Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Sveikata nuo A iki Ž > A - H > Kada galima atlikti lazerinę akių korekciją?
Dalintis

Jei jus kamuoja trumparegystė, toliaregystė ar astigmatizmas ir jums pakyrėjo nešioti akinius arba linzes, jei jūs tebesate nedaug perkopęs per keturiasdešimtį savo amžiaus metų, jūs galite pasirinkti akių regos korekciją ir po to džiaugtis geru regėjimu. Vėliau ši procedūra nebeduos gerų rezultatų. Tiesa, jos neverta rinktis itin jaunam, vos aštuoniolikos ir šiek tiek daugiau metelių sulaukusiam.

Kokie yra lazerinės akių korekcijos privalumai?

Kai po atliktos lazerinės regos korekcijos nereikia nešioti akinių arba linzių, o regėjimas vėl toks pat ryškus ir skaidrus, koks buvo jaunystėje, tada imi suprasti, kiek laimėjai, pasinaudojęs lazerine regėjimo korekcija. Tada tau vėl atsiveria patogumai keliaujant, dalyvaujant renginiuose, apžiūrinėjant prekes iš arti parduotuvėse, mėgaujantis gražiais peizažais tolumoje ir kitokiose situacijose.

Kokie nepatogumai kamuodavo tada, kai nešiojote akinius ir linzes?

O juk anksčiau, kai buvote toliaregis, ne kartą krūptelėdavote išėjus iš namų ar atėjus į darbo vietą ir supratus, jog neturite pasiėmę akinių. O be jų jūs kaip be rankų. Be akinių, skirtų trumparegiams, irgi nekoks gyvenimas atsidūrus gatvėje. Be to, akiniai juk ir pasimeta, ir lūžta. Akių linzės po ilgo naudojimo ima įkyriai graužti akių pakraščius ir vokus. Regos centras siūlo turinčius toliaregystės, trumparegystės ir astigmatizmo problemas nedvejoti ir, kol laikas, kreiptis į jį pagalbos.

Kokioms akių ligoms esant negalima lazerinė akių korekcija?

Regėjimo korekcijos lazeriu nesiūlomos tada, kai asmuo serga keratokonusu – degeneracine, neuždegimine akių liga, kada akies paviršiuje esanti ragena ima savaime plonėti ir gaubtis, tada ji palengvėle iš įprastos sferinės formos pereina į kūginę. Taip pat regos korekcija lazeriu negalima asmenims iki aštuoniolikos metų ir vyresniems, kai fiksuojamas trumparegystės progresavimas.

Tada patariama sulaukti laikotarpio, kai trumparegystė stabilizuosis. Į ligų, kurių metu nedaroma lazerinė regos korekcija, sąrašą patenka ir senstant užklumpanti katarakta, kurios metu regėjimas pamažu prastėja dėl mažėjančio akies lęšiuko skaidrumo, nes tokiu atveju lazerinė regos korekcija regėjimo kokybės negali pakeisti. Tam reikalui būtina pakeisti patį akies lęšiuką.

 

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą