Na kiek zinau sushi tai galite gauti tik japonu restorane.
O vistiena kinietiskai tai as ir labai megstu, bandziau namie darytis pati, bet taip nesigauna vistiek kaip restoranuose.
o as valgiau susi, nu bet manes nesuviliojo jinai visiskai, man neptiko, o vat del vistienos tai tikrai labaaai skanu
sushi kaip ir japoniškas maistas , man ir nelabai ragavau tik vieną kartą, ir nesupratau, kas ten skanaus
o kinietiško maisto nu ne kasdien, bet dažnokai galėčiau valgyti, man skanu (turiu mintyje jų vištieną,mėsą, salotas, bet ne ryžius )
.. Pati didžiausia kvailystė gyvenime- diena iš dienos darant tą patį tikėtis permainų.
Re: Kinų virtuvė
As tai labai megstu sita virtuve, man tie visi saldziaruksciai padazai, tai nerealus, bet namie nesigauna tokie, todle kas nuo karto einam i restorana.
Re: Kinų virtuvė VITIENA SU ANANASAIS
Ingredientai:
Višta
Ananasai
paraginės pupelės
Sojos padažas
Imbieras
Aliejus
Sultinys
Krakmolas
Raudonas vynas
Juodieji pipirai
Druska
Gaminimas:
Iš prieskoninių sojos, šaukštelio kukurūzų krakmolo, šaukšto aliejaus, žiupsnelio druskos ir pipirų paruošiamas mirkalas. Vištiena plonomis juostelėmis, sudedama į paruoštą mirkalą ir su sumaišoma. Keptuvėje įkaitinamas likusis aliejus. Jame gerai mirkalo prisigėrusi vištiena, troškintos šparaginės pupelės, ananasas ir uždengus viskas patroškinama nedidelės ugnies. Likusis krakmolas, ananaso sultys, sumaišoma ir supilama į verdantį vištienos sultinį, po to įpilama vyno. Gautas padažas užpilamas vištienos. Paduodama su biria ryžių koše.
Re: Kinų virtuvė Žuvis saldžiarūgščiame padaže
300 g menkės, kiaušinis, 60 g kukurūzų miltų, 1 ½ šaukšto lydytų taukų.
Žuvis supiaustoma plonomis siauromis juostelėmis, šios suvilgomos plaktame kiaušinyje, pavoliojamos miltuose ir 4 min. pakepinamos gerai įkaitintuose riebaluose, paskui liepsna sumažinama, įpilama saldžiarūgščio padažo ir dar 2 min. patroškinama. Skiriama 2 porcijoms.
Re: Kinų virtuvė Aštriai rūgšti baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena
Ingredientai
3 l vištienos sultinio
50 g baltųjų kiniškų grybų
0,5 valgomasis šaukštas baltųjų pipirų - norint daugiau aštrumo, dėti 1 valgomąjį šaukštą
0,5 puodelio baltojo acto
1 indelis bambuko ūglių juostelių
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
4 šaukštai vandens, sumaišyti su miltais
0,5 šaukštelio sezamo aliejaus
Čili pipiras
Vištos krūtinėle
Druskos pagal skonį
Gaminimas
Išverdame vištienos sultinį. Grybus užpilame verdanciu vandeniu ir pamirkome 10-15 min ir supjaustome. Vištienos krūtinėlę supajaustome plonomis juostelėmis. Dedam pipirus, pilam actą, aliejų, dedam čili pipirą, druską ir supjaustytą juostelėmis vištienos krūtinėlę. Paverdam 10-15 min. dedam grybus, bambuko ūglius.
Pastoviai maišant pamažu supilamas kukurūzų krakmolas į sriubą - prieš pilant, krakmolas išmaišytas nedideliame kiekyje vandens. Patiekiant įdėti į sriubą pjaustytų šviežių svogūnų laiškų ir/arba juostelėmis pjaustyto agurko. Tokią pat sriubą galima pasigaminti su jūros gerybėmis.
Re: Kinų virtuvė velniai aitrūs vištų sparneliai kiniškai
Ingredientai:
sparneliai, 10 vienetų
Česnakai, 3 skiltelės
Imbieras, smulkintas, 1 šaukštelis
Cukrus, 2 šaukštai
Actas, ryžių, 2 šaukštai
Austrių padažas, 3 šaukštai
saldus čili padažas, 3
Aliejus, 1 stiklinė
Gaminimas:
Sparnelius į 2-3 dalis. Juos abiejų pusių apkepame dideliame aliejaus. Iškepusius sparnelius išimame keptuvės sudedame į lėkštę.
Į įkaitintą pilame 3 šaukštus aliejaus. smulkiai kapotus imbierą ir Maišydami kepame apie 10 Tada suberiame cukrų, įpilame actą, austrių padažą ir čili padažą. Viską išmaišome. į keptuvę sumetame keptus sparnelius. Maišydami dar pakepiname 5 min.