Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNÄ–LIS      Naujienos      LiniuotÄ—s      Forumas     
 
Forumas > Šventiniai valgiai Dalintis

 
Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo | Pažymėti visas temas kaip perskaitytas | Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas

Atsakyti

Puslapiai 1 2 3 4 ... 6
    Kūčių ir Kalėdų vaišės  
   
avatar
ESTELA

Pranešimai: 707

2006-12-23 19:12:50
Kūčių ir Kalėdų vaišės
Atidarau nauja tema gal tikrai rasime ka nors idomesnio :wink: Kvieciu visas prisijungti ir pasidalinti naujaisiais recepteliais :!:



Cituoti
 
     
   
avatar
ESTELA

Pranešimai: 707

2006-12-23 19:12:36

Na tai manau ir pradesiu.... Parasysiu kokia sriubyte virdavo mano prosenele, senele, mama ir as dabar verdu Kucioms: 1. vanduo 2. burokeliai 3. morka 4. bulve 5. dziovinti grybai 6. keli pipiru zirneliai ir druskos pagal skoni.. LABAI SKANU :wink:



Cituoti
 
     
   
avatar
vidux

Pranešimai: 4877

2006-12-23 20:12:00

tokia ir as virdavau,tik vyras sako gal geriau ne per kucia virti,tai riebesne butu :lol:



Cituoti
 
     
   
avatar
ESTELA

Pranešimai: 707

2006-12-23 21:12:39

Radau dar viena receptuka zurnale, man jis laaabai patiko, nes dievinu silke :lol: Karaliskas silkiu tortas 300g silkiu file 200g marinuotu burokeliu 200g marinuotu agurku 200g virtu morku 200g obuoliu 100g ropiniu svogunu 300g majonezo Morkas ir svogunus nulupkite. Obuolius nulupkite, padalinkite pusiau ir isskobkite seklytes. Silkes file supjaustykite siauromis juostelemis, o visas darzoves ir vaisius - siaudeliais. Susmulkintus produktus susluoksniuokite i torto forma ir uzpilkite majonezu. Virsu puoskite morku ir agurku rateliais ar is ju ispjaustytomis gelemis. Patiekala dekite i didele lekste ir nuimkite torto formos sonus. Stai ir foto

(PaveikslÄ—liai matomi tik registruotiems lankytojams)




Cituoti
 
     
   

Anonymous

Pranešimai: 2620

2006-12-24 12:12:50

panos sos!!! vyras parnese lasisa kaip ja parosti?????? reike skubaus atsakimo.



Cituoti
 
     
   
avatar
ESTELA

Pranešimai: 707

2006-12-24 14:12:33

Supjaustai riekemis ... Pasidarai taip supjaustai svoguna kumpi sutarkuoji suri idedi ketciupo majonezo uzdedi viska ant tos lasisos riekes ir kepi viska orkaiteje pries nesant ant stalo gali dar kaip nors ir papuosti :lol: SEKMES



Cituoti
 
     
   

Anonymous

Pranešimai: 2620

2006-12-24 15:12:09

"ESTELA"

Supjaustai riekemis ... Pasidarai taip supjaustai svoguna kumpi sutarkuoji suri idedi ketciupo majonezo uzdedi viska ant tos lasisos riekes ir kepi viska orkaiteje pries nesant ant stalo gali dar kaip nors ir papuosti :lol: SEKMES
aciu tik kumpio nedesiu.(tipo mesos negalim)



Cituoti
 
     
   
avatar
ESTELA

Pranešimai: 707

2006-12-24 16:12:55

"mante"

[quote="ESTELA"'>Supjaustai riekemis ... Pasidarai taip supjaustai svoguna kumpi sutarkuoji suri idedi ketciupo majonezo uzdedi viska ant tos lasisos riekes ir kepi viska orkaiteje pries nesant ant stalo gali dar kaip nors ir papuosti :lol: SEKMES
aciu tik kumpio nedesiu.(tipo mesos negalim) :oops: :oops: :oops: Pamirsau :oops: :oops: :oops: :lol: As taip visada darau, aisku ne Kucioms ( net nepagalvojau ). Lauksim atsiliepimu kaip gavosi 8)



