Makaronai su mėsos padažu
250 g dešros arba maltos mėsos
2-3 riekelės rūkytos šoninės
1 didelis svogūnas
aliejaus
pomidorų padažo
300 g spageti
1 stiklinė sutarkuoto fermentinio sūrio
sojų padažas
prieskoniai
Karštame (4 šaukštai) aliejuje pakepinti sukapotą svogūną.
Įmesti smulkiai supjaustytą šoninę, kubeliais supjaustytą dešrą arba maltą mėsą ir kartu pakepinti.
Įpilti pomidorų padažą , sojų padažą arba prieskonių sriubai, cukraus, druskos ir žalumynų.
Jei reikia, įpilti šiek tiek vandens.
Kartu truputį pakepinti. (padažas labai taškosi, todėl reikia ruošti aukštame puode).
Dideliame puode užvirinti 3 litrus vandens su šaukštu aliejaus ir druska.
Įmesti makaronus (įdedame tik galus, o makaronai pamažu patys "įeina").
Kai makaronai išvirs (tik nepervirti), nukošti, apipilti verdančiu vandeniu ir tuoj pat patiekti.
Lėkštėse apipilti labai karštu padažu, pabarstyti sūriu, kuris nuo aukštos temperatūros turi susilydyti.
Gal patiks Kai vaikai užmiega ....
RaizgynÄ—
Mano seimynele dievina Spageti su farsu. tai receptukas toks spagecius verdi tol kol apminksteja bet jie turi buti vos kietoki aisku verdi tarp druskos ir aliejaus paskui kai isverda perplauni saltu vandeniu. ir apkepi keptuveje su alyvu aliejumi nedaug alyvu aliejaus vos del skonio. o farsas ruosiamas paprastai meso butinai jautienos ja sumali ir dedi kepti jinai turi buti biri tai kepdamas maisai maigai kad pasidarytu tokia biri tada dedi paprikas pomidorius supjaustytus kubeliais, dedi pertrintus kaparelius, astrias jalapeno paprikas ir kepi kol suminksteja tada dedi mesos prieskoniu dedi keciupo majonezo ir maisai mase tokia gaunasi tada uzberi tarkuoto surio ir uzdengi kad pastoveti tada i lekte dedi makaronus per visuri padarai tokia duobute dedi ten farsa ir ant virsau dar susiu nu pasaka zinokite.
As labai dar mesgtu darzoviu troskini ir maniskiai vaikuciai labai skaniai valgo, na vyras nori mesos , tai troskinys labai paprasta
bulves
kopustas
morkos
svogunas
desreles
daryti kaip nuskuti bulviu supjaustai kaip bulviu kosei nei stambiai nei smulkai dedi i puoda ir ant virsaus pripjaustai kopusto, kopustas sukranta kai verda tai jo reikia daugiau, nuskuti morkas svoguna nulupi ir sutarkuoji viska per morkine tarka na su kombainiuku kas turi ir svoguna per ten pat sutarkuoju ta visa isemusi dedu i keptuve ir kepinu kol morkos vos suminksteja tada supjaustai astuonias desrelias ir dedu kartu su morkomis, verdant bulves su kopustais dedu pora kubeliu vistienos ir pora kubeliu i morkas, kai isverda bulves ir iskepa morkos su desreles. Nupilu vandei kuris yra su bulves ir i ta puoda sudedu morkas su desreles ir viska gerai ismaisau ir ant silpnos ugnies maisant dar patroskini viska bendrai, kam reikia dar keciupo biskuti.
as megstu ji vos atsalusi kad viskas jaustusi vaikai taip pogi ir valgom labai skanu ir sveika.
na prasom sekmadienio pietus
sviezios mesos desreles,keptos orkaitej
keptos orkaitej bulves
troskinti sviezi ir rauginti kopustai
super skanu,mano net vaikai kapoja,net ausys linksta
skanaus (PaveikslÄ—liai matomi tik registruotiems lankytojams)
velnio kepsnys
kiaulienos nugarine supjaustytom 1cm storio juostelem- kauip karbonadui
sonine, rukytas kumpis ar desreles
prieskoniai
svogunai
mesos gabaliukus siek tiek pamusti, apibarstyt prieskoniais.
paruosti idara: supjaustyt sonine, ar desreles ar rukyta kumpi prideti svogunu, astriu prieskoniu
deti idara ant mesos kaip dedam ant cebureko- per viduri, tada mesa perlenkiame pusiau, pavoliojam miltuoseir kepam keptuveje is abieju pusiu
garnyrui labai tinka bulviu kose, bulvytes fri ar tiesiog apskrudintos bulves
patikekit, labai skanu
kad labai paprasta, pakepini morka ir svogunu as dedu daug nes man patinka ir kartu mesa apkepi ( messa zinoma supjaustyta kvadrateliais), galima atskirai, bet kartu skonis geresnis, dar kai turiu pridedu visokiu darzoviu papriku, galima pomidoru cukiniju, cia nuo kiekvienos fantazijos. taigi kai apkempa ipili vandens, kad pasittroskintu, zinoma druskos ir prieskoniu nepamirsk, jei nori, kad padazas tirstesnis butu gali ideti truputi miltu.
