Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Forumas > Konsultuoja psichologės Dalintis

 
Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo | Pažymėti visas temas kaip perskaitytas | Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas

Atsakyti

    darbas gali pakenkti bendravimui ?  
   
avatar
riciotee

Pranešimai: 37

2010-03-01 21:03:34
darbas gali pakenkti bendravimui ?
Sveiki, situacija tokia, kad esu jauna, dirbanti mama. Tai pirmasis mano darbas- antstolio kontoroje. Darbe jaučiu nuolatinę įtampą, viskas ką darau yra stebima, kolektyvas mažas, amžiaus skirtumai perpus. Kuomet atsipalaiduoju kažkiek tarsi kaip tyčia vėl būna kažkas būna blogai. Žinau, kad dirbu ir ateinu ten dirbti. Tačiau nesijaučiu emociškai gerai, tapau pikta, irzli, nepatenkinta... nebelieka noro žaisti su vaiku, kažkokių jėgų. Visada buvau jautri, geranoriška, tačiau dabar sau labiau primenu žiežulą. Tikrai tokia būti nenoriu. Savaitgalį stengiuosi visai užmiršti darbą... tiesiog nežinau kur kreiptis, nežinau ar iš viso gali darbas pakenkti asmeniniam gyvenimui, savijautai, būsenai? Manau taip skaudinu ir kitus, kaip vyrą ir vaiką. Nes tikrai, darausi "sunkus" žmogus. Tapau savanaudė, materialistė. Pamačiusi koks bendravimas yra kolektyve, pietauju viena, stengiuosi taip nesikišti į pletkus, nenoriu tiesiog net per pietus to girdėti... viskas taip vargina, nemiela. Jaučiuosi kažkaip blogai...

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
Psichologė Laura Bratikaitė

Pranešimai: 10

2012-11-30 18:11:40

Ne darbas pats savaime gali pakenkti, kaip Jūs sakote, "asmeniniam gyvenimui, savijautai, būsenai", bet požiūris į darbą ir darbe vykstančius procesus gali neigiamai įtakoti Jūsų savijautą, o tuomet atitinkamai ir Jūsų santykius su namiškiais.

Pabandykite į visa tai, kas vyksta darbe, pažiūrėti iš teigiamos pusės. Sutinku, kad tai padaryti nėra lengva, bet visgi įmanoma.

Sakote, kad esate stebima. Koks to privalumas? Kad galite iškart gauti grįžtamąjį ryšį, o tai reiškia, kad turite galimybę greičiau tobulėti kaip specialistė.

Bendravimas su kolegomis Jums parodo, kuriose srityse galima lavinti bendravimo įgūdžius. Todėl keliaukite į knygyną ar panaršykite internete ir paieškokite temų, kuriose būtų gausu patarimų kaip bendrauti su įvairiais bendradarbių tipais.

Pasistenkite surasti "aukso vidurį" visame kama: darbo tempe, darbo-poilsio balanse, bendravime su kolegomis ir vadovu.

Taip pat nepamirškite, kad šis darbas nėra Jums vien prievolė, kad jį dirbdama taip pat siekiate ir savų tikslų: uždirbti, įgyti patirties, išmokti, "augti".

Namai neturėtų virsti emocijų "šiukšliadėže". Tad pasistenkite, kad tai būtų Jums saugumo, ramumybės ir pasitenkinimo vieta. Tuomet ir Jūsų namiškiai jausis taip pat.



https://www.seimospsichologas.lt Tel. nr. 8 668 00 000



Cituoti
 
     
 

Atsakyti

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
Map
 
 


 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą