Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Forumas > Užsieniečių kampelis Dalintis

 
Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo | Pažymėti visas temas kaip perskaitytas | Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas

Atsakyti

    Mamytės gyvenančios toli nuo Lietuvos  
   
avatar
Lora

Pranešimai: 7282

2011-11-29 19:11:55

na buvo visai nieko kol vasara mano masinukas nesugedo, tai va dabar turiu problema stovi sugedus, nezinau ka daryt, nes nieks netaiso, zodziu motoras ten siaunigai parejo, o masina nera sena vos 6 metu, tai va naujos pirkt pinigu nera, nes jokiu kreditu nenoriu ant kaklo kartis, tai ir sedziu kaime iklimpus, nes vyro masina tai Polo, jam i darba uztenka, o va jei visiem kur reikia vaziuot tai problema, zodziu i artimu gimtadienius dabar vazinejam po viena, nes cia visuomeninis transportas ir numires ir dar kruva problemu, kuriso remias i finansus, bet kazkaip sukames, o del darbo as jau ziurejausi, nors pusei dienos, bet vel be masinos s... gaunas, o ir ka as uzdirbsiu atiduosiu prailgintam darzeliui ir kurui, geriausiu atveju gal 50 e pliusas iseitu tai ir nezinau ar apsimoka, noriu i miesta, jau ten pazistami pora kartu ieskojo zmogaus ir butu prisitaike prie manes, bet va man neapsimoka 40-50km vaziuot del 4-5 valandu darbo, tai va ir sedziu, bet pas mane vaikai judrus ne tas zodis, tai nuobodziaut netenka, o nams ir kaip sakau su vaiduokliais tai darbo per akis na tai pati spresk kaip sekas ;) Dabr jau ruosiames kaldeom, kepu bulkas, nes jos turi pabut folijoj suvyniotos pora savaiciu, kad skanesnes butu :D


Paveikslelis
Paveikslelis




Cituoti
 
     
   

Bombate

Pranešimai: 552

2011-11-30 15:11:20

be ratu, tai nieko gero :roll: ypac su visa kruva vaiku, gi i mokykla, i darzeli :roll: pesciom? o jei dar oras kaip pas mus :roll: ar vedi mazuosius i darza? o kepi tas vokiskas bulkas su dziovintais vaisiais? - jei taip, tai imesk recepta ir as noriu issikept, man labai jos skanios :roll: gali ir vokiskai idet, jei uzstrigsiu - taves paklausiu :roll: as prisimenu, kaip pasakojai apie nama :roll: tai vis dar nesibaigiai rupesciai? del darzelio mokesciu tai tikrai taip, kol maniskiui sueis 3 as tirkiausia daugiau mokesiu uz darza, nei uzdirbsiu, bet tai man paciai norisi sugrizt, mano vyras tai siulo nebeit i darba. as sakiau, kad tokia pas mus nestabili ekonomine situacija su viesosiom istaigom, tai jei ka, tai as galesiu iseit tada, kai pasiulys iseit arba i kita komanda pereit :roll: as kaziap pasiilgau profesines veiklos, man reikia, kad smegenys dirbtu - patinka man su vaikais, bet jauciuos labai uzsisukus rate :/ pasiziurejau i tavo liniuote, tavo vyresnioji, jau visa panele :-P mes pardavinejam nama ar kepsi siais metais namukus? as saindien supirkau advento kalendorius, vis suku galva, ka vyrui nupirkt - jei rukytu ar gertu nebutu problemos :lachtot: o dabar viskio dar nuo praeitu kaledu like :lachtot:


Paveikslelis




Cituoti
 
     
   

