Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Forumas > Svetainės naujienos Dalintis

 
Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo | Pažymėti visas temas kaip perskaitytas | Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas

    Forumo taisyklės - susipažinkite ir jų laikykitės  
   
avatar
mama Elena

Pranešimai: 319

2006-09-18 12:09:37
Forumo taisyklės - susipažinkite ir jų laikykitės
Mamosdienorastis.lt forumo taisyklės

2006 m. rugsėjo 18 d.
Sveiki visi, prisijungę prie https://www.mamosdienorastis.lt forumo.
Šio forumo tikslas - suteikti galimybę Mamosdienorastis.lt bendruomenei viešai diskutuoti apie vaikų auginimą, priežiūrą, auklėjimą ir kitomis jiems aktualiomis temomis. Tačiau visos oficialios naujienos, susijusios su svetaine, yra skelbiamos tik puslapyje, todėl prašom neaplenkti paties https://www.mamosdienorastis.lt tinklalapio.

Registracija forume yra visiškai nemokama ir laisvanoriška.
Neregistruoti vartotojai gali tik skaityti forumo žinutes, todėl jei norite diskutuoti forumuose - užsiregistruokite, nes rašyti pranešimus ir kurti naujas temas gali tik prisiregistravę vartotojai.
Nors ir nesinori nustatyti kažkokių taisyklių ir tikime Jūsų gera valia, nuoširdumu bei dorais ketinimais bendraujant, vis dėlto kai kurias taisykles privalome numatyti.

Visi forumo naujokai, prieš pradėdami diskutuoti Mamosdienorastis.lt forume, būtinai perskaitykite šias taisykles. Jas pažeidę dalyviai bus įspėjami, o surinkus tam tikrą skaičių įspėjimų bus šalinami iš forumo. Forumo taisykli? nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės.

Taigi, diskutuojant šiame forume reikia laikytis žemiau išvardintų Mamosdienorastis.lt forumo taisyklių:

Temų kūrimo ir žinučių rašymo taisyklės

Bendravimas
1. Pagrindinė Mamosdienorastis.lt forumo taisyklė - dalinkitės informacija ir žiniomis draugiškai bei geranoriškai, ir kiti jums atsilygins tuo pačiu. Būkite mandagūs, kultūringi, gerbkite jame besilankančius žmones, neįžeidinėkite vienas kito ir laikykitės kitų etikos taisyklių. Jei visiškai nelaiko nervai - cenzūruokite savo išsireiškimus (#!@%&$*@#).

2. Nekreipkite dėmesio į provokotarius.
Savo asmeninius santykius aiškinkitės ar asmeninius pašnekesius vykdykite privačiomis žinutėmis, o ne forume. Forumas - ne turgus. Moderatoriai gali perspėti tokius asmenis, jei jie šito nesupranta patys.

Rekomenduotina, kad forumiečių nickas nurodytų lytų. Taip lengviau suprasti, su kuo bendrauji. Vartotojai, turintys slepiančius lytį nikus (pvz, sv1385), gali būti paprašyti pakeisti niką.
Jei kreipiatės į žmogų, naudokite šauksmininką, o ne vardininką (Vidai, o ne Vidas).

4. Bendraujant draudžiama:
4.1. užgaulioti kitus diskusijų dalyvius bei platinti informaciją, šmeižiančią, įžeidžiančią žmogų, žeminančią jo garbę ir orumą;
4.2. platinti informaciją, pažeidžiančią bet kurio asmens teisę į privatumą;
4.3. vartoti necenzūrinius žodžius, taip pat žodžius ar frazes, skirtas politinei, rasinei, religinei, lytinei, tautinei ar kitoms diskriminacijoms;
4.4. spamas draudžiamas. Pamačius spamą?, skubiai pranešti moderatoriams arba administratoriui, o ne rašinėti komentarus, keikiant spamintoją.Taip pat draudžiama są?moningai provokuoti floodus, fleimus ir kita (žr. taisyklę C.6.);
4.5. antivalstybin? veikla;
4.6. platinti Lietuvos Respublikos ?statymus pažeidžiančią informaciją;
4.7. skelbti pornografinio pobūdžio medžiagą;
4.8. propoguoti kenkėjiškas programas;
4.9. masiškai siuntinėti privačias žinutes (agitacijas ir pan.);
4.10. reklama.
Forumo administratorius/ moderatoriai, pastebėję nekorektiškas temas, žinutes ar frazes, jas gali ištrinti/ koreguoti be išankstinio perspėjimo jų autoriui.

Tvarką forume prižiūri adminstratoriai ir moderatoriai, lietuviškiau tariant, tvarkdariai.
Moderatoriai prižiūri atskirų forumo skyrių diskusijas. Jie gali redaguoti, trinti žinutes, uždaryti/ atrakinti/ perkelti temas tik savo skyriuje. Moderatoriai prižiūri, kad dalyviai nenukryptų nuo temos, nesikeiktų ir kitaip nepažeidinėtų moralės normų.

6. Vartotojo vardo/ rango/ grupės galiojimo nuostatos:
6.1. Narys, užsiregistravęs, bet neparašęs nei vienos žinutės po 3 mėnesių yra pašalinamas iš narių sarašo.
6.2. Pašalintojo vartotojo vardas vėl gali būti laisvai naudojamas.
6.3. Vienas žmogus gali užsiregistruoti forume tik vieną kartą. Aptikus, jog tas pats dalyvis diskusijose naudojasi keliais slapyvardžiais, visi jo slapyvardžiai bus užblokuoti, o jam pačiam uždrausta dalyvauti diskusijose.
6.4. Moderatorius, neapsilankęs forume ilgiau nei 3 mėnesius, netenka moderatoriaus teisių.
6.5. Forumo vartotojų rangai ir mažiausias parašytų žinučių skaičius:
Naujokas - 0
Atsargus dalyvis - 50 (gali prisijungti prie "Dalyvių" grupės, turi teisę balsuoti už� konkurso dalyvius)
Dažnas dalyvis - 100
Atkaklus dalyvis - 200 (gali būti suteikiama teisė tapti moderatoriumi)
Patyrės dalyvis - 500
Ištikimas dalyvis - 800
Aktyvistas - 1000
Senbuvis - 1500
Ekstra senbuvis - 2000
Specialistas - 3000

B. Temų kūrimas
Galbūt Jums rūpimu klausimu jau buvo diskutuota. Jei jums rūpima tema yra užrakinta, kreipkitės įAdministraciją.
Tokia pati tema, sukurta vė?liau nei jau esanti, bus trinama be įspėjimo, su visais joje esan?čais pranešimais.

2. Žinutės su klausimais, kurių atsakymą galima rasti pačioje Mamosdienorastis.lt svetainėje, gali būti pašalintos be išankstinio perspėjimo žinučių autoriams.

3. Tinkamas temos pavadinimas
3.1. Pradėdami naują diskusiją, aiškiai nurodykite temos pavadinimą. Taip kitiems lankytojams bus daug lengviau susirasti reikiamą informaciją, o Jūs greičiau gausite atsakymus įr rūpimus klausimus.

3.2. Visiškai netinkami, neinformatyvūs bendriniai temų pavadinimai yra Padėkite, Help, Vaikui blogai, Gal žinot?, Sportas ir pan. Temas formuluokite trumpai ir aiškiai, pvz.: Kaip paruošti kūdikiui pirmąją košelę? Ar duoti vitaminų 1-erių metų vaikui? Kokius pratimus daryti, kad susiaurėtė klubai
Draudžiama kurti temų pavadinimus, jei pavadinimą sudaro tiktai DIDŽIOSIOS raidės.

3.3. Temos autorius, pavadinęs naujų diskusijų nesilaikant šio taisyklių punkto reikalavimo yra baudžiamas įspėjimu, o jo pradėta diskusija yra uždaroma/trinama/pervadinama kitu, labiau atitinkančiu diskusijų, pavadinimu be įspėjimo (priklausomai nuo administratoriaus/ moderatoriaus nuotaikos bei temos reikšmingumo).
Temos be aiškaus turinio bus trinamos be įspėjimo.

4. Temas pradėkite tinkamame forume
4.1. Naują temą pradėkite tinkamoje kategorijoje. Nerašykite klausimo apie vaiko ugdymą Mamos, pabendraukime forume, o klausimo Gal susitinkam, Vilniaus nėštukės? Vaiko sveikata skyriuje.
Pažeidusiems šį reikalavim yra skiriamas įspėjimas, o tema perkeliama į tinkamą kategoriją.

