|
|
Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo |
Pažymėti visas temas kaip perskaitytas |
Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas
|
|
Paukstienos patiekalai |
|
|
Isila
Pranešimai: 8207
2006-11-06 15:11:13
|
mūsų su vyru mėgstamiausi pateikalai
Blyneliai su vištienos file
500g file sujaustyti mažais gabaliukais
1 ššaukštas krakmolo+3 šaukštai majonezo+ 1 kiaušinis+druska+pipirai+jei patinka prieskoniai
Masę išmaišyti ir sudėti file. Vėl išmaišyti. Keptikeptuvėj ant aliejaus kaip paprastus blynus. Mes valgom su daržovėm kokiom ar salotom.
Kimšti makaronai
Pakepinti `faršą su mėgstamais prieskoniais. Imti Caneloni mararonus ir kimšti faršą (geriau kiek atvėsusį, rankas nudegsit). Neprikimšti pilnai.
Paruošti padažą vanduo+grietinė+tomatai. Toks pakankamai skystas turi būti. Supilti į indą, dėti makaronus. Padažas turi apsemti makaronus, bet viršus turėtų "prasišviesti". Užtarkuoti sūrio. Uždengti folija ir kepti orkaitėje 30-45 min.
Vištiena su mango
Supjaustom vištienos file juostelėm, pridedam šaukštą čili tyrės, česnakiuko ir drusko ir 10 min uždengus palaikom.
Dedam į keptuvę ir pakepam.
Pridedam svogūno laiškų, paprikos, 2 šaukštus sojų padažo ir 2šaukštus vyno. Dar pakepam apie 2 min.
Dedam mango (atsargiai, jie labai irsta, plyšta, maigosi)(būna indukuose konservuoti). Užbarstom truputį kalendros. Valgyti su ryžiais
Kimštos bulvės su faršu
Nuskutam bulvę (geriau didesnes), pjaunam per pusę. Išgramdom įdubimą. Į jį kraunam paruošto faršo (galima kaip kotletam). Užbarstom kmynais, galima užtarkuoti sūrio, dėti grybų. Kepti orkaitėje, kol apskrunda.
|
|
|
|
|
|
vidux
Pranešimai: 4877
2007-01-23 15:01:41
|
vistu slauneliu uzkepele
vistu blauzdeles sudeti i kepimo inda(stiklini),apibarstyti iv. prieskoniais
uzdeti griezineliais pjaustytu morku,svogunu,pomidoru,apibarstyti truputi druska,
ant virsaus deti bulves,supjaustytas per du pirstus,apibarstyti druska ir smulkiai pjaustytu cesnaku
uzdengti folija ir kepti,pries baigiant kepti ,nuimti folija,aptepti trupuciu majonezo ir tarkuotu suriu,vel deti i orkaite ir kepti,kol iskeps ir apskrus suris(folijos nebedeti).Skanaus
|
|
|
|
|
|
vidux
Pranešimai: 4877
2007-02-16 17:02:48
|
"Ledinuke"sveikos seimininkes, gal kuri zinot kaip skaniai paruosti vistu kepeneles , sakaiciau kazkur kad nesciajai negalima valgyt, o kazin kaip maitinanciai vyras ismokino labai skaniai vistu kepeneles paruost:
zalias kepeneles apmaisai su druska,cesnaku ir ivairiais prieskoniais,paskui apvolioji miltuose ir keppi keptuveje su daug aliejaus ir viskas,valgai su bulvem ir darzovem. Atsargiai kepdamos kepeneles laibai tiska,gaunasi lyg sprogimas,nenusideginkit
|
|
|
|
|
|
upe
Pranešimai: 11274
2007-09-29 12:09:57
|
Vištienos kepsniukai
1-kg vistienos mesites[gali but file o galima ir vistyte ispjaustyt'>
2 šaukstai krakmolo
2 šaukstai majonezo
2 vnt. kiausiniu
Prieskoniai
vištos mėsa supjaustyt nedideliais kubeliais,Sudeti visus komponentus,prieskonius.Viska gerai permaisyti ir palaikyti saldytuve kad pasimarinuotu.I ikaitinta alieju keptuveje kepsniukus formuojam su šaukštu ir kepame.Skanaus
Ps.galima itarkuoti i mase smulkia tarka sutarkuotas morkas
|
|
|
|
|
|
vidux
Pranešimai: 4877
2007-10-14 17:10:03
|
"upe"Vištienos kepsniukai
