Visi žinome, kad maisto produktai vienaip ar kitaip daro poveikį mūsų sveikatai. Vieni produktai virškinami sunkiau, kiti lengviau. Kaip ir yra produktai, nuo kurių vaikų pilvelių turinys užkietėja arba priešingai – mažiesiems paleidžia vidurius. Tad šioje lentelėje apie produktus, kuriuose esančios medžiagos turi tam tikrų savybių:
Ypač laisvinantys produktai |
Žalios daržovės ir vaisiai, džiovintos slyvos, razinos, silkė, visi gazuoti gėrimai.
|
Laisvinantys produktai
|
Grietinėlė, grietinė, pieno kokteiliai, neskaldytų grūdų košės, labai saldūs patiekalai – ypač rūgščių uogų kompotai.
|
Neutralūs produktai
|
Virti ir troškinti patiekalai iš mėsos ir žuvies – kotletai, frikadelės, virta žuvis, duona, džiūvėsėliai, šviežiai paruošt avarškė, garuose keptas omletas, kepti obuoliai.
|
Kietinantys vidurius produktai
|
Mėlynės, stipri arbata, kakava virta su vandeniu, tirštos trintos sriubos, smulkintų kruopų košės, varškė su kalciu.
|
Parengė Jūratė Jadkonytė
|