4.2. Draudžiama skelbti tą? pačią temą keliose diskusijose vienu metu. Tokios temos bus trinamos, o dalyvis baudžiamas.

5. Reklama forume griežtai draudžiama
5.1. Mamosdienorastis.lt forume griežtai draudž�iama reklama ir reklaminio pobūdžio informacija (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio nicke/ avatare ir paraše), nes kiekvienas vartotojas turi teisę? gauti objektyvią informaciją. Jeigu norite kažką reklamuoti, rašykite elektroniniu adresu: reklama@mamosdienorastis.lt

5.2. Draudžiama rašyti komercinio pobūdžio žinutes netinkamuose forumo skyriuose. Tokie skelbimai bus šalinami iš karto be išankstinio perspėjimo. Skelbimams yra sukurtas atskiras forumo skyrius Skelbimų lenta
Skyriuje Skelbimų lenta temos galioja 20 dienų. Jei tema tampa nebeaktuali anksčiau laiko, informuokite skyriaus moderatorių, kad skelbimą galima trinti.

Parduoti galite tik asmeninius (savo ar savo vaik7) daiktus. Skelbimo temos pavadinime BŪTINA nurodyti: a) veiksmą (parduodate, perkate, keičiate ar dovanojate); b) daiktą, kuris parduodamas/ ieškomas/ dovanojamas; c) veiksmo vietą (miestą) ir parduodamo daikto kainą ir dydį (jei parduodamas rūbas ar avalynė).

5.3. Forume draudžiama tendencingai reklamuoti vieną kažkokią paslaugą, produkciją, religiją, sektą ar pan. Komercinės žinutės bus šalinamos be perspėjimo. Jei tokios žinutės pasikartos, jas rašęs dalyvis bus pašalintas iš Mamosdienorastis.lt forumo be perspėjimo.

6. Draudžiamas Administracijos uždarytų/pašalintų/redaguotų temų aptarimas
Draudžiama atidaryti naujas temas tam, kad pratęstumėte uždarytą/ pašalintą ar redaguotą diskusiją.

Jei tema neaktyvi (nėra komentarų) 20 (dvidešimt) dienų - ji trinama.

C. Žinučių rašymas
1. Jei neturite ką pasakyti, geriau nerašykite. Tušti postai, šypsenėlės ir visiškai neinformatyvūs pranešimai nepageidaujami ir trinami. Narys, nuolatos rašantis tokius pranešimus, bus įspėtas. Dėl nuolatinio forumo teršimo tokiom žinutėm (flood), dalyvis gali būti pašalintas iš forumo.
Taip pat nera6ykite dideliu šriftu ar ryškiomis spalvomis, nes tokį tekstą labai sunku suprasti.

2. Rišlus ir aiškus tekstas - kelias į supratimą
2.1. Rašydami žinutes atminkite, kad sakinys prasideda didžiaja raide, o baigiamas tašku. Kartais sakinio viduryje reikalingas vienas kitas kablelis ar kitas skyrybos ženklas.
Nerašykite temos pavadinimo ar žinutės vien didžiosiomis raidėmis. Forumo pranešimai kuriami tik tada, kai yra aiškiai suformuluotas atsakymas. Žinutės ne į temą bus ištrintos be perspėjimo.

2.2. Visada stenkitės trumpai ir aiškiai aprašyti situaciją bei sudėlioti mintis, nes niekas Jums negalės padėti, jei nesupras, apie ką klausiama. Prieš siųsdami žinutę į forumą pasistenkite perskaityti tai, ką parašėte - ištaisykite klaidas, paredaguokite stilių (jei būtina).

2.3. Nesugebantiems rišliai dėstyti minčių gali būti skiriamas įspėjimas bei žinutės trynimas.
Forumo administratorius/ moderatoriai, siekdami išlaikyti diskusijų grynumą bei informatyvumą, pasileika sau teisę? uždarinėti ar trinti nereikšmingas blevyzgų temas (išskyrus Mamos, pabendraukime forume).

3. Dėmesio, lietuviai, diskusijose bendraujama lietuvių kalba
Rašydami stenkitė?s naudoti lietuviškas raides (ąčęėįšųūž) Taip Jūs parodysite pagarbą lietuvių? kalbai bei kitiems diskusijų dalyviams. Jei jūsų interneto naršyklė nerodo lietuviškų? ženklų, pasitikrinkite, kad View>Encoding būtų nustatyta Unicode.
Jei esate ne Lietuvoje ir Jūsų kompiuteryje neinstaliuotas lietuviškas šriftas, geriau tegul vyksta sveplavimas lietuviškai, nei shveplavimas angliškai.