1-kg vistienos mesites[gali but file o galima ir vistyte ispjaustyt'>
2 šaukstai krakmolo
2 šaukstai majonezo
2 vnt. kiausiniu
Prieskoniai
vištos mėsa supjaustyt nedideliais kubeliais,Sudeti visus komponentus,prieskonius.Viska gerai permaisyti ir palaikyti saldytuve kad pasimarinuotu.I ikaitinta alieju keptuveje kepsniukus formuojam su šaukštu ir kepame.Skanaus
Ps.galima itarkuoti i mase smulkia tarka sutarkuotas morkasas irgi gaminu tokius,tik i mase dar itarkuoju fermentinio surio
|
|
|
|
|
|
zirzilia
Pranešimai: 3305
2007-11-10 07:11:52
|
VISTIENOS KEPSNELIAI
Vistienos file
prieskoniai vistienai SANTA MARIA ar SALDVA
kiausiniai
dziuveseliai
Vistienos file susipjaustom norimo dydzio gabaliukais,pamusam lengvai. Tada is abieju pusiu apibarstom prieskoniais (nereikia jokios druskos ir pipiru,tik prieskoniais).prieskoniu negailekit. Palaikom kad pasimarinuotu puse dienos ,galima ir trumpiau. Tada imam po gabaliuka mirkom isplaktam kiausinij , voliojam dziuveseliuose ir kepam ikaitintam aliejuj. SKANAUS
|
|
|
|
|
|
Isila
Pranešimai: 8207
2007-11-10 12:11:58
|
receptai ne mano, pasiskolinti
Netikri pjausniai
300g. rokiškio sūrio, 300g. vištienos krūtinėlės, 3 kiaušiniai, 3 šaukštai krakmolo, 3 šaukštai majonezo, druskos, vištienos prieskoniai.
File susmulkinam, įmušam kiaušinius, dedam majonezą, tarkuotą sūrį, krakmolą, viską išmaišom ir paliekam per naktį šaldytuve.Kepti keptuvėj ant aliejaus, nedidelius kepsniukus(dėti dideliu šaukštu).Labai skanu su bulvių koše, o taip pat skanūs ir šalti.
Vištiena su pievagrybiais grietinėlės padaže
(2-3 porcijos)
Vištienos file 400 g
Pievagrybiai 150 g
Svogūnas
Grietinėlė 200 ml
Aliejus kepimui
Druska, pipirai
Vištiena supjaustyti kubeliais, apkepti įkaitintame aliejuje, tada sudėti smulkiai supjaustyta svogūną ir pakepinti, kol svogūnas suminkštės. Tada dėti pievagrybius (jej mažučiai, tai nepjaustytus, jei didesni, tai ketvirčiais), dar pakepus supilti grietinėlę, dėti pagal skonį druskos, pipirų. Valgyti su virtais ryžiais
Vištiena su parmezanu
6 vištų krūtinėlių puselės
5 v. š. tirpinto sviesto
½ puodelio tarkuoto parmezano sūrio
¼ puodelio džiūvėsėlių
1 a. š. džiovinto raudonėlio
1 a. š. džiovintų petražolių
¼ a. š. paprikos
¼ a. š. druskos
¼ a. š. pipirų
Orkaitę įkaitinti iki 200º C. Pamirkyti vištos filė tirpintame svieste ir apvolioti sumaišytuose likusiuose ingredientuose. Sudėti į kepimo indą. Kepti 20 - 25 min.
P. S. prieskonius galima naudoti pačius įvairiausius, pagal savo skonį... Sviesto paprastai prireikia daugiau, tiesiog jei pritruks - dar ištirpinkite... Kai neturiu parmezano - naudoju bet kokį (na ne bet kokį, dažniausiai Olandų) fermentinį sūrį... Mėsa gaunasi minkšta ir sultinga...
|
|
|
|
|
|
zirzilia
Pranešimai: 3305
2007-11-21 16:11:08
|
VISTIENOS SIAUDELIAI
Vistienos krutinele
prieskoniai vistienai SANTA MARIA
grietine,miltai-padazui
Krutinele supjaustom siaudeliais,apibarstom gausiai prieskoniais ir pamarinuojam pora valandu. Tada ikaitinam alieju ir apkepam pakankamai gerai maisant. Apkepus sudedam i puoda su trupuciu uzvirto vandens ,kad susidarytu kaip padazas. Verdam apie 10 min. Tada idedam pora saukstu grietines. Trecdali stiklines miltu isplakam su trupuciu vandens ir supilam i puoda,dar paverdam kokias 5 min ir viskas paruosta.