Bombate

Pranešimai: 552

2011-11-30 15:11:57

Lora, as labai dziaugiuosi, kad persigalvojai ir neissitrynei :D


Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
Lora

Pranešimai: 7282

2011-11-30 16:11:36

Bombate cia ta bulka isverciau, tikuos suprasi ka norejau pasakyt ;) Christstollen Dresdner Art / as ja vadinu Kaledine bulka Sudetis 4 kepaliukam 800g kvietiniu miltu 550tipo 2 kvadrateliia svieziu mieliu (po 40 gr) 1/4 silto pieno 100g po citronato ir orangenato (zali ir oranziniai) po 150g Korintu ir razinu 200g kapotu Migdolu 2 Valgomi saukstai Romo truputi kardamono milteliu 250g minksto sviesto 2 kiausiniai nutarkuota citrinos zievele be to : 100g sviesto, 40g cukraus pudros Miltus sudeberti i inda, juose padarius duobute sutrumpinti mieles ir uzpilt truputi pienu su 1 saukstu cukrumi, ir viska sumaisome su trupuciu miltu nuo krasto, viska paliekame ramybej 30min, kad pakiltu. Citronata, nuplautus ir apdziovintus korintussu razinom ir migdolus sumaisome su Romu, leidziam jiem periimti kvapa ( as tai padarau is vakaro uzdengtame indelyje) Likusius indigrientus sudedame i tesla (be vaisiu, riesutu misinio), viska minkom rankomis 10 min. (is pradziu tesla gali but pasirodyt, kad truksta miltu, bet paminkius 10 minuciu tesla nustoja lipt prie ranku, uzdengiam dubeni ir paliekam siltoj vietoj 40 min pakilt. vaisiu misini iminkome i tesla. tada tesla dalinam i 4 lygias dalis ir formuojam kepaliukus bulkas, jas suformavus, dedam ant skardos ir paliekam vel 30 min pakilt. Ikaitintoj orkaiteje kepam bulkas 15min ant aukstesnes temperaturos po to sumazinam ir kepam apie 55min ( as saviskes kepiau trumpiau, zodziu stebekit pagal savo orkaite) E-orkaite 200°C po to 180°C su vedinimu 180°C po to 160°C dujine nuo 3 iki 2 dar karstas bulkas aptepame sviestu ir gausiai apibarstome cukraus pudra. sias bulkas geriausia kepti 2-3 savaites pries valgyma, iskeptas suvyniot i alufolija, kad aromatas atsiskleistu per ta laika, pries patiekant ant stalo, dar karta apibarstyti cukraus pudra. Skanaus.


Paveikslelis
Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
Lora

Pranešimai: 7282

2011-11-30 16:11:40

Kaip mane cia nervuoja, kad rsai normaliai teksta , o kai nusiunti sumeta tarsi viska i viena bliuda it koki troskini :wallbash: Bombate kepsiu namukus, o geriau pasakisu namuka, dar reikia supirkt papuosimui viska, ieskau recepto kur nukisus, ir medaus dar reik nusipirkt, be to noriu eglute puost meduoliai, paglaiu siemet radau pakankamai didleiu formu, kad ispaust meduoliukus, nes pernai mano mazius pues zaislu nudauze nuo egles, tai mnau siemet ir bus nekitaip, tai geraiu papuosiu valgomais ir pasiuvau pora dar sirdeliu, angeliuku, zmogeliuku, zodziu tokia eglute bus pas mus siemet. :^^: Zinai namas senas tai viskas ir genda, vonios dar nuo pernai niekaip ior neirengem, nes finansu tam nera, be to masina, tai kaip saku, net 2 metu neisvazinejom, sumokejom tai nemazai, o dabar jei pasisek tai 2000e tai kokia masina uz tiek gali nupirkt 6-7 vietu, o dabar dar name sildymo katilas uzlinko, tikejomes, kad siemt dar pratems, bet ne tai va pirkom zidini, peciu, ir pastatem, kad nors vienam aukste silta butu, tai dabar medziu kurenam, o dulkiu nuo jo tai siaubas, jei anksciau dar isbudavau viena diena grindu neplovus tai dabar gali pamirst. tai va pas mus dar 5 metam kreditas, ir po to jei sieis noriu nama parduot, atsiskaityt su banku ir i miesta, jau zinai nenoriu nieko savo, jei nuomoji tai viska daro savininkas, o ne pats sukies kaip vovere rate :wallbash:


Paveikslelis
Paveikslelis




Cituoti
 
     
   