Cia as pati per save toki darau, nes anksciau pirkdavau padaziui fixux visokiu, bet ten per daug konservantu, o taip ir skaniau. Tiesa i padaza gali ideti pomidoru pastos ir tinka jei megstat
na jau gerai:
lazanijos lakstus palaikau vandeny,kad suminkstetu
pasiruosiu farso kaip kotletams
ivairios darzoves
tarkuotas suris
lazanijos lakstus istrauki is vandens ir kepimo skardoj sluoksniuoji" lakstai ,farsas,darzoves(paprika,svogunai),uzbarsati suri,vel uzdedi lakstus ir kepi,jei norit galit ir daugiau sluoksniu daryt.Skanaus
svogunus, paprika, jaunas cukinijas, baklazana, pakepinu alyvuogiu aliejuj, sudrebiu farsa, pakepinu kol pasidaro birus,po to is skardines sudedu kapotus pomidorus savo sultyse, truputi pakaitinu.Pirma sluoksni dedu lazanijos lapus(as nemirkau)po to ta idara, ir vela lapus tiesa suri i tarpus taip pat, paskutinis sluoksnis darzoviu kad gerai apsemtu lakstus,kepu kol suminksteja lapai, tai trunkla apie 20- 30 min ir pries pabaiga uzbarstau suri, na mes megztam taip nemazai.Stai ir viskas valgom su raugintais agurkeliais.Skanaus
Marinuoti svogūnai prie šašlyko
12 galvučiu svogunu;
1-stiklinė acto;
2,5 šaukšto aliejaus;
lauro lapas,druska,pipirai;
Viska sudėjus marinata kaitinti iki 75-80 kartu su svogūnais,galima laikyti šalditve 5-6 paras
parasysiu kelis idomesniu kotletuku receptus
1. KOTLETAI SU SIURPRIZU, KEPTI ORKAITEJE
pasigaminate farsa, kaip parastiems kotletams. darote maziukus kotletukus, i ju vidu idedate kokio nors jums patinkancio idaro ( dziovinta slyva ar abrikosas, raugintas agurkas, malti grybai, morkos gabalelis....), pavoliojate kiausinio plakinyje ir dziuveseliuose.
skarda iskloti folija, nepilti jokiu riebalu !!!! sudeti i skarda kotletukus ir kepti apie 30-40 min.
2. KOTLETAI SU RUKYTA SONINE
velgi is paruosto farso padarote kotletus, juos apvyniojate rukytos sonines juostelemis, galime pasmeigti smeigtuku, kad laikusi. dedam i skarda su siek tiek riebalu ir kepam apie 30-40 min.
Re: Mesos patiekalai
Kiaulienos suktinukai su bananais.
Išmuši mėsytę su prieskoniais, įdedi puselę banano, susuki, apvolioji kiaušinyje ir džiuvėsiuose, dar kartą apvolioji ir kepu keptuvėje.
Norėjau įdėt foto, bet neduoda, rašo , kad kvota.
100 darbų ir digiscrapbooking
http://100darbu.blogspot.com/
Re: Mesos patiekalai
Net nesuprantu kaip gali neišeiti šaltiena. Aš kai verdu būtinai idedu mėsos gabalą,svogūną (nenuluptą, kad sultinys būtu skaidresnis), morka, kiaulienos kojyčių ar ausyčių ir labai ilgai verdu kol viskas gerai suverda ir pradeda mėsa nertis nuo kaulo, tada susmulkinu mėsą ir užpilu nuo virimo likusiu skysčiu.Sėkmės bandymuose.
Re: Mesos patiekalai
Gal susigadys..
Mane užkniso standartinai karbonadai. Tai vietoj džiūvėsių pradėjau naudoti miltus. pirma apvolioju miltuose, o tada kiaušinio plakiny.
O galima karbonadus ruošti taip: suplakti 2kiaušinius, įdėti majonezo 3 šaukštus, mėgstamų prieskonių ir 3 šaukštus miltų. Toje masėje išvolioti mėsytę. Rieboka, bet skanu.
Gal susigadys..
Mane užkniso standartinai karbonadai. Tai vietoj džiūvėsių pradėjau naudoti miltus. pirma apvolioju miltuose, o tada kiaušinio plakiny.
O galima karbonadus ruošti taip: suplakti 2kiaušinius, įdėti majonezo 3 šaukštus, mėgstamų prieskonių ir 3 šaukštus miltų. Toje masėje išvolioti mėsytę. Rieboka, bet skanu.