Tinka bulviu kose tokia skystesne ir morku salotos su cesnaku. SKANAUS
|
|
|
|
|
|
zuzi
Pranešimai: 2
2007-12-11 20:12:30
|
O as zinau super skanu vistienos kritineles patiekala (analogiskai galima daryti su zuvies file). Reikes:
*vistienos ar kalakutienos krutineles file
* prieskoniu pagal skoni
* kiausiniu (2-3, priklausomai nuo vistos kiekio)
* lukstentu saulegrazu ar sezamo
* aliejaus
Taigi, supjaustom file siaudeliais, apmakaluojam prieskoniuose (as dedu vistienos), tada isplakam kiausinius ir uzpilam jais musu vistele , apmaisom su ranka ir paliekam maziausiai 2 valandom (as palieku nakciai). svarbu, kad kiausinio plakinio nebutu per mazai - geriau per daug - ispilsit pertekliu O tada jau imam po gabaliuka, tekst tekst i saulegrazas ar sezama ir kepam. Istrauke dedam i lekstele, ant kurios paklota servetele, kad sugertu riebalus. Valgom su cesnakiniu padaziuku (kecupas, majonezas, truputi grietines, cesnakas). Pirstelius apsilaizysit ir jus ir sveciai SKANAUS
|
|
|
|
|
|
kari
Pranešimai: 5557
2007-12-12 08:12:08
|
kiek nauju receptuku , butinai pabandysiu ka nors pagaminti seimynai
|
|
|
|
|
|
zirzilia
Pranešimai: 3305
2008-04-22 19:04:24
|
Va koki radau receptuka ,reiks pabandyt
Vištiena su žiediniais kopūstais
1 žiedinis kopūstas
800 g vištos filė
200 g tarkuoto fermentinio sūrio
druskos, pipirų, įvairių mėgiamų prieskonių
Kopūstą išskirstyti žiedynais ir išvirti pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, pasūdyti, pagardinti mėgiamais prieskoniais. Apkepti, kol nebebus rausva.
Į apkepo indą sudėti apkeptą vištieną, ant viršaus sudėti žiedinius kopūstus. Pabarstyti sūriu ir apkepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 15 min. arba kol sūris apskrus.
P. S. vištieną dar šiek tiek galima patroškint su neriebia grietinėle ir su visu padažu supyti į kepimo indą...
|
|
|
|
|
|
zirzilia
Pranešimai: 3305
2008-04-22 19:04:49
|
Vištiena su pievagrybiais grietinėlės padaže
Vištienos file 400 g
Pievagrybiai 150 g
Svogūnas
Grietinėlė 200 ml
Aliejus kepimui
Druska, pipirai
Vištiena supjaustyti kubeliais, apkepti įkaitintame aliejuje, tada sudėti smulkiai supjaustyta svogūną ir pakepinti, kol svogūnas suminkštės. Tada dėti pievagrybius (jej mažučiai, tai nepjaustytus, jei didesni, tai ketvirčiais), dar pakepus supilti grietinėlę, dėti pagal skonį druskos, pipirų. Valgyti su virtais ryžiais
|
|
|
|
|
|
menesiena
Pranešimai: 78
2008-11-26 19:11:24
|
ateinanciu metu zadu si isbandyti jei kas isbandys anksciau prasom parasyti ar skanu
VISTU SPARNELIAI SU GRYBU IDARU:10 vištų sparnelių prieskoniai druska pipirai 100 g šviežių grybų arba 50 g džiovintų grybų 1 svogūnas 50 g aliejaus Vištų sparnelius nuplauname, išimame didįjį kauliuką, įtriname prieskoniais.Grybus ir svogūnus susmulkiname ir apkepame su aliejumi. Atvėsusiais grybais užpildome tą sparnelių dalį, iš kurios išėmėme kauliuką.Kepame keptuvėje.Valgome su keptomis bulvėmis. Skanu ir šalti.
ALUJE KEPTI VISTU SPARNELIAI
Ingredientai: Vištų sparneliai, 8 vieneta. Morkos, 2 vienetai ,Česnakai, skiltelės, 3 vienetai ,Alus, 500 mililitrų, Druska, truputį, Juodieji pipirai, truputį ,
Gaminimas:Sparnelius įtrinkite susmulkintu česnaku, druska, pipirais ir palikite 1 val. pastovėti uždengtame inde. Morkas nuskuskite, supjaustykite griežinėliais ir jais išklokite skardos dugną. Ant morkų sudėkite vištų sparnelius ir užpilkite alumi. Kepkite 200°-230°C temperatūros orkaitėje. Kas 15 min. sparnelius palaistykite susidariusiomis sultimis. Prie vištų sparnelių patiekite bulvių košę ir alų.
|
|
|
|
|
|
Isila
Pranešimai: 8207
2010-03-09 16:03:11
|
Re: Paukstienos patiekalai
Vištiena su mango
Vištienos file
Alyvuogių aliejus
velnus čili padažas
Svogūnų laiškai
Česnakas
Sojų padažas
Vynas
Konservuoti mangai
Susmulkinam vištieną (kažkur kąsnio dydžiais). Apibarstom druska, dedam čili padažo (aš perku tokį švelnų) ir 10 min uždengus palaikom (galima ilgiau). Į keptuvę pilam alyvuogių aliejaus. Apkepinam vištieną ant mažos ugnies. Tada sudedam pjaustytus svogūnų laiškus, sutrintą česnaką. Viską pakepinam 2 min. Pilam 2 šaukštus sojų padažo ir 2šaukštus vyno. patroškinam. Imam iš keptuvės, dedam į lėkštę. Ant viršaus dedam juostelėm pjaustytą mangą (atsargiai, labai tyžta). Tiekti su ryžiais.
pagal originalą turėtų būti su jautiena, bet man su vištiena žymiai skaniau.
|
|
|
|
|
|
vaidumaa
Pranešimai: 85
2010-09-19 23:09:35
|
Re:
"Isila"mūsų su vyru mėgstamiausi pateikalai
Blyneliai su vištienos file
500g file sujaustyti mažais gabaliukais
1 ššaukštas krakmolo+3 šaukštai majonezo+ 1 kiaušinis+druska+pipirai+jei patinka prieskoniai
Masę išmaišyti ir sudėti file. Vėl išmaišyti. Keptikeptuvėj ant aliejaus kaip paprastus blynus. Mes valgom su daržovėm kokiom ar salotom.
Kimšti makaronai
Pakepinti `faršą su mėgstamais prieskoniais. Imti Caneloni mararonus ir kimšti faršą (geriau kiek atvėsusį, rankas nudegsit). Neprikimšti pilnai.
Paruošti padažą vanduo+grietinė+tomatai. Toks pakankamai skystas turi būti. Supilti į indą, dėti makaronus. Padažas turi apsemti makaronus, bet viršus turėtų "prasišviesti". Užtarkuoti sūrio. Uždengti folija ir kepti orkaitėje 30-45 min.
Vištiena su mango
Supjaustom vištienos file juostelėm, pridedam šaukštą čili tyrės, česnakiuko ir drusko ir 10 min uždengus palaikom.
Dedam į keptuvę ir pakepam.
Pridedam svogūno laiškų, paprikos, 2 šaukštus sojų padažo ir 2šaukštus vyno. Dar pakepam apie 2 min.
Dedam mango (atsargiai, jie labai irsta, plyšta, maigosi)(būna indukuose konservuoti). Užbarstom truputį kalendros. Valgyti su ryžiais
Kimštos bulvės su faršu
Nuskutam bulvę (geriau didesnes), pjaunam per pusę. Išgramdom įdubimą. Į jį kraunam paruošto faršo (galima kaip kotletam). Užbarstom kmynais, galima užtarkuoti sūrio, dėti grybų. Kepti orkaitėje, kol apskrunda.skanus tie blyneliai labai labai
|
|
|
|
|
|
vaidumaa
Pranešimai: 85
2010-09-19 23:09:42
|
Re:
"Isila"mūsų su vyru mėgstamiausi pateikalai
Blyneliai su vištienos file
500g file sujaustyti mažais gabaliukais
1 ššaukštas krakmolo+3 šaukštai majonezo+ 1 kiaušinis+druska+pipirai+jei patinka prieskoniai
Masę išmaišyti ir sudėti file. Vėl išmaišyti. Keptikeptuvėj ant aliejaus kaip paprastus blynus. Mes valgom su daržovėm kokiom ar salotom.
Kimšti makaronai
Pakepinti `faršą su mėgstamais prieskoniais. Imti Caneloni mararonus ir kimšti faršą (geriau kiek atvėsusį, rankas nudegsit). Neprikimšti pilnai.
Paruošti padažą vanduo+grietinė+tomatai. Toks pakankamai skystas turi būti. Supilti į indą, dėti makaronus. Padažas turi apsemti makaronus, bet viršus turėtų "prasišviesti". Užtarkuoti sūrio. Uždengti folija ir kepti orkaitėje 30-45 min.
Vištiena su mango
Supjaustom vištienos file juostelėm, pridedam šaukštą čili tyrės, česnakiuko ir drusko ir 10 min uždengus palaikom.
Dedam į keptuvę ir pakepam.
Pridedam svogūno laiškų, paprikos, 2 šaukštus sojų padažo ir 2šaukštus vyno. Dar pakepam apie 2 min.
Dedam mango (atsargiai, jie labai irsta, plyšta, maigosi)(būna indukuose konservuoti). Užbarstom truputį kalendros. Valgyti su ryžiais
Kimštos bulvės su faršu
Nuskutam bulvę (geriau didesnes), pjaunam per pusę. Išgramdom įdubimą. Į jį kraunam paruošto faršo (galima kaip kotletam). Užbarstom kmynais, galima užtarkuoti sūrio, dėti grybų. Kepti orkaitėje, kol apskrunda.skanus tie blyneliai labai labai
|
|
|
|
|
|
aguonel
Pranešimai: 89
2011-11-10 10:11:09
|
o kokius prieskonius vištienai naudojat?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|