Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Forumas > Ar aš laukiuosi? Dalintis

 
Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo | Pažymėti visas temas kaip perskaitytas | Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas

Atsakyti

    Pirmieji nėštumo požymiai  
   
avatar
Viršuliškių mamyte

Pranešimai: 47

2011-11-18 22:11:10
Pirmieji nėštumo požymiai
1. Jautrios krūtys ar speneliai. Jei esi nėščia, apie trečiąją savaitę po apvaisinimo (menstruacijoms vėluojant apie savaitę laiko) pastebėsi, jog krūtys ir speneliai pasidarė jautresni, pabrinkę (panašiai kaip prieš menstruacijas).
2. Lengvi pilvo spazmai ir negausios kraujingos išskyros, kai embrionas prisitvirtina gimdos gleivinėje. Tai įvyksta apie 8– 10 dieną po ovuliacijos (šiek tiek anksčiau nei turėtų prasidėti menstruacijos). Kraujavimas implantacijos laikotarpiu paprastai skiriasi nuo kraujavimo menstruacijų metu: prasideda šiek tiek anksčiau, būna negausus, kraujas rausvas, o ne raudonas.
3. Spenelių laukelių patamsėjimas. Labai anksti – maždaug tuo metu, kai turėtų prasidėti menstruacijos – gali pastebėti, jog areolė, pigmentuotas laukelis, supantis spenelį, pradeda tamsėti ir platėti. Manoma, jog tamsesnė spalva padeda naujagimiui surasti spenelį, kai šis nori pirmą kartą pažįsti. Taip pat gali pastebėti paryškėjusias krūties venas, padidėjusius ir pagausėjusius

4. Neįprastai didelis nuovargis. Tai susiję su kūne vykstančiais medžiagų apykaitos pokyčiais.

5. Pykinimas ir vėmimas. Kartais nėščiąsias labai anksti – netgi pirmąją savaitę po apvaisinimo – gali kankinti rytinis šleikštulys ar stipresnis pykinimas. Pykinti gali pradėti bet kuriuo paros metu – dieną ar naktį.

6. Dažnas šlapinimasis. Menstruacijoms vėluojant savaitę ar dvi, gali pastebėti, jog pradėjai šlapintis dažniau nei įprastai. Tai gimdoje augantis vaisius spaudžia šlapimo pūslę.

7. Vidurių užkietėjimas. Tuštinimosi pokyčiai gali atsirasti ankstyvuoju nėštumo periodu. Nėštumo metu pasigaminantys hormonai lemia žarnų peristaltikos sulėtėjimą ir jos efektyvumo sumažėjimą.

8. Pakilusi bazinė kūno temperatūra. Jeigu bazinė kūno temperatūra padidėjusi išlieka net vėluojant menstruacijoms ir nesumažėja iki to lygio, kaip buvo prieš ovuliaciją, tu gali būti nėščia. Pastojimo metu kiaušialąstė apvaisinama kiaušintakyje ir iki gimdos, kur vyksta implantacija, keliauja septynias dienas. Kaip tik šiuo metu organizmas pajunta, kad esi nėščia.

9. Menstruacijų išnykimas. Jeigu mėnesinių ciklas yra reguliarus, tai gali būti pirmasis nėštumo požymis. Jausdama ir kitus nėštumo ženklus, gali būti tikra, kad pastojai, dar prieš tai, kol bus teigiamas nėštumo testas.

10. Teigiamas nėštumo testas. Jei menstruacijos vėluoja bent vieną dieną ir tu esi pasiruošusi sužinoti tiesą, gali pasidaryti nėštumo testą. Šlapimo testas gali būti teigiamas jau dešimtą ar keturioliktą dieną po apvaisinimo.


Paveikslelis




Cituoti
 
     
 

Atsakyti

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
Map
 
 


 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą