Labai lengvas receptukas. varškinio tinginio.Jis eina iš forumo į forumą.Varškinio tinginio nereikia net kepti.
Nusiperki varškės tris indelius-keturius "Mūsų švelnioji"(atrodo taip vadinasi,ji būna jau pertrinta.)Sviesto pokelį,cukraus kaip mėgsti saldžiai ar nelabai.Sausainių 4 pokelius,aš perku kakavinius du Selgos ir lietuviškus du pokelius su aguonomis,saulėdrąžomis.Varškę su sviestu,cukrumi sumaišau,sulaužau sausainius ir viską išmaišau.Pridedu vaisių šviežių,konservuotų kokių turiu namie.Palieku pusvalandžiui sumirkti sausainiams.Paimu formą torto su atsidarančiu šonu,iškloju plėvele ir po pusvalandžio viską sukraunu į formą.Viršų papuošiu vaisiais.Kelioms valandoms į šaldytuvą.Aš dažnai darau iš vakaro,o ryte jau būna sustingęs.Dabar iš vaisių dėjau manadarinus.Mano didysis labai mėgsta,nu žinote kaip studentas. Bandyk,skanaus.
Maniskio receptas:
3 pok. varskes (po 200 g) - 600 g.
3 kiausiniai
6 saukstai pieno
6 saukstai manu kruopu
6 saukstai cukraus (galima ir maziau)
Visus ingridientus suplaku mikseryje. Skarda istepu sviestu ir pabarstau dziuvesiais. Supilu tesla (ji turi buti gana skysta, jeigu tokia nera, galima dar sliuksteleti pieno). Apkepo pavirsiu dar pabarstau cukrumi sumaisytu su cinamonu. Kepti apie 45 min. Tiksliai kepimo laiko nezinau, bet ar iskepes, galima patikrinti mediniu pagaliuku, jeigu prie jo nebelimpa, reiskia iskepes.
Skanaus!
noryt varskes apkepo ,prasom labai neblogas receptukas,puse kg.varskes,4kiausiniai, apie stikline cukraus,pora saujeliu razinu,5 saukstai manu.Baltymus atskiriam nuo tryniu,tuomet varske,manus,cukru ir trynius issukam su mikseriu,o baltymusd isplakam iki standziu putu iratsargiai apmaisom su pries tai paruosta mase,viska sukreciam i aliejumi ir dziuvesiais pabarstyta skarda ir kepam,patikrinti ar iskepes galima su pagaliuku,jei neaplipes,tai jau iskepes,turis padideja apie du kartus.Man gaunasi labai skanus :P ir jums to linkiu
As pati dievinu obuoliu piraga. tai receptukas
4 obuoliai
150 gr cukraus
5 kaisiniu tryniai
sodos maza sauksteli
grietines saukstas
sviesto 200 gr
ir miltai
daroma taip
obuolius nuplauni nulupi ir isspjaustai ir sutarkuoji per burokine tarka apibarstai cukrumi ir apmaisai (cia cukrus eina atskirai keli sauktai)
tada tesla dedi kiasiniu trynius su cukrumi 150 gr, gerai issuki kad cukraus nesijaustu tada istirpini sviesta ir supili maisai, tada sauksteli sodos nugesini su citrinos sultimis (vos citrinos ispaudi) ir idedi grietines viska sumaisai tada miltai dedi tol kol tesla gali paimti i rankas ir minkyti kai jau nebelimpa labai prie pirstu padalini ja i dvi dalis. viena iskociuoji ir iskloji formos vidu kita dedi i kamera kol susala gerai susala, tada ant isklotos teslos dedi sutrakuotus obuolius ir islygini juos ant visos teslos. kai tesla susala kameroje ja tarkuoji per burokine tarka ant obuoliu, kai viska padarai sauni i ikaitusia orkaite ir kepi kol paruduoja na pas mane ant 200 iskepa per 20 minuciu, zinokite pasaka.
Obuolių pyragas
1 kiaušinis
1 stiklinė miltų
1 šaukštas grietinės
1 šaukštas sviesto arba margarino
1-2 šaukštai vandens (jeigu reikia)
4-5 obuoliai
1 stiklinė cukraus
1 šaukštelis cinamono
kokosų papuošimui
Iš kiaušinio, miltų, grietinės ir sviesto (arba margarino) išminkome tešlą. Jeigu reikia, įpilame truputį vandens.
Iš tešlos iškočiojame 4 plonus lakštus.
Obuolius supjaustome labai plonais griežinėliais.
Į riebalais pateptą skardą dedame tešlos lakštą, ant jo 1/3 obuolių ir cukraus, pabarstome cinamonu ir uždengiame kitu tešlos lakštu.
Pyrago viršų pabarstome cukrumi ir kepame apie 1 val.
Iškepusį pyragą papuošiame cukrumi bei kokosais.
Skanaus Kai vaikai užmiega ....
RaizgynÄ—
tikriausiai ragavai,ten jis vadinasi"tarta de qeso",na galiu pasakyt kad Ispanijoj gaudavosi skanessnis,gal kaltas lydytas tepamas suris ten gamindavau su suriu"Filadelpia" jei Maximoj yra,geriau
2 indeliai tepamo lydyto surelio po 200 gr.
