Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Forumas > Konsultuoja advokatė Giedrė Gabrielė Burbienė Dalintis

 
Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo | Pažymėti visas temas kaip perskaitytas | Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas

Atsakyti

    Del imones pardavimo ir darbuotoju  
   
avatar
Vitlija

Pranešimai: 9153

2010-01-20 13:01:26
Del imones pardavimo ir darbuotoju
Visi darbuotojai buvo atleisti, be ismoketu uzmokesciu ir atostoginiu. Po to imones savininke pardave imone kitam asmeniui. Visas turtas isparduotas uz skolas tiekejams ir t.t. Bankrotas nebuvo paskelbtas. Kur turi kreiptis darbuotojai norint atgauti pinigus?

Paveikslelis


Paveikslelis


Paveikslelis

FORUMO KONKURSAI:





Cituoti

 
     
   
avatar
Advokatė G.Burbienė

Pranešimai: 5

2010-01-22 13:01:07
Re: Del imones pardavimo ir darbuotoju
Dėl neteisėto atleidimo, neišmokėto darbo užmokesčio ir kitų su darbo santykiais susijusių išmokų priteisimo darbuotojai turi teisę kreiptis į teismą. Tik teismas šias sumas gali priteisti. LR DK 141 str. numato: 1.Darbdavys privalo visiškai atsiskaityti su atleidžiamu iš darbo darbuotoju jo atleidimo dieną, jeigu įstatymais ar darbdavio ir darbuotojo susitarimu nenustatyta kitokia atsiskaitymo tvarka. Jei darbuotojui priklauso ne mažesnė kaip penkių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka, darbdavys šią išmoką savo sprendimu gali išmokėti ne vėliau kaip per tris mėnesius nuo atleidimo iš darbo dienos, išeitinės išmokos sumų mokėjimą išdėstydamas lygiomis dalimis ir ne rečiau negu kas mėnesį. 2. Darbdavys atsiskaitymo su darbuotoju dieną privalo išmokėti visas jam priklausančias pinigų sumas, nustatyta tvarka užpildyti darbuotojo darbo sutartį. 3. Kai uždelsiama atsiskaityti ne dėl darbuotojo kaltės, darbuotojui sumokamas jo vidutinis darbo užmokestis už uždelsimo laiką. Nepaisant to, ar įmonė po nupirkimo lieka tas pats juridinis asmuo, ar ji buvo tarkim prijungta prie kitos įmonės, jeigu ji buvo perduota su visomis teisėmis, pareigomis, skolomis ir pan., tai atasakovu tokioje byloje bus Jūsų buvusi darbovietė UAB "A" arba, jeigu ji tarkim buvo prijungta prie kitos įmonės ir tapo UAB "B", tai į teismą duosite UAB "B".



Cituoti
 
     
 

Atsakyti

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
Map
 
 


 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą