Pasidalinu sausainių receptu, kuriuos labai pamėgome. Greita, sveika ir pigu
Traškūs avižiniai sausainiai
100 g sviesto;
200 ml avižinių dribsnių;
80 ml cukraus;
1 kiaušinio;
3 š. miltų;
0,5-1 a.š. vanilinio cukraus;
žiupsnelio druskos;
po saują saulėgrąžų, sezamų, linų sėmenų, ar pan. arba sėklų mišinį duonai.
Sudėti visus sausus ingredientus į indą, užpilti tirpintu sviestu, gerai išmaišyti. Supilti išplaktą kiaušinį ir dar kartą gerai išmaišyti. Dėti po šaukštelį tešlos ant folija ar kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje 8-11 min. Išėmus palikti apie 10 min, kad atvėstų ir sukietėtų.
Galima papuošti riešutais, razinom.
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Paskutinį kartą redagavo: Elžbieta - 2014-02-22 : 17:45:49
sezamo, saulėgrąžų ir kitų sėklų (nebūtina, bet aš dėjau).
Viską sumaišome, tešla turi tik vos lipti. Imame po šaukštą ir dedame ant kep. popieriumi išklotos skardos. Šauname į karštą apie 200 laipsnių orkaitę ir kepam trumpai apie 5-7 min. Traukiam iš orkaitės, leidžiame atvėsti ir tik tada išimame ir skanaujame.
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)