Cituoti
 
     
   
avatar
vidux

Pranešimai: 4877

2006-12-25 20:12:25

"mante"

panos sos!!! vyras parnese lasisa kaip ja parosti?????? reike skubaus atsakimo.
nors ir paveluotai ,bet parasysiu kaip ruosiau as: lasisa supjausciau riekemis per du pirstus,apibarsciau zuvies prieskoniais,truputi druskos,su trupuciu majonezo,uzspaudziau cesnako,apslakciau citrinu sultimis,palaikiau 4 valandas,suvyniojau i folija ir kepiau orkaiteje apie 50 min.,gavosi super skani :lol:



Cituoti
 
     
   
avatar
ESTELA

Pranešimai: 707

2006-12-26 23:12:43

Tai aisku rasykite tokius visokius receptelius gal kur pritaikysim pavyzdziui ryt mano dukrytes gimtadienis gal; tikrai ka nors pasiulytumete :P



Cituoti
 
     
   
avatar
vidux

Pranešimai: 4877

2006-12-27 18:12:58

Sveikinam su gimtadieniu :!: na kaip buvo mano mazyliu pirmieji gimtadieniai,tai jiems patiekdavau visokiausiu vaisiu kokteilius,o vyresniems kepdavau vistienos kepsnelius ant groteliu(elektriniu) arba vistienos sparneliu storesneje dali aliejuje ir torta visada gaminu pati :roll:



Cituoti
 
     
   
avatar
upe

Pranešimai: 11274

2007-10-26 12:10:44

Pyragėliai tešla: Ydaras:grybai [kokiu turit,džiovintu vakuotu,sūdytu ir t.t jusu teisė rinktis'> 50g grietinės 3 vnt kiaušiniu 1- stiklinė miltu 1 šaukštelis sodos soda gesinam šaukšte kefyro,imušame tris kiaušinius,dedame 50g grietinės,miltus.Viska gerai išmaišome,dedame vienai valandai i šaldytuva.Atšaldome,išėme tešla ja padaužome su kočeliuku arba galima mėtiti i stala,tol kol joje atsiras puslikiu.Paskui ja iškočioti ir daryti pyragėlius,na aš darau kaip koldūniukus idedu idaro ir gražiai užsuku krašteli.Labai dideliu nedarykite.Ikaitiname alieju ir kepame juose piragėlius.Išeme dėkite i rėti kad nusivarvštu riebalai



Cituoti
 
     
   
avatar
Isila

Pranešimai: 8207

2007-12-09 20:12:22

Na, tai koks bus šiųmetis švenčių stalas? :D



Cituoti
 
     
   

zirzilia

Pranešimai: 3305

2007-12-15 10:12:37

Na as kucioms gaminu tokius pyrageliu : MILtu ,aliejaus ,druskos, vandens. Idarui grybu ir svogunu. MIltus maisau su vandeniu,druskos idedu,ipilu aliejaus kokius 2-3 saukstus. Iskocioju gerai ta tesla istampau,kocelu padauzau. Tada palaikau pora valandu saldytuve. Svogunus su grybais apkepu. KOcioju tesla ,darau apvalius skrituliukus ,dedu idaro,uzlenkiu kaip koldunus ir kepu aliejuje . Tikrai skanu :roll: Ne per kucias juos darau su desrele ir suriu ar kumpio smulkiai papjaustau irgi skanu



Cituoti
 
     
   
avatar
kari

Pranešimai: 5557

2007-12-15 13:12:41

superinis pastetas su spanguolemis ;) virtu vistu, parsiuku kepeneliu, siek tiek riebios mesos ( lasiniai, sonine ), virtu morku, trintu spanguoliu arba brukniu, kepintu svogunu, druskos ir kt. prieskoniu. viska sumalti ir dar pavirti puode maisant apie 5 min. deti i formeles, palaikyti saldytuve 3-4 val.

Paveikslelis

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
kastoniuke

Pranešimai: 18420

2007-12-18 18:12:01

nu mamkos, kelios dienos ir bus tuoj kaledos o jus miegat ir nieko nerasot :motz: greitai sakot kaip pasidaryt skanu kalakuta ka
Kai vaikai užmiega .... Raizgynė



Cituoti
 
     
   
avatar
Tija

Pranešimai: 129

2007-12-18 18:12:48

Pati kalakuto nesu kepus, bet valgiau pas draugę paruoštą pagal ARVI pateiktą receptą, tai buvo labai skanu. Keptas kalakutas su džiovintomis slyvomis Kalakutas (4-5 kg) Šaukštas druskos 0,5 šaukštelio pipirų 0,5 kg džiovintų slyvų be kauliukų stiklinė vandens 4 stiklinės pjaustytų obuolių stiklinė džiūvėsėlių 2 šaukšteliai citrinų sulčių šaukštas cukraus šaukštelis cinamono Kalakutą įtrinti cinamonu, druska ir pipirais. Džiovintas slyvas pavirti 10 minučių, vandenį nupilti, sudėti obuolius, džiūvėsėlius, supilti citrinų sultis, cukrų, cinamoną. Viską atsargiai sumaišyti. Kalakutą prikimšti įdaro, angą užsiūti. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje 3-4 valandas.



Cituoti
 
     
   
avatar
Tija

Pranešimai: 129

2007-12-18 19:12:07

Kitas paprastesnis receptas Keptas kalakutas Marinatas: 5 l vandens 200 g druskos 50 g cukraus 15 g citrinos rūgšties juodųjų pipirų česnakų prieskoninių žolelių (pagal skonį) įpjaustyti 2 citrinas Kalakutą pamerkti į marinatą, kad apsemtų, ir laikyti apie 12 val. (0-6)°C patalpoje. Po to išimti iš marinato, įtrinti prieskoniais, įvynioti į foliją. Kepimo instrukcijas: Orkaitę įkaitinti iki 250°C. Įvyniotą kalakutą įdėti į skardą krūtinėle į viršų, įpilti 1 litrą vandens. Sumažinti temperatūrą iki 200°C ir kepti 2 val. Po to foliją viršuje perkirpti, atlenkti ir dar kepti apie 1 val., kol gražiai apskrus.



Cituoti
 
     
   
avatar
Tija

Pranešimai: 129

2007-12-18 19:12:18

"ESTELA"

Na tai manau ir pradesiu.... Parasysiu kokia sriubyte virdavo mano prosenele, senele, mama ir as dabar verdu Kucioms: 1. vanduo 2. burokeliai 3. morka 4. bulve 5. dziovinti grybai 6. keli pipiru zirneliai ir druskos pagal skoni.. LABAI SKANU :wink:
Šią sriubą ir mes verdam :up: Irgi iš seniau atėjus, tik mes bulvių nededam, o jas verdam atskirai su lupynom. Dar visada būna silkė paruošta su morkom ir svogūnais.



Cituoti
 
     
   
avatar
Sarina

Pranešimai: 15538

2007-12-20 16:12:55
Re: Kūčių ir Kalėdų vaišės
IDARYTAS KALAKUTAS Kalakuta marinuoju prieskoniuose geras 2 paras...Po to raugintus kopustus ragauju,jei suroki tai nuplaunu ir siek tiek paverdu,tada i kopustus ipilu siek tiek aliejaus,kmynu ir ta mase prikisu kalakuto pilva.. kiek lieka kopustu-sudedu aplink kalakuta i blekute,i ja ipilus tik vandens,nes nuo pacio kalkuto daug riebalu isteka....ta plysi per pilva susiuvu arba pagaliukais susmaigstau....ir psio...4-4.5 valandas uzdengta folija ir dar gera pusvalandi atidengus ir palaistydama isvarvejusiu skysciu kepu pilno karstumo orkaitej...t.y apie 220 laipsniu temperaturoj...



Cituoti
 
     
 

Atsakyti

Puslapiai 1 2 3 4 ... 6
 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
Map
 
 


 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisÄ—s saugomos, 2010

StruktÅ«ra     RaÅ¡ykite mums     Reklama     AtsakomybÄ—s ribojimas     Apie projektÄ…