Na tai manau ir pradesiu....
Parasysiu kokia sriubyte virdavo mano prosenele, senele, mama ir as dabar verdu Kucioms:
1. vanduo
2. burokeliai
3. morka
4. bulve
5. dziovinti grybai
6. keli pipiru zirneliai ir druskos pagal skoni..
LABAI SKANU
Radau dar viena receptuka zurnale, man jis laaabai patiko, nes dievinu silke
Karaliskas silkiu tortas
300g silkiu file
200g marinuotu burokeliu
200g marinuotu agurku
200g virtu morku
200g obuoliu
100g ropiniu svogunu
300g majonezo
Morkas ir svogunus nulupkite. Obuolius nulupkite, padalinkite pusiau ir isskobkite seklytes. Silkes file supjaustykite siauromis juostelemis, o visas darzoves ir vaisius - siaudeliais. Susmulkintus produktus susluoksniuokite i torto forma ir uzpilkite majonezu.
Virsu puoskite morku ir agurku rateliais ar is ju ispjaustytomis gelemis. Patiekala dekite i didele lekste ir nuimkite torto formos sonus.
Stai ir foto
(PaveikslÄ—liai matomi tik registruotiems lankytojams)
Supjaustai riekemis ...
Pasidarai taip supjaustai svoguna kumpi sutarkuoji suri idedi ketciupo majonezo uzdedi viska ant tos lasisos riekes ir kepi viska orkaiteje pries nesant ant stalo gali dar kaip nors ir papuosti
SEKMES
Supjaustai riekemis ...
Pasidarai taip supjaustai svoguna kumpi sutarkuoji suri idedi ketciupo majonezo uzdedi viska ant tos lasisos riekes ir kepi viska orkaiteje pries nesant ant stalo gali dar kaip nors ir papuosti
SEKMES
[quote="ESTELA"'>Supjaustai riekemis ...
Pasidarai taip supjaustai svoguna kumpi sutarkuoji suri idedi ketciupo majonezo uzdedi viska ant tos lasisos riekes ir kepi viska orkaiteje pries nesant ant stalo gali dar kaip nors ir papuosti
SEKMES
aciu tik kumpio nedesiu.(tipo mesos negalim)
Pamirsau
As taip visada darau, aisku ne Kucioms ( net nepagalvojau ).
Lauksim atsiliepimu kaip gavosi
panos sos!!! vyras parnese lasisa kaip ja parosti?????? reike skubaus atsakimo.
nors ir paveluotai ,bet parasysiu kaip ruosiau as: lasisa supjausciau riekemis per du pirstus,apibarsciau zuvies prieskoniais,truputi druskos,su trupuciu majonezo,uzspaudziau cesnako,apslakciau citrinu sultimis,palaikiau 4 valandas,suvyniojau i folija ir kepiau orkaiteje apie 50 min.,gavosi super skani
Sveikinam su gimtadieniu na kaip buvo mano mazyliu pirmieji gimtadieniai,tai jiems patiekdavau visokiausiu vaisiu kokteilius,o vyresniems kepdavau vistienos kepsnelius ant groteliu(elektriniu) arba vistienos sparneliu storesneje dali aliejuje ir torta visada gaminu pati
Pyragėliai
tešla: Ydaras:grybai [kokiu turit,džiovintu vakuotu,sūdytu ir t.t jusu teisė rinktis'>
50g grietinės
3 vnt kiaušiniu
1- stiklinė miltu
1 šaukštelis sodos
soda gesinam šaukšte kefyro,imušame tris kiaušinius,dedame 50g grietinės,miltus.Viska gerai išmaišome,dedame vienai valandai i šaldytuva.Atšaldome,išėme tešla ja padaužome su kočeliuku arba galima mėtiti i stala,tol kol joje atsiras puslikiu.Paskui ja iškočioti ir daryti pyragėlius,na aš darau kaip koldūniukus idedu idaro ir gražiai užsuku krašteli.Labai dideliu nedarykite.Ikaitiname alieju ir kepame juose piragėlius.Išeme dėkite i rėti kad nusivarvštu riebalai
Na as kucioms gaminu tokius pyrageliu :
MILtu ,aliejaus ,druskos, vandens.
Idarui grybu ir svogunu.
MIltus maisau su vandeniu,druskos idedu,ipilu aliejaus kokius 2-3 saukstus. Iskocioju gerai ta tesla istampau,kocelu padauzau. Tada palaikau pora valandu saldytuve. Svogunus su grybais apkepu. KOcioju tesla ,darau apvalius skrituliukus ,dedu idaro,uzlenkiu kaip koldunus ir kepu aliejuje . Tikrai skanu
Ne per kucias juos darau su desrele ir suriu ar kumpio smulkiai papjaustau irgi skanu
superinis pastetas su spanguolemis
virtu vistu, parsiuku kepeneliu,
siek tiek riebios mesos ( lasiniai, sonine ),
virtu morku,
trintu spanguoliu arba brukniu,
kepintu svogunu,
druskos ir kt. prieskoniu.
viska sumalti ir dar pavirti puode maisant apie 5 min.
deti i formeles, palaikyti saldytuve 3-4 val.
nu mamkos, kelios dienos ir bus tuoj kaledos o jus miegat ir nieko nerasot
greitai sakot kaip pasidaryt skanu kalakuta ka Kai vaikai užmiega ....
RaizgynÄ—
Kitas paprastesnis receptas
Keptas kalakutas
Marinatas:
5 l vandens
200 g druskos
50 g cukraus
15 g citrinos rūgšties
juodųjų pipirų
česnakų
prieskoninių žolelių (pagal skonį)
įpjaustyti 2 citrinas
Kalakutą pamerkti į marinatą, kad apsemtų, ir laikyti apie 12 val. (0-6)°C patalpoje. Po to išimti iš marinato, įtrinti prieskoniais, įvynioti į foliją.
Kepimo instrukcijas: Orkaitę įkaitinti iki 250°C. Įvyniotą kalakutą įdėti į skardą krūtinėle į viršų, įpilti 1 litrą vandens. Sumažinti temperatūrą iki 200°C ir kepti 2 val. Po to foliją viršuje perkirpti, atlenkti ir dar kepti apie 1 val., kol gražiai apskrus.
Na tai manau ir pradesiu....
Parasysiu kokia sriubyte virdavo mano prosenele, senele, mama ir as dabar verdu Kucioms:
1. vanduo
2. burokeliai
3. morka
4. bulve
5. dziovinti grybai
6. keli pipiru zirneliai ir druskos pagal skoni..
LABAI SKANU
ią sriubą ir mes verdam Irgi iš seniau atėjus, tik mes bulvių nededam, o jas verdam atskirai su lupynom.
Dar visada būna silkė paruošta su morkom ir svogūnais.
Re: Kūčių ir Kalėdų vaišės
IDARYTAS KALAKUTAS
Kalakuta marinuoju prieskoniuose geras 2 paras...Po to raugintus kopustus ragauju,jei suroki tai nuplaunu ir siek tiek paverdu,tada i kopustus ipilu siek tiek aliejaus,kmynu ir ta mase prikisu kalakuto pilva.. kiek lieka kopustu-sudedu aplink kalakuta i blekute,i ja ipilus tik vandens,nes nuo pacio kalkuto daug riebalu isteka....ta plysi per pilva susiuvu arba pagaliukais susmaigstau....ir psio...4-4.5 valandas uzdengta folija ir dar gera pusvalandi atidengus ir palaistydama isvarvejusiu skysciu kepu pilno karstumo orkaitej...t.y apie 220 laipsniu temperaturoj...