4. DIDŽIOSIOMIS RAIDĖMIS žinutėse pageidautina nerašyti
Tai nesolidu, nes atspindi pakeltą toną. Esant reikalui, svarbius žodžius galima išskirti DIDŽIOSIOMIS RAIDĖMIS, tačiau rekomenduojama išskirti *žvaigždutėmis*.

5. Atsakinėjant į žinutes, rekomenduojama palikti TIK kelias ESMINES eilutes (kad būtų aišku, apie ką kalbama) iš ankstesnės žinutės citatos.

6. Jokių fleimų ( flame), floodų (flood), offtopikų (off-topic) irspamo (Stupid Pointless Annoying Material/Message). Juos moderatoriai trina bei perspėja forumo dalyvius apie jų netinkamą elgesį.

Fleimas - kai forumo dalyviai pradeda karščiuotis, pereina prie tarpusavio įžeidinėjimo.
Floodas - kai diskusija tampa per ilga ir nesibaigianti arba beprasmė.
Off-Topic - žinutės, kurios neatitinka diskusijos arba forumo temos, laikomi spam'u.
SPAMas - žinutės, kuriose atsakoma tik šypsenėlėmis arba vienu žodžiu.

7. Dalyviams neleidžiama rašyti agitacines nuorodas į kitus lietuviškus forumus (ar subforumus) panašia tematika.

8.Griežtai draudžiama redaguoti pranešimus su administratorių ar moderatorių pastabomis.

II. Bendros rekomendacijos vartotojams
1. Asmeniniai paveiksliukai (avatarai arba logotipai)
Forume leidžiami tokie avatarų dydžiai:
100 X 100 pikseliai - 10 kb maksimalus dydis
120 X 120 pikseliai - dydis neribotas (laikomas vartotojo serveryje). Asmeniniai paveiksliukai turi būti padorūs, ne reklaminio pobūdžio. Neatitinkantys šių reikalavimų logotipai trinami be perspėjimo.

2. Asmeninis parašas
Dalyvio parašas - tai vieta trumpam asmeniniam devizui, sentencijai ar mėgiamai citatai ar mažam estetiškam paveikslėliui, nuotraukai. Dalyvio paraše esantis paveikslėlis gali būti ne didesnis kaip 55 pikselių aukščio ir 200 pikselių ilgio. Paraš�e gali būti 1-2 skaitliukai/ liniuotės, kurie padeda skaičiuoti laiką? iki svarbaus jūsų? gyvenime įvykio ir pan.

Draudžiama asmeniniame paraše patalpinti bet kokio pobūdžio skelbimą. Tam skirtas atskiras skyrelis forume - Skelbimų? lenta. Draudžiama parašą sudaryti iš labai didelio dydžio raidžių. Parašai, neatitinkantys šių reikalavimų, trinami be perspėjimo.

III. Įspėjimai, nuobaudos ir sankcijos
1. Skyrimas
Sprendimą apie nuobaudą pažeidėjui pateikia forumo administratorius/ moderatorius, priima administratorius. Skirdamas įspėjimą administratorius/ moderatorius pacituoja netinkamą žinutės vietą, parašo, kad skiriamas įspė?jimas ir ištrina žinutę, už kurią? buvo skirtas įspėjimas.

2. Dalyviams, pažeidusiems taisykles, gali b?ūi taikomos tokios nuobaudos:
2.1. Įspėjimai (t.y. perpėjimai asmenine žinute, kad dalyvis pažeidė taisykles) ir priemonės, lygiavertės pažeidimams:
a) žinutės taisymas arba pašalinimas;
b) temos pašalinimas arba uždarymas;
c) žodinis įspįjimas, padarytas pataisytoje žinutėje arba komentaruose;
2.2. ypatingo statuso suteikimas (priskyrimas Blogiausių vartotojų grupei arba specialaus įrašo patalpinimas po forumo dalyvio avataru).
3. Įspėjimų sistema
3.1. Už kiekvieną taisyklių pažeidimą narys yra įspėjamas. Pagal turimą įspėjimą ne senesnių nei 6 mėn., skaičių taikomos atitinkamos nuobaudos:
* 1-mas: nieko
* 2-tas: draudimas rašyti savaitei
* 3-čias: draudimas rašyti 2 savaitėms
* 4-tas: draudimas rašyti mėnesiui
* 5-tas: išmetimas iš forumo visam laikui
Už reklamavimą dalyviui uždraudžiama rašyti nuo 2 iki 100 parų.
3.2. Jei forumo dalyvis vieną mėnesį po įspėjimo elgiasi nepriekaištingai, įspėjimas panaikinamas.
3.3. Grubaus nusižengimo atveju narys gali būti iš karto šalinamas iš Mamosdienorastis.lt forumo (ban) už piktybiškus šių taisyklių pažeidimus (pvz.: sukčiavimo, Mamosdienorastis.lt diskreditavimo atveju).

4. Sankcijų naikinimas
Bet kuris narys, teisėtai bei teisingai gavęs įspėjimą už šių taisyklių nesilaikymą, neturi teisės kreiptis į forumo administratorių su prašymu tą įspėjimą panaikinti. Tokie prašymai tenkinami nebus, o prašantiems bus duodamas papildomas įspėjimas už administratoriaus trukdymą.

Įspėjimų naikinimas yra grynai administratoriaus prerogatyva ir tai atliekama (arba ne) valstybinių švenčių dienomis visiems prasižengusiems vienodomis sąlygomis.

IV. Atsakomybė
1. Nei svetinės Mamosdienorastis.lt, nei šio forumo administratoriai ir moderatoriai nėra atsakingi už forumo vartotojų pasisakymų toną ir (ar) turinį. Visos žinutės atspindi jų autorių nuomonę. Atminkite, kad diskusijos yra viešai prieinamos, todėl neskelbkite čia savo asmeninių paslapčių.

2. Mes neredaguojame, nekontroliuojame ir netriname Jūsų parašytų žinučių bei neatsakome už jose pateiktą informaciją. Tačiau pasiliekame teisę Jūsų paskelbtą informaciją panaikinti be atskiro perspėjimo, jei žinutės neatitinka forumo tematikos, prieštarauja šioms forumo taisykl?ms arba Lietuvos Respublikos įstatymams.

3. Mamosdienorastis.lt kolektyvas garantuoja, kad vartotojų privati informacija jokiomis sąlygomis nebus perduota trečiosioms šalims.
4. Kilus klausimams, jei turite pasiųlymų šio forumo vystymo, tobulinimo arba iškilo techninės (prisijungimo, žinučių? rašymo) problemos, visuomet kreipkitės į administratorių vardu Administratorius privačia žinute arba el.paštu info@mamosdienorastis.lt. Esant galimybėms, pridėkite kuo daugiau informacijos apie susiklosčusią problemą. Tai gali būti nukopijuota teksto dalis, ekrano nuotrauka (screenshot) ar panaši informacija, kuri padėtų greičiau išspręsti susidariusias problemas.

Jei kilo problemų dėl moderatorių darbo, jei manote, kad moderatoriai piktnaudžiauja jiems suteikta valdžia, praneškite forumo administratoriui privačia žinute. Į administratorių kreipkitės ir dėl tapimo moderatoriumi bei noro prisijungti prie tam tikros vartotojų grupės.
Rašydami el. laišką, nurodykite:
1) vartotojo vardą forume;
2) nuorodų į temą ir žinutę, kurią norite aptarti ar kuriai prieštaraujate;
3) priežastis, dėl kurių jūs nesutinkate su Administracijos sprendimu (jei tokių yra).

Jūsų pranešimai visada bus išnagrinėti, jei jie bus nusiųsti tinkamu adresu. Į klausimus, atsakymai į kuriuos yra Taisyklėse arba DUK skyrelyje, Adminstracija neatsako.

Gero bendravimo ! Būkite draugiški ir geranoriški P.S. Nerašykite atsakymų į šią žinutę;
* Šios taisyklės galioja nuo Jūsų prisiregistravimo Mamosdienorastis.lt forume momento ir galioja visą laikotarpį, kol Jūs naudojatės forumo paslaugomis.
* Šios taisyklės, iškilus būtinumui, gali būti papildytos ir/ar redaguotos.

Pagarbiai, Mamosdienorastis.lt





 
     
 



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
Map
 
 


 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą