|
Vitlija
Pranešimai: 9153
2012-05-16 22:05:31
|
Brusketa (bruschetta) su džiovintais vyšniniais pomidorais ir mozzarella
Brusketa – tai itališkas užkandis, skrudinta duona su česnaku ir alyvuogiu aliejumi
Duoną apkepame su česnakais. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame šviežią baziliką ir keletą minučių kepame ,kad aliejus įgautų jo aromato. Mozzarella papjauname ir dedame ant keptos duonos. Tarp mozzarella sūrio dedame džiovintus pomidorus, apšlakstome bazilikų aliejumi, pabarstome druska ir papuošiame šviežiais baziliko lapeliais.
FORUMO KONKURSAI:
|
|
|
Vitlija
Pranešimai: 9153
2012-05-16 22:05:09
|
Itališka duona focacia
200 g kvietinių miltų, 170 g šilto vandens, 10 g džiovintų arba gabalinių mielių, Šaukštas cukraus, 3-4 šaukštai aliejaus, žiupsnis rozmarino lapelių, Druska.
Mielės sumaišomos su cukrumi, pora šaukštų vandens ir palaikoma šiltai 10 minučių.
Mielių mišinys sumaišomas su likusiu vandeniu, įpilamas į miltus, alyvuogių aliejų, įberiama druska ir smulkinti rozmarinai - išmaišoma iki vientisos tešlos.
Tešla padedama ant miltinio paviršiaus ir minkoma apie 5 minutes. Tešla sudedama į aliejumi ar kitokiais riebalais išteptą dubenį, uždengiama medžiaga, įdedama į šiltą vietą. Tai gali būti pašildyta orkaitė, laikoma, kol tešla padvigubėja (apie 45 minutes).
Tešla išimama, minkoma apie 2 minutes, suminkius rutulį, atsargiai suplojama iki 2 centimetrų storio papločio. Galima formuoti ir kitokios formos paplotį, ypač jei norite, kad daugiau sutilptų keturkampėje kepimo skardoje.
Paplotis dedamas į kepimo skardą, patepamas aliejumi, apibarstomas rozmarinais, smulkia druska ir kišama į 200 laipsnių orkaitę 20 minučių.
bet ją galima gaminti ir su sūriumi )viduje ) ar pomodorais virsuje.
FORUMO KONKURSAI:
|
|