Bombate

Pranešimai: 552

2011-11-30 22:11:12

lora, aciu uz recepta - bandysiu kept savaitgali. as esu radusi paprstesniu receptu, bet jau kaip noriu tai net seiles tista :lachtot: o kai rasei, kad 1/4 pieno 1/4 litro ar ko?????? reiks eit dziovintu misiniuku paieskot, itariu kad ne viska rasiu. man ir nepatinka, kad is naujos eilutes kazkur dingsta. tai zinok ir naujuose namuose genda :roll: pas mus praeita savaitgali sildymo "motoriukas" uzsilenke anei sildymo, anei karsto vandens :gott: , tai gerai, kad vyras supranta, ka reikia daryti ir kaip pakeisti, tai negana to, vamzdziai issinere po to, nes vanduo buvo is sistemos isleistas, nu ir kad papyle tiesiai ant elektros saugikliu - laukiau fejerverku namie :roll: jei buciau viena tai butu man buve :roll: as ir kazkaip pagalvoju apie nuoma, bet kai zinai, kad tavo namas = tavo pensija, tai praeina noras nuomotis pacius tai faina - gera, jaukumo priduoda :^^: nu pasidejavom :lachtot:


Paveikslelis




Cituoti
 
     
   

Bombate

Pranešimai: 552

2011-12-02 11:12:33

mano vyras baigia sulietuvet :lachtot: :lachtot: as "kepsiu kugeli, ar gerai?" jis "gi neturim jokio rukytos mesos (tipo paspirgint)" :lachtot: :lachtot: galvojau numirsiu is juoko, dar pries 2m. lasinius is saliamo rankiodavo :lachtot:


Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
Lora

Pranešimai: 7282

2011-12-02 14:12:13

Labas , na va matai Bombate sakau pripratinai vyra, o maniskis kugelio nelabai jai mesos jame nera, nezinau ar pas jus yra, bet as dedu dar i kugeli tokius pusgaminius saldytutu vistu sparnelius, jei lbai maziukai, jau pusaiu pagarinti su prieskoniais, na apsiryjimas o ten recepte tai litro zinoma, zinok as pernai korintu neradu tai nedejau, jie panasiai kaip razinos, tai jei nerasi idek keliu rusiu razinu, o tie citronatai, tai turetum rast, tik jei kepsi, neuztesk i vakara, nes teks naktinet, darbo tai nelbai daug, bet tie kaip saku penkiolika kartu kol pakils tai laiko uzsiima ir as dar pakelpsu kokia 20 min uzdengiu alufolija, kad taip neuzrustu. Maniskes jau mane erzina, stovi ant spinteles ir akis baksnoja noriu ragaut, bet laikau laukiu , kas bus, beje siandien iskepiau namukui sienas :D , o kada sulipdysim nezinau. Na kas liecia namus, tai zinai ta musu katila pakeist reikia min 6000e, tai nera maza suma, bet va dabar zidini ar peciu kaip pavadinsi vsitiek nepagerinsi, pasikuriu irrgerai, tik va dukrai reikia su sunum veinam kambary gyvent , nes apacioje salta.


Paveikslelis
Paveikslelis




Cituoti
 
     
   

Bombate

Pranešimai: 552

2011-12-02 21:12:28

Lora, kaip tu mane pralinksminai :lachtot: maniskiui ir ne maistas, jei ne mesa :roll: maniskis a nei sparneliu, a nei slauneliu nevalgo - ne mesa jam :/ siandien labai blogai jauciausi tai nenuejau misiniu pirkt, bet taip rupi issikept :roll: tai laiko reikia nama susitvarkyt ir issirengt - visada taip, kai jau savo tai bus ir bus, ka keist


Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
Lora

Pranešimai: 7282

2011-12-06 10:12:09

Pas mus truputi sniego priverte naktis, kad siandien daug slidinejo su masinom, maniksis ir i darba isvaziavo vos ne valanda anksciau nei visada, Vaikam buvo smagu, ant sniego ieskoko Nikolauso pedu, taigi su Nikolausu


(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Nikolaus Gästebuch Pics


Paveikslelis
Paveikslelis




Cituoti
 
     
   

Bombate

Pranešimai: 552

2011-12-06 15:12:35

Sveika Lora, mes tik dvi belikom :roll: pas mus tai tik salnos ir keliai slidus, bet kai dregna tai tas saltis toks nemalonus. Kai prisimenu tai tas vokiskas laukimo laikotarpis daug grazesnis nei angliskas, ir tas siltas vynas... o aromatai..... smagu susipirkau viska drezdeno pyragui, zadejau ryt kepti, bet ateina zmones namo apziuret :roll: tai vel nusikelia :roll: :roll: nekepsiu ryt, nes kai kildini su mielem tas kvapas toks nelabai koks.... nu gal kaip nors iki kaledu iskepsiu. Lora tu gal jau namukus kepi?


Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
Lora

Pranešimai: 7282

2011-12-06 15:12:06

iskepiau, ir vakar sulipdem, nuotraukas sukeliau tik i FB, cia tingiu kelt per kitas talpyklas
na zinok nezinau ar cia tas laukimo laikotarpis grazesnis, dabar va lyja su sniegu reikia vaziuot gimtadienio dovanois nupirkt vienai mergaitej, nes dukra uzkviesta sestadieniui, tai nors tiek gerai, kad jie cia pasidaro dovanu dezes kurioj nors parduotuvej ir paraso pakvietiem kur turi, tai va dabar reik trenjktis man i tolimesni miesta, o jokio noro, nes oras tai, kol grizau su vaikais is darzelio, vios kojos slapios, jokie batai nelaiko, reik guminius sakiau pirkt, nes grynai per vandeni bridau, tai visa oda permirko, dabar vyras namie tai reik naudotis proga, nes masina turiu, bet sakau tingiu, bet av reik ir kaledines dovanas supirkt :???: , o noro jokio, be to ir nezinau ka vyriausiajam sunui, biudzetas ribotas, o norai dideli, negaliu as gi kiekvienam uz 100e dovanas pirkt, tai ir mastau ir nesumastau.


Paveikslelis
Paveikslelis




Cituoti
 
     
   

Bombate

Pranešimai: 552

2011-12-06 15:12:33

Lora, FB tai MD FB ar savam? as net nepagalvojau "draugaut" su MD feisbuke :roll: kad lyja su sniegu tai man labiau nei iprasta - nuostabu, kai sniga be lietaus :lachtot: pas mus ziema visi su guminiais ir vaiksto :irre: o man juokas ima :roll: mes kazkaip lengvai issisukoma su kaledom siais metais, dar tik draugu vaikai beliko ir viskas, bet cia tai daugiau simboliskai.


Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
Lora

Pranešimai: 7282

2011-12-08 11:12:57

ne savam FB turiu isidejus, na mes Kucias tai svenciam seimos rate, tai ir dovanos tik saviem, va pateviui tai anksciau iteiksim, bet kad kitaip neiseina, jam bilieta i rankinio rungtynes, bet jo mylymiausia komanda zaidzia gruodzio 18d. kaip tik ju mieste ir tai cempionato rungtynes, tai jam geriausia dovana, be to ir atsipus, paglaiu, gal nedirbs nors ta sekmadieni, nes jis klbai daug darbu prisiemes, zmogus darboholikas zodziu tikras vokietis, kad dabar pradejo blogai girdet, nuejo pas gyd. sako kaip apkurtimas, greiciausiai nuo streso, tai va ir mums lbai padejo, gal net geriau nei tikri tevai, o mes ji pazistam vos 4 metai, tai tokiam zmoguis norejositikrai ka nors ypatingo, sakau nesvarbu, kad anksciau, kas is to, kad as jam padarysiu paketa viskiu nesamoniu, kurias jis zinoma sunaudos, bet tokio dziaugsmo nepatirs, va mamai nelbai zinau ka, nes ir jau tokiam amziui tai visko zmogus turi, zinau, kad nori gal zinai dideles drugelines baltos orchidejos, tai sakau gal nupirkt, kaip tik dabar ju ir sezonas yra labai graziu.
O vaikam vakar dovanu ieskojau tai susinevinau, nes zinojau, ko noriu maniau nueisiu i pora parduotuviu ir gausiu, tai kur nieko nera ko norejau, tai po to teko per kitas parduotuves sluotis, tai mergaitem rdau drabuzeliu visai graziu, tai manu tiks, nes del sukneliu bliuskuciu abi pamisusios, o zaislu ir taip gyvas velnias turi, vos koju nenusilauziu, dabar kaip zidinys namie tai gal puse puzlliu sudeginisu, nes metos, tai truputi apsirenka :lachtot: , nes grasinu, kad viskas i peciu eis.


Paveikslelis
Paveikslelis




Cituoti
 
     
   

Bombate

Pranešimai: 552

2011-12-08 15:12:56

nu Lora, siandien vakare merksiu dziovintus vaisius i roma - bandysiu ryt kept :roll: pas mus oras :schockiert: pro langa ziuri, kad vanduo pila kaip duse :schockiert: o vejas :schockiert: oi kaip man patinka tavo ideja su zidiniu :lachtot: as tai tik siuksliu deze grasinu :lachtot: labiausiai tai vyra, ne vaikus :lachtot: kokia faina ideja su bilietais :D.


Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
Lora

Pranešimai: 7282

2011-12-08 21:12:56

Na va grizus vyrui buvau dar pas gydytoja su trim vaikais, nes kosulys labai kankina, o lietus, vejas siaubas, nakti dar zada cia orkana , kad ateina nuo atlanto, kaip pas jsu ar gyvi, nes mum net pataria maisnu su priekaba nevazinem ir krovinem maisnom is vsi kur nors stovet :schockiert:


Paveikslelis
Paveikslelis




Cituoti
 
     
   

Bombate

Pranešimai: 552

2011-12-08 22:12:51

siaubas, ane, kas uz lango - pas mus tas pats, siulo nosies lauk nekist, jei nereikia. einu razinku merkt <img src=
Lora, o jei as nedesiu migdolu :roll: ar labai blogai? nelabai noriu det jokiu smulkintu riesutu, del vaiku



Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
Lora

Pranešimai: 7282

2011-12-09 13:12:53

Bomabte ka as zinau, pati siemet dariau antra karta ir pirma tiksliai pagal recepta, kad miltu numeri parinkau ir viska, manu nieko tokios, as va viena maza padariau beb razinu ir korintu, pateviui, nes jis ju nemegsta, idek gal daugiau cukatu, nes matai ten cukraus nedaug, kad nebutu vien mielines bulkos skonis, mnau vien del to ten tu tiek daug priedu dedas.
va as siandien grizau ir puse sveto apkaledojus tai eina sau ant kelio metos tiek medziu prilauzyta, o mietseliuose, matyt surenka tas siuksliu konteinerius tai kurie tusti isvartyti, pas msu dar plastika rusiuojam i tokisu spec. geltonus maisus, tai kitam miesteli tuos zmones nat gatves isstate is vakaro, tai kai kurie nuo vejo suplesyti siuksles ant gatves, na siaubas, vaziavau kaip per kliuciu ruoza :D , na begu toliau, nes turiu dar kept toki ruda pyraga, man jis skanus, noriu i LT tase sudet, savo gaminiu, nes pirktiniu tai ir LT visko turi, o cia bus kazkas savo ir tikrai is sirdies.


Paveikslelis
Paveikslelis




Cituoti
 
     
   

Bombate

Pranešimai: 552

2011-12-09 15:12:20

zinok as jau iskepiau, nedejau migdolu, bet neblogai gavosi :D labai sunku sustot, kai pradedi ragaut :lachtot: kai tik sudejau vaisiu misini tai iskart tas Vokietijos prieskaledinis kvapas :D mmmm.... taip gerai nuteike :D :D kardamonas tai labai cia tinka, kazkaip niekad nesu dejus kardamono i saldzius mielinius patiekalus.Kokia tu saunuole, man tai ne i galva neatejo, kad galiu savo kepiniu i LT nusiust :roll: koks tas rudas pyragas? uzkabinai mane su savo vokiskais kepiniais :lachtot: cia gal kaip meduolis, tokiu panasiu kvapu? .... nu einu dar biski paragaut :roll: ir viskas jau siandien


Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
Lora

Pranešimai: 7282

2011-12-10 11:12:00

Bombate ne ragaut, geraiu plaikyt susukus i folija ir maiseli nors savaite, tikrai skonis geresnis , o tas rudas pyragas tai man patinka ir greit pasidaro, cai va kaip tik rdau maniskio recepta nuoroda tik vokiskai http://www.chefkoch.de/rezepte/1839831298228065/Braune-Kuchen.html ten matai dedasi cukraus runkeliu sirupas, pazodziui isverciau jis toks rudas labi klampus, saldokas , bet kartu tarsi kartumo turi, po to gvazdikeliai ir kardomonas ir ji dar silta reik greitai pjaustyt jis tarsi guminis, na man lbai patinka, tik va nezinau ar to syrupo pas jsu yr, o taip cia nei kiausu nereikia nei didelio patyrimo istirpinai ismaisei i skarda 10 min ir vsikas


Paveikslelis
Paveikslelis




Cituoti
 
     
 

Atsakyti

Puslapiai 1 ... 16 17 18 19
 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
Map
 
 


 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą