Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Emigracija ir motinystė

Dalintis

Šioje rubrikoje galėsite susipažinti su motinų gyvenimo ypatumais už Lietuvos ribų. Juk niekam ne paslaptis, kad šimtai tūkstančių tautiečių gyvena ir darbuojasi kitose pasaulio šalyse: Didžiojoje Britanijoje, Airijoje, Ispanijoje, Vokietijoje ir dar daug kur. Emigracijos mastai nemaži... Šiandien turbūt lengviau būtų išvardinti tas šalis, kuriose lietuvių nerastume, nei tas, kuriose jie gyvena.
 
Kiekvienoje šalyje yra savitas gyvenimo ritmas, tradicijos, papročiai. Tad įdomu, kaip sekasi lietuviams prie jų prisitaikyti, kaip sekas įsitvirtinti tenykštėje visuomenėje. Galiausiai – o kaipgi mažieji emigrantai priima pasikeitusias gyvenimo aplinkybes? Pasmalsaukime.
Beje, mielai laukiame emigravusių mamų  minčių, nes kas kitas, jei ne jūs pačios geriausiai galėtumėt apie tai papasakoti? Tad jei norite pasidalyti savo patirtimi su visais, rašykite mums: info@mamosdienorastis.lt. Labai lauksime.
 
Sėkmės visoms mamytėms - tiek esančioms šiapus, tiek anapus Lietuvos sienų.
Publikuojame mūsų svetainės lankytojos Lauros M. straipsnių ciklą ,,Didžioji Britanija motinos akimis. Tai jos realaus gyevnimo pastebėjimai bei pamąstymai



Triukšmingoji Anglija

 

   

Penktadienio vakarą, po sunkios darbo dienos įlipu į autobusą. Įsitaisau antrame aukšte. Autobuso gale sėdi spalvingas „angliškas" jaunimėlis. Kadangi anglai kuklumu ir geromis manieromis nepasižymi, esu priversta klausytis aptarimų: kiek jie šiandien planuoja išgerti, ką „kabins" ir panašiai. Savaitgalį čia būtina švęsti. Kiekvieną istoriją paaugliai pagrąžina nelabai turtingu keiksmažodžių žodynu. Karts nuo karto autobusas nuskamba šaižiu juoku ir įvairiais riksmais.   Triukšmingoji Anglija Dabar jau suprantu, kodėl šitoje šalyje netgi vidutinio amžiaus žmonės nešioja ausinukus ir klausosi rėkiančios muzikos. Aš kažkaip nepratusi nešioti ausinuką, nes mėgstu klausytis miesto garsų. Be to, bijau, kad galiu neišgirsti, jei kas nors ...



Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą