Jums reikės:
Pagrindui:
• 150 g miltų
• 1 a/š kepimo miltelių
• 80 g sviesto
• 25 g cukraus
• 1 kiaušinio
Varškės masei:
• 500 g varškės
• 100 g cukraus
• 3 kiaušinių trynių
• 1 v/š manų kruopų
• 100 g grietinės
• 1 pakelio vanilinio cukraus
Suflė:
• 3 baltymų
• 5 v/š cukraus
Kaip gaminti:
Pagrindas:
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu. Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą. Paruoštą tešlą suvyniokite į polietileno plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Varškės masė:
Sumaišykite visus produktus, kol gausis vientisa masė. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir sudėkite į kepimo formą (formos skersmuo maždaug 24 cm). Ant tešlos sudekite varškės įdarą. Kepkite orkaitėje 180 laips. temp. 30 min.
Suflė:
Suplakite kiaušinių baltymus su cukrumi. Išimkite pyragą, sudėkite suflė ir kepkite dar 10 minučių iki auksinės rudos spalvos. Išimkite ir leiskite pyragui gerai atvėsti.