Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNÄ–LIS      Naujienos      LiniuotÄ—s      Forumas     
 
Forumas > Gimdymas Dalintis

 
Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo | Pažymėti visas temas kaip perskaitytas | Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas

Atsakyti

    Gimdymas namuose - už ir prieš  
   

Anonymous

Pranešimai: 2620

2008-05-25 20:05:34

"Raideles"

[quote="kaulai"'>Raideles, tai kaip Tau sekesi gimdymai? taip ir neparasei... ar reikejo kokiu pribuvejos profesionalumo irodymu, ar buvo ko tai, ka galima pavadinti ne viskas sklandziai?
kaulai, nesėdžiu ištisai prie kompo. Tai ir atsakyti išsamiai negaliu vienu ypu :) Gimdos kaklelio neatsidarinėjimas labai dažnai susijęs su psichologinėmis problemomis. Baimėmis, neatsakytais klausimais, nesugebėjimu atleisti, priimti. Gali mane dabar šaudyti :) Kai pribuvėja tai pasakojo, netikėjau nė už ką. Bet dabar matau, kad būtent prieš gimdymą namuose aš sau išrišau daug problemų, senų nuoskaudų, baimių, nerimo, abejonių - toks gimdymas ir yra galimybė augti. Gimdymas yra visuma fiziologinių ir psichologinių dalykų. O virkštelės apsivijimas nenuspėjamas bet pataisomas. Kai trečiojo galvutė gimė, patys tikrinom, ar ji neapsivijusi jei būtų apsivijusi, būtume patys ir atvynioję. Antras gimdymas (pirmas namuose) truko 16 val., trečias (antras namuose) truko 7 val. Naktis buvo, nenorėjau pribuvėjos per anksti žadinti - sąrėmiai prasidėjo vidurnaktį. Tai taip ir gavosi, kad ji atvažiavo 10 min po mažiuko gimimo. turiu tik viena klausima :???: kokio tu tykejimo :???:



Cituoti
 
     
   
avatar
kaulai

Pranešimai: 9349

2008-05-25 22:05:08

nu nezinau, nebijojau gimdymo, net mintyse nebuvo kazkokio nepasitikejimo savimi, ar baimes paciai gimdyti, juolab, kad neatsidainetu kaklelis :lachtot: tupedama vonioj net nepagalvojau, kad bijau, nes nieko nejauciau - atvaziavau gimdyt namie vandenims nubegus. ir kur cia tos psichologines problemos :???: ? aisku, jei manyt apie tai, kad visos ligos, tik viena is meiles (na, jau dabar daugiau :lachtot: ) , prasideda nuo nervu - tada ... na, man neuztektu tokiu argumentu praplauti smegenis, kad gimdyciau namie... neitikinamai atrodo. tai liko dar klausimas - ar lankeisi nestumo metu pas gydytoja? ka tada manai apie persileidimus? virkstele... taip, jei gimusiam reiktu virkstele atvyniot - aisku, paprasta, bet ka daryti tokiu atveju, jei dar negimes leliukas, o jau spalvyte ne tokia jau rozine, o rankuciu ikist ten neina- per mazai vietos? o dar idomu, kodel pirma gimdei ligoninej, o kitus namie? kas nuleme apsisprendima?



Cituoti
 
     
   
avatar
sani

Pranešimai: 3628

2008-05-26 08:05:53

Nezinau as tai nenoreciau namuose gimdyti ne uz ka. Nepagalvota jei kas ne taip nei apie renimacija,nei apie inkubatoriu, nieko, juk kartais gyvybe priklauso nuo keletos sekundziu. Kazkaip man neatsakingai atrodo gimdymas namuose. :???:

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
jurgituks3

Pranešimai: 1506

2008-05-26 11:05:18

"Raideles"

Kai virkštelė apsivijusi neleidžia gimti - ją galima ir namų sąlygomis nukirpti. Kai plyšta (akušerės ar pribuvėjos profesionalumą galima vertinti pagal tai, kaip ji sugeba išsukti kūdikio galvutę neplyšus tarpvietei), jei plyšta - ta pati pribuvėja ir susiuva. Klubai neturi atsidaryti, arba aš nesupratau, ką turi mintyje. O kai ilgai neatsidarinėja gimdos kaklelis, kai naudojamos įvairios priemonės nepadeda - tada ir važiuojama į ligoninę. Švedijoje, pvz., yra reikalavimas, kad gimdymas namuose vyktų ne toliau kaip 20 minučių kelio nuo ligoninės. 20 minučių! Daugeliui fiziologinių problemų priežastis būna psichologinė...
Nu kaip tai neturi atsidaryti klubai,tai kaip vaikelis islys? :schockiert: Gimdos kaklelis tai viduj atsidarineja,o kaip is virsaus? :irre: Vat mano gimdos kaklelis atsidare kuo puikiausiai iki 10 cm,o klubai ne is vietos :wallbash: Ir cia tikrai ne psichologine problema,daktaras sake,kad taip jau turejo buti,nes mano klubai siauri,o dar ir gipsuoti kazkada buvo. :schockiert: Lauke,lauke,kol atsidarys,ir ka,vaikas pradejo dusti ir staigiai cezaris. :schockiert: O kaip namie tai butu pasibaige? :schockiert: Taigi pasirodo ne taip jau baisiai daug ir ismanai apie gimdyma,kaip bandai cia irodyti,jei tavo nuomone ne klubai neturi atsidarineti. ;)

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
Isila

Pranešimai: 8207

2008-05-26 12:05:14

nu ką žinau.. aš irgi pirmą kartą girdžiu, akd klubai atsidarinėtų.. Gal tiesiog ne taip išsireiškei? :???:



Cituoti
 
     
   

Anonymous

Pranešimai: 2620

2008-05-26 13:05:29

nesciom ziureti negalima!!!!!!! http://komap.net.ru/2007/11/07/rody_v_d ... ivykh.html



Cituoti
 
     
   
avatar
Isila

Pranešimai: 8207

2008-05-26 13:05:48

kodėl? :schockiert:



Cituoti
 
     
   
avatar
jurgituks3

Pranešimai: 1506

2008-05-26 13:05:37

"Isila"

nu ką žinau.. aš irgi pirmą kartą girdžiu, akd klubai atsidarinėtų.. Gal tiesiog ne taip išsireiškei? :???:
Na tada jau as kazko nesuprantu,arba mano gydytojas, priemes mano gimdyma,kazka ne taip susake :???: 6 ryto mano gimdos kaklelis buvo atsidares 10cm,o jis sako,teks palaukti,nes klubai dar per siauri. :schockiert: Taip iki puse 9 ryto,toliau veiksmas ne is vietos,skausmas nezmoniskas,kol galiausiai operacinis stalas. Tai ko tada reikejo tiek laukti? :irre:Gal tai dubens kaulai,o ne klubai? :???:

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
Isila

Pranešimai: 8207

2008-05-26 13:05:41

nu nežinau, man tai nieks nieko nesakė, tik kalbėjo apie kaklelį :???: gal pas mane ten ir taip viskas platu? :lachtot:



Cituoti
 
     
   
avatar
jurgituks3

Pranešimai: 1506

2008-05-26 13:05:09

"Isila"

kodėl? :schockiert:
Todel kad ten ziauroka :schockiert: Nufotografuota visa eiga gidymo is arti,namuose,ir dar vaikelis kojom i prieki gimstantis. :schockiert:

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
Isila

Pranešimai: 8207

2008-05-26 13:05:15

jau pažiūrėjai? :schockiert:



Cituoti
 
     
   
avatar
jurgituks3

Pranešimai: 1506

2008-05-26 14:05:46

"Isila"

jau pažiūrėjai? :schockiert:
Taip jau,kad galeciau tau atsakyti. ;)

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
sani

Pranešimai: 3628

2008-05-26 14:05:52

"mante"

nesciom ziureti negalima!!!!!!! http://komap.net.ru/2007/11/07/rody_v_d ... ivykh.html
Smalsumas mane nugalejo. Paziurejau.ACIŪ. Gimdyt namuose nenoriuuuuuuu........ :schockiert:

