Sveikas - nesveikas maistas
Pasidalinkime info ir faktais apie sveiką ir nesveiką maistą, kiek tai įmanoma šiais laikais...
Skamba kraupiai, kai pagalvoji, kad reikia bijoti valgyti [attachment=0'>vista.gif[/attachment'>
Re: Sveikas - nesveikas maistas
kazkur perskaiciau, kad reiktu vengti raudonos mesos, visiskai atsisakyti kiaulienos ir jautienos kartais valgyti aviena. Avys neturi baimes jausmo todel mesoje nera adrenalino t.y. valgant aviena adrenalinas nepatenka i organizma.
turiu kelias knygas su idomesniais pamastymais apie sveika maista, jei tiktu angliskai galeciau nuskanuoti
Re: Sveikas - nesveikas maistas
sveikos, esu forume naujokė, bet noriu prisijungti prie jūsų diskusijos apie sveiką maistą.
aš manau, kad, jei tik yra galimybė, reiktų pirkti maisto produktus iš ūkininkų, o geriausia - iš pažįstamų ūkininkų ar prisirinkti savo močiučių/diedukų darže mes taip visada darom vasara.
prekybos centruose labai atsargiai renkuosi maistą, paprastai gaminu namuose, tad perku tik būtiniausius produktus... skaitau etiketes..stengiuosi, kad maistas būtų kuo mažiau apdorotas. Be to, galvoju, kad visada labai svarbu saikas ir paprastumas, nes dauguma maisto gamintojų juk vilioja skambiais šūkiais ir spalvotomis reklamomis...o kas už jų?..ogi visiškas niekalas..
Re: Sveikas - nesveikas maistas
okolado nauda, apie kurią dar galbūt nežinojote
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Moterys pagal savo prigimtį - smaližės. Žinoma, yra ir išimčių, tačiau jei save priskiriate šio saldumyno mėgėjų kategorijai, neatsisakykite ypač šokolado, nes jis ne tik gardus, bet ir labai vertingas.
okoladas - geriausias organizmo pagalbininkas?
Apie šokolado nauda žinoma jau nuo seno. io produkto sudėtyje yra kofeino ir teobromino, kurie stimiliuoja žmogaus darbingumą bei kūrybingumo aktyvumą. Padidėjus krūviui ir ekstremalioms sąlygoms, šokoladas - geriausias organizmo pagalbininkas. Neatsitiktinai jis įtraukiamas ir į karininkų racioną, rašo meniu.lt.
Be to, šokolado nauda slypi tame, jog jis malšina nerimo jausmą ir "suminkština" depresiją. Pirkdami šokolado plytelę, žmogus nesuvokdamas jį naudoja ne tik kaip saldumyną, bet ir kaip metodą nervams raminti. Medikai dar tvirtina, jog vyrus šokoladas "ramina" kur kas stipriau nei moteris.
Valgančių šokoladą sveikesnė širdis
veicarų mokslininkai į paviršių iškėlė sensacingus duomenis apie šokolado naudą. Pasirodė, juodasis šokoladas, protingomis dozėmis, geba sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų susirgimo riziką. Maždaug 60 gramų, aukštos kokybės šokolado, kurio sudėtyje daug kakavos sviesto užkerta kelią aterosklerozei. Po to, kuomet žmogus suvalgo nedidelį kiekį šokolado, pagerėja kraujo cirkuliacija ir sumažėja trombų atsiradimo tikimybė. io efekto poveikis - 8 valandos. Graikų medikai taipogi pritarė, jog kartusis šokoladas naudingas širdžiai. Kasmetinėje Europos kardiologų asociacijos konferencijoje paskelbta, kad 100 gramų kartaus šokolado gerina suaugusio žmogaus širdies veiklą tris valandas.
okoladas vietoj nikotino
Moksliniai eksperimentai buvo atliekami užkietėjusiems rūkaliams, grupėje buvo ir širdies ligomis besiskundžiančių. okoladas teigiamai veikia ir žmones, kurie kenčia nuo nikotino priklausomybės. Vertingiausias - juodasis šokoladas. Baltasis deja, tokiomis savybėmis pasigirti negali. Juodas šokoladas, kuriame yra daugiau antioksidantų, nei raudoname vyne ir kituose maisto produktuose, gali pagerinti kraujotakos sistemos darbą.
okoladas prieš vėžį
Specialistų tyrimai parodė, kad šokoladas neįprastai naudingas žmogaus sveikatai. Išaiškėjo, jog reguliarus šokolado vartojimas net tris kartus sumažina "širdininkų" mirties riziką. Kiti tyrimai parodė, kad juodasis šokoladas turtingas flavonoidais, mažinančiais trombozėmis ir kolorektaliniu vėžiu susirgimų riziką. Specialistų išvadomis - šokoladas mažina odos vėžio atsiradimo tikimybę. Vienok, šiomis savybėmis pasižymi vėlgi, tamsus, kartus šokoladas turintis flavonolių - antioksidantų, esančių kakavos pupelėse.
okoladas apsaugo nuo raukšlių
Britanijos mokslininkai atlikę tyrimus išsiaiškino, jog kasdien, nedideliais kiekiais vartojant juodąjį šokoladą oda apsaugoma nuo neigiamo saulės spindulių poveikio. Pastarieji įtakoja odos senėjimą bei raukšlių atsiradimą. Tyrimas parodė, kad vos keli šokolado gabaliukai gali užkirsti kelią raukšlių atsiradimui, kurių esminė priežastis - ultravioletiniai saulės spinduliai. Dar šis produktas mažina odos vėžio atsiradimo tikimybę. Beje, šia savybe išskirtinai pasižymi tik šokoladas, turintis itin didelį kiekį flavonolio, antioksidanto, esančio kakavos pupelėse.
Tyrimo metu visi savanoriai buvo padalinti į dvi grupes: pirmoje eksperimento dalyviai 3 mėnesius vartojo juodąjį šokoladą, turintį didelį flavonolio kiekį, antroje - įprastą šokoladą. Rezultate paaiškėjo, kad pirmosios grupės dalyvių oda geriau apsaugota nuo ultravioletinių spindulių. Įprastame šokolade nebūna tokio didelio kiekio flavonolio, kad būtų pasiektas efektas.
Būtina pabrėžti, kad mokslininkai šokolade atranda vis daugiau teigiamų savybių. tai, grupė specialistų priėjo išvados, jog kasdienis juodojo šokolado vartojimas padeda kovoti su chronišku nuovargiu.
Oksfordo nuiversiteto tyrėjai (D. Britanija) išsiaiškino, kad šokolado vartojimas gali pagerinti atmintį. Italijos gi mokslininkai aptiko, kad reguliarus juodojo šokolado vartojimas padeda sumažinti uždegimus, tampriai susijusius su širdies bei kraujotakos sutrikimais. Anksčiau buvo ištirta, kad kasdienis tamsaus šokolado vartojimas organizmui padeda kovoti ne tik su chroniško nuovargio sindromu, bet ir su nemiga.
Konditeriai sukūrė liekninantį šokoladą
Ispanijos gamintojai sukūrė liekninantį šokoladą. Kūrėjai pavadino jį "Lola". Saldainių sudėtyje yra medžiagų, kurios gamina hormonus, slopinančius apetitą. Gamintojų tvirtinimu, jų kūrinys įprasto šokolado skonio, nors turi žalsvą atspalvį, kurį suteikia nešprasti priedai. Armando Yanez, vienas iš produkto kūrėjų, teigia, kad gaminyje yra jūros dumblių dalelių, praturtintų vitaminais A ir B12.
Vat taip radau priežasti dėl kurios galėsiu ne tik ji valgyt,bet dar ir padidint jo suvalgoma kiekį Jeragau kokia palaima,mums samlyžiams
naminis jogurtas - labai skanu ir sveika:
vienas indelis ekologisko jogurto( arba kapsule JOGUR, GEFILUS). 1 litras karsto pieno, maisyti iki virimo, atausinti iki mazdaug 43-45 laipsniu, ideti jogurto arba kapsule, supiti i stiklaini ir pastatyti kambario temperaturoje 6-8 val. paskui laikyti saldytuve. pagardinimui- uogos, uogiene, cukrus.
kitam kartui tereikia pasilikti siek tiek jogurto raugo, kuris saldytuve nesuges laikomas 1 savaite.
ta stambi druska gi nevalyta visada buna, nes turbut neimanoma isvalyti. Smulki tai svari, nes akmeneliai stambesni uz tuos smulkius grudelius joduotos. as naudoju ir stambia ir smulkia, ziurint ka gaminu
Prince, amžinatilsį dainininkas, jo vaistų dilerio (tiekdavo jam raminančius vaistus) interviu skaičiau, tai sakė Prince labai daug valgydavo salotų, bliūdais, ir tas salotų valgymas labai atitolino jo mirtį nuo narkotikų-vaistų. Šiaip pagal viską mitybą pakeiti į sveikesnę, ir organizmas pats pradeda vaytis. Rekomenduoja lygtai (pagal įvairius šaltinius) 60-40, 70-30 - tai 60-70 būtų daržovės, vaisiai, kruopos ir 30-40 mėsa, žuvis ir panašiai
Dar labai gerai valo organizmą sportas - aktyvi veikla, visas organizmas juda, neužsistovi, o stovintis net vanduo pasmirsta
O aš manau, kad gyvenimas per trumpas ir reikia mėgautis visais jo malonumais... :) Žinoma, neaukojant savo sveikatos tų malonumų naudai. Va šį savaitgali su vyru kaip tik užsisakėm kalną šaldytų bandelių iš https://www.e.minordija.lt, sakėm bus savaitgalių pasilepinimui.