4 kiausiniai
2 mazi indeliai jogurto
4 saukstai cukraus
2 pakeliai paprastu sausainiu
150 gr. sviesto
sviesta islydyti ir sumaisyti su smulkiai sulauzytais sausainiais,tada gauta mase iskloti skardos dugna,as naudoju stiklini ugniai atsparu inda.Po to i atskira inda sudedu;jogurta,suri ,kiausinius cukru viska sumaisau su mikseriu,ilgai plakti nereikia tik kad viskas gerai apsimaisytu.
neissigaskit mase gaunasi skysta,ja supilu i skarda isklota sausainius ,dedu i vidutinio karstumo orkaite ir kepu apie 45 min,
iskepta pyraga atausinu,supjaustau mazais gabaleliais ir sudedu ant lekstutes
nulekiau i virtuve paragauti jau atvesusio pyrago,ir zinokit skonis jau zymiai geresnis nei karsto.Skanaus
jei kas kepsit ,butinai parasykit kaip gavosi ir ar patiko
Javinukai
1 pakelis aviziniu dribsniu, 2-3 kiausiniai, 2-3 saukstai cukraus (galima ir daugiau, jei megstat labai saldziai), truputis aliejaus, razinu, sokolado gabaliuku (arba kakavos), riesutu, bet visu priedu gali ir nebuti, galima rinktis arba visai nieko nedeti.
I keptuve iplus truputi aliejaus ir sudejus avizinius dribsnius truputi juos apkepiname ant silpnos ugnies. Tada supilus cukru su kiausiniais isplakame, supilame pakepintus dribsnius, truputi aliejaus ir viska ismaisome, dabar galima sudeti ir priedus. Bletutej dedam su saukstu ormuojant blynelius, bet ne labai plonus ir kepam apie 15-30 min, ziurint kokia karstumo orkaite. Javinukai turi graziai paruduoti.
Skanaus
p.s labai skanu su arbata ar kava, silti ir salti Kai vaikai užmiega ....
RaizgynÄ—
Sita paskutini tai dariau visai paprastai tiesiog neturejau laiko ir noro
Pokelis jogurto YO kokio nori skonio 2 pokeliai plakamosios grietineles , saukstas cukraus , saukstelis citrinos rugsties ir pokelis zelatinos ir pirktiniai tortu padai 2 rusiu, nes gavosi beveik 2ieju aukstu torciukas ...
Papuosimui dedi ka tik nori pavyzdziui as taip dariau
(PaveikslÄ—liai matomi tik registruotiems lankytojams)
aha,tikrai labai grazus,tik niekaip nesuprantu is ko jo sonai padaryti
Aha sonu nesimato juos papuosiau kokosu 3 spalvu zalia, geltona ir balta sumaisiau ir viskas
gal kas norit varskes spurgyciu
2 pak,varskes
puse stiklines cukraus,
2 kiausiniai
1 arbat .saukst. kepimo milteliu
uzmaisyti tesla,bet ne kieta,pasitepti rankas aliejumi ir formuoti mazas spurgytes(geriau iskepa)
tada verdat aliejuje,neuzkaitinkit labai aliejaus,nes bus spurgu vidurys zalias,virti normalaus karstumo aliejuje
isvirtas apiberstykit cukraus pudra arba tisiog cukrumi
Karamelinis tinginys
1 dezute kondensuoto pieno
3 pak. sausainiu paprastu
1 pak.sviesto
sauja riesutu
kondensuota piena su dezute isvirkit apie 2 val
susilauzykit sausainius
kai pienas jau bus isvires,igaus grazia karameles spalva,tai sumaisykit su sausainiais,istirpintu sviestu ,riesutais ir dar viska maisydamos pakaitinkit,tada truputi atvesinkit ir formuokit norimo dydzio tinginukus ir leiskit sustingti. skanaus
Obuoliu pyragu nemegstu, bet labai paprastas receptas ir sake, kad laaabai skanus pyragas. Kepiau ir pati, bet niekaip neprisiverciau jo paragauti
4 obuoliai
6 kiausiniai
2 stiklines cukraus
2 stiklines miltu
1 arbatinis saukstelis sodos
Kiausinius (mikserio pagalba) su cukrum ir soda isplakti iki purumo supilti miltus ir visa mase uzpilti ant pjaustytu obuoliu ( jie i skarda dedami ant dugno, as dar pabarsciau cinamonu) 160 temp. kepti 40 min
Kiaulpieniu medus
400g kiaulpieniu žiedu;
2 citrinos [arba vienas šaukštelis citrinos rūgšties'>;
1 kg cukraus;
0,5l vandens;
Žiedus nuplauti,pamerkti parai.Kita diena vandeni nupilti,žiedus perplauti ir i juos sudėti citrina pjaustita kartu su žieve.Išmaišius užpilti verdančiu vandeniu ir pavirti 15 minučiu.Ataušinti ir perkošti.I mase suberti cukru ir virti,ko sirupas sutirštės ir taps sodrios geltonos spalvos.Toks medus tinka kepiniams vietoj naturalaus
Sausaininis tortas
3-pokiukai sausainiu
2-indeliai grietinėlės Rama[19proc.'>
arba kito 400g
400g grūdėtos varškės
10-šaukštu cukraus[jai mėgstat saldžiai dėkit ženkliai daugiau'>
400g uogu kokiu turit[galima dėti šaldytu pirktu parduotuvėj'>
10-šaukštu želatinos
Sausainius sulaužome nedideliais gabaliukais,želatina užmerkiame nedieliame kiekyja vandens,kad išbrinktu.Išplakame grietinėlė su cukrumi.Smulkintus sausainius permaišome su nedidele dalimi grietinėlė i likusia plakta gritinėle,sudedame grūdėta varške gerai permaišome.Sasainiu mase išklojame formos dugna,išlyginame pviršiu,išlyginta sausainiu paviršiu uždengiame uogom.Dabar i likusia grietinėlės ir grūdėtos varškės mase reikia supilti prieš tai ištirpinta ant ugnies ir praaušinta želatina,viska gerai permaišyti ir supilti i forma ant ten jau esančiu sausainiu ir uogu,Forma dėti i šaldytuva 3 vlandom.