Ar kas nors viret saltiena? niekaip man neiseina, o taip megstu. Mano mama nevirus niekad tai neturiu pas ka ir paklausti...
Būtina naudoti šaltieninę kiaulės mėsą : ir/arba: ausytės, kojytės, kulniukas, galva. Jei verdu iš kulninės mėsos, tai nebededu daugiau kitos, arba labai nedaug kokio kumpio. Jei daugiau ausyčių ar kojyčių - būtinai dedu jautienos ir/arba kiaulienos kumpio. Tas pats, jei kokią pusgalvę verdi, nors man nepatinka rakinėt ją, tai labiau mėgstu anuos variantus . Verdant dedu druskytės, lauro lapą, pipiriuką, gali būt ir svogūniukas. Ilgai verdu, apie 2 -3 val ant silpnos ugnies ( priklauso, kiek daug ar mažiau mėsos, mėsa praktiškai krenta nuo kaulo, kai pakeli kokį gabaliuką). Baigiant virti, įmetu morkikių, kad tuo pačiu išvirtų.
Kai išverda, nukaulini, sutarkuoji morką, atgal į sultinį, įmetu dar petražolių ar gelsvės, pakaitinu trumpai ir išskirstau į indelius. viskas
p.s. kiti "šaltieną" daro su želė.... kad ir vištieną išverda, susmulkina gabaliukais, sudeda morkikes, prieskonius ir užpila želė...
Re: Mesos patiekalai
Issiviriau saltienos !! viskas gal ir gerai gavosi, labai gerai sustengo, nereikejo beveik nei saldytuvo, tik vandens mazoka, tai vyras sako tavo saltiena kaip pastetas
Re: Mesos patiekalai
as saltiena verdu taip kaip kaime virdavo mama,mociute...na nuo vaikystes pamenu.dedu i puoda kiaules galva,kojas,ausis,uodega.uzpilu vandeniu.kai uzverda vandeni nupilu,taip reikia daryti nes nuverda kraujas ir visa kita,zodziu paskui verdant neputoja ir sultynys skaidrus buna.tai va nupylus tik uzvirusi vandeni,uzpilu vel svariu vandeniu imetu lauro lapu,kelis pipirus,druskos ir ant siplnos ugnies verdu kokias 2-3 valandas(priklauso nuo to kokio dydzio mesos gabalai).kai mesa jau pradeda skirtis nuo kaulo,supjaustau mazais gabaliukais,uzberiu kvepianciu pipiriuku,imetu pora lauro lapeliu,uzpilu nuo mesos likusiu sultiniu ir viska sumaisau.tada pastatau stingti.man skaniau kai sultinio daugiau,tada daugiau buna drebuciu ant saltienos,ir kai mesyte didesniais gabaliukais pjaustyta o ne taip kaip pirktine,padaryta kaip kokia kose.jokiu morku ar svogunu nededu,aisku kam kaip skaniau,bet kaip mociute sako tikra kaimiska saltiena yra be priedu,tik druska,pipiras ir lauro lapas.
Re: Mesos patiekalai Faršo troškinukas
Labai ,skanus ir gan nebrangus pietus
Reikės:
Ryžių,faršo,paprikos,morkų,konservuotų raudonu pupelių,saldžiarūgščio pomidoru padažo (Čia tas kur su ananasu,daržovių gabaliukais),prieskoniai,svogūnas,česnako.
Ryžius išsiverdame.Morkas,paprika supjaustome šiaudeliais.Troškiname keptuvėje.Kitoje keptuvėje troškiname faršą su prieskoniais,smulkintu svogūnu,česnaku.Baigiant troškintis daržovėms supilti stiklainį pomidoru padažo,supilti faršą ir konservuotas raudonąsias pupeles,dar truputėli patroškinti.tai ir skanus,greiti pietus .Įdedu nuotraukyte,šiandienos gamybos
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
P.S Pomidoru padaža skonio kokybei dedu saldžiarūgšti.(Jis su vaisiu ir daržovių gabaliukais)
Vienam vištienos filė reikia apie 300 g džiovintų abrikosų, druskos ir pipirų.
Pirmiausia reikia mėsą perpjauti, bet ne iki galo (kad galima būtų vynioti) ir išmušti. Apibarstyti druska, pipirais, uždėti šiek tiek pasmulkintų išplautų abrikosų ir standžiai susukti. Suvynioti į aliejumi išteptą foliją (galiukus susukti). Kepti orkaitėje apie 30 min. Atvėsusį supjaustyti griežinėliais. Skanaus!
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)