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
kaulai

Pranešimai: 9349

2008-05-26 18:05:50

mane irgi smalsumas nugalejo, baisiau labau jau taip neisgasdino, abu su vyru paziurejom, tai vyras pasake daug graziu zodziu apie toki gimdyma ;) uzsifiksavo fraze - ir kokia kalba cia gali eiti apie higiena :schockiert: ? sauguma? tokios gimdymo salygos manes netenkina, man ligoninej saugiau ir tiek :lachtot: jau taip gimdymas yra ne is graziuju vaizdeliu, o dar visa troba apgrazinti ...



Cituoti
 
     
   

Raideles

Pranešimai: 29

2008-05-26 18:05:45

Esu praktikuojanti katalikė :) Apie persileidimus. Vaikas yra Dievo dovana. Kartais ją gauni visam gyvenimui, kartais tik trumpam. Su antru vaikeliu - dukryte - keturis mėnesius vaikščiojau kraujuodama, valėsi kraujosruva susiformavusi po dalies placentos atsidalinimo. Tada pamačiau kiek mažai gydytojai gali padėti tokiose situacijose - praktiškai niekuo. Gulėjau vienu metu ligoninėje ir mane nuo persileidimo gydė... vitaminu E ... O ką būtų galėję padaryti dar? Nieko. Tik kas kelios dienos su echoskopu žiūrėjo ar dar vaikas gyvas.... Po to nėštumas susitvarkė. Taip, gimdymas namuose ne kiekvienai. Dar sykį perskaitykite ką pačios rašėte - baisu, neatsakinga, ko kas bus jeigu, o ką reiktų daryti, jei tokia situacija... - visa tai klausimai į kuriuos reiktų ir susirasti savo atsakymus. Kai žinosit atsakymus, tai tada būsit beveik pasiruošusios gimdyti namuose. Su pirmuoju aš taip pat buvau pilna klausimų, baimių, nerimo. Ir nors vyras sakė - gimdykim namuose, aš sakiau - ne, aš nepasitikiu, bijau, negaliu gimdyti namuose. Ir buvau 100 proc. teisi gimdydama ligoninėje. O po to ieškojau atsakymų, skaičiau, aiškinausi. Ir tik tada apsisprendžiau gimdyti namuose. Jurgituks, spėju, kad tavo mažylio galvutė neįsistatė į dubenį taip, kad galėtų užgimti. O ką tu tą laiką veikei, kol gydytojas laukė? Ar tau padėjo kaip nors, ar tik laukė? Be to laukė gana ilgai, per tiek laiko ir namuose būtų galima matyti, kad nesikeičia situacija ir spėtum nuvažiuot į ligoninę ;)



Cituoti
 
     
   
avatar
kaulai

Pranešimai: 9349

2008-05-26 19:05:40

"Raideles"

Taip, gimdymas namuose ne kiekvienai. Dar sykį perskaitykite ką pačios rašėte - baisu, neatsakinga, ko kas bus jeigu, o ką reiktų daryti, jei tokia situacija... - visa tai klausimai į kuriuos reiktų ir susirasti savo atsakymus. Kai žinosit atsakymus, tai tada būsit beveik pasiruošusios gimdyti namuose. Su pirmuoju aš taip pat buvau pilna klausimų, baimių, nerimo. Ir nors vyras sakė - gimdykim namuose, aš sakiau - ne, aš nepasitikiu, bijau, negaliu gimdyti namuose. Ir buvau 100 proc. teisi gimdydama ligoninėje. O po to ieškojau atsakymų, skaičiau, aiškinausi. Ir tik tada apsisprendžiau gimdyti namuose.
bet ar zinoti atsakymus uztenka? teoriskai gali zinoti ir kaip cezari padaryti, bet praktiskai? kaip supratau, jei ne vyras - nebutum gimdziusi namie? kodel toks vyro pasirinkimas?



Cituoti
 
     
   

Raideles

Pranešimai: 29

2008-05-26 19:05:18

"mante"

nesciom ziureti negalima!!!!!!! http://komap.net.ru/2007/11/07/rody_v_d ... ivykh.html
Nėščioms žiūrėti čia http://quicksilverscreen.com/watch?video=45525 :)



Cituoti
 
     
   

Raideles

Pranešimai: 29

2008-05-26 19:05:29

Na, pasižiūrėjau. Ir ką gi tokio ten pamatėte? TAIP iš tiesų atrodo gimdymas. Nuotraukose tai kitaip atrodyti negali. Taip pat šlykščiai atrodytų ir lytinis aktas nufotografuotas iš tokio atstumo. Bet dėl to, kad vaizdas toks, juk nevažiuojate mylėtis į ligoninę? :) O dėl vaizdo važiuoti gimdyti į ligoninę taip pat ne argumentas :) Be to, pati moteris to ir nemato nei namuose, nei ligoninėje :) Svarbu, kad vyras atlaikytų ir pribuvėja/gydytojas :D



Cituoti
 
     
   

Raideles

Pranešimai: 29

2008-05-26 19:05:40

"kaulai"

bet ar zinoti atsakymus uztenka? teoriskai gali zinoti ir kaip cezari padaryti, bet praktiskai? kaip supratau, jei ne vyras - nebutum gimdziusi namie? kodel toks vyro pasirinkimas?
Matai, cezario aš nesiruošiu namuose daryti, be to tai operacija ir aš neesu tam kvalifikuota. Tačiau kiekviena moteris yra sutverta vaikui pagimdyti. Nereikia mėtyti pomidorų - taip, būna atvejų, kai negali pagimdyti, ir ačiū Dievui, šiais laikais turime mediciną, kuri tokioms gali padėti. Bet vaiką gimdo moteris, ne gydytojas, kad gimdytum reikia turėti gimdą, būti nėščiai ir veikiančią hormonų sistemą, o ne akušerio ar ginekologo išsilavinimą ;) Dėl vyro - visiškai nesupratai. MAN nebuvo svarbu, ką galvoja mano vyras apie gimdymą namuose. MAN buvo svarbu ką AŠ apie tai manau. Juk rašiau, kad vyras buvo pasiruošęs ir pirmagimį namuose gimdyti, bet AŠ nebuvau pasiruošusi, todėl važiavom į ligoninę. O kai AŠ buvau pasiruošusi gimdyti namuose, tai ir gimdžiau namuose. Beje, mano gydytojas labai mane palaikė ir išsklaidė visas abejones dėl higienos :D



Cituoti
 
     
   
avatar
jurgituks3

Pranešimai: 1506

2008-05-26 20:05:00

Atsakau tau Raideles:pries gimdyma mano ginekologe apziurejusi pasake,kad labai sauniai isistaciusi galvute,nors klubai ir siauri,bet tureciau pagimdyti. Atvaziavusi gimdyti,daktaras pasake,kad galvute gerai isistaciusi. Tai va ir zinok,kur tas gerumas :???: O ka as dariau per ta laika,nugi kankinausi su skausmais,sedejau ant kedes su skyle,akusere tonusus vis skaiciavo aparata prijungus,o jau kai pradejo dingineti vaiko tonusai,praejus daugiau kaip valandai,ant apziuros stalo pamate,kad gimda tinsta ir vaikelis dusta. Ir taip operacija. Man baisiausi buvo daktaru pasakymai,"pries 10 metu su tokio siaurumo klubais ir dubeniu,net nesvarstydami darytume cezari,bet siais laikais dar leidziam pabandyti paciom" Nu kazkoki bandyma toks vaizdas dare,kuris galejo baigtis dar ne taip. :wallbash:

Paveikslelis




Cituoti
 
     
 

Atsakyti

Puslapiai 1 ... 2 3 4 5 6
 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
Map
 
 


 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisÄ—s saugomos, 2010

StruktÅ«ra     RaÅ¡ykite mums     Reklama     AtsakomybÄ—s ribojimas     Apie projektÄ…