Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Vyrų iliuzinis nėštumas

Dalintis

Nesijaudinkite, moterys, jei besilaukdamos kenčiate nuo rytinio pykinimo,  nugaros skausmo, virškinimo sutrikimų . Pasirodo, būsimieji tėveliai  šiuo periodu gali jausti lygiai tokius pat specifinius fizinius negalavimus, moteriai būdingus nėštumo simptomus, kuriuos jaučia jų besilaukiančios partnerės. Kai kurie vyrai patiria tokius stiprius skausmus,  kurių net nejaučia jų besilaukiančios moterys.
 
Naujausi tyrimai parodė, kad dauguma tėvų, kurie laukia į jų šeimą ateisiančio kūdikio, kenčia nuo rytinio pykinimo, mėšlungio, depresijos, psichinio nestabilumo, pilvo pūtimo, maisto netoleravimo, nugaros skausmo, nuovargio.... Tokios ligos priežastimi gali būti nerimas dėl žmonos ir būsimo kūdikio, o taip pat pasąmoningas kaltės jausmas žmonos atžvilgiu ( ,,ji kenčia, jai skauda, o man – ne,, ).
 
Tyrime dalyvavo 282  vyrai ( 19 - 55 m. amžiaus ), kurių partnerės laukiasi. Fenomenas, dar vadinamas Kuvado sindromu, paprastai pasireiškia jaunesniems vyrams ( 21 -27 m.), kuriuos vaikystėje auklėjo tik motinos ir, beje, neteisingai – perdėtai jais rūpinosi, neleido patiems nieko spręsti.
 
Gydytojas Arturas Brenanas,  dirbantis Londono universitete Sveikatos ir socialinės apsaugos fakultete ir šios tyrimo autorius, teigė: ,, Šie vyrų nėštumo simptomai yra nevalingi, patys vyrai negali suprasti, kodėl tokie skausmai, negalavimai juos užpuolė. Paprastai gydytojai nenustato Kuvado sindromo, nes tai nėra medicininė diagnozė ,,.
 
Gimus mažyliui, vyrus, taip pat kaip ir moteris, gali užklupti pogimdyminė depresija. Prislėgta tėvelių būsena neigiamai veikia vaikučio vystymąsi. Mokslininkai daro išvadą, kad šiuo sudėtingu periodu emocinės bei fizinės paramos reikia ne tik moteriai, bet ir vyrui. Matydamas kokias dideles permainas išgyvena jo partnerė, vyras neturėtų ignoruoti ir savo išgyvenimų.
 
Pagal užsienio spaudą parengė Kristina Fišienė

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą