Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Auksarankių studija > Mezginiai ir nėriniai > Nauji seni vaikiški batai. Arba batai, puošti rankovėm
Dalintis

Kartais vaikai pametėja gerų idėjų :)
Turėjom vaikiškus batus, kurių neavėjo, nes jie jau neišsiplauna, ir atrodo jau gerokai panešioti, ir
jie mums per dideli, nors praeitą žiemą sėkmingai nešiojo. Tad ir vėl - gaila išmest, sugalvojau atnaujint :P Susėdom rūšiuot siūlus pagal spalvas. O kartu su siūlais guli dvi mano seeeeno megztinio rankovės, kurių neprisiruošiu išardyt. Erika jas užsimovė. O, geras, galvoju, gi kam megzt, gal šios rankovės tiks :D Ir jos puikiai tiko :) Bet dar šiek tiek prie jų paplušėjau, kad nebūtų tokie nuobodūs batai. Ir štai, vakar apsiavė naujais, ką tik iškeptais batais :) O šįryt baisiai pergyveno, kad mokytoja nepamatys šio grožio (nes mokykloj persiauna batus) :D

 O padariau tai labai lengvai. Tik ir vėl užtrukau porą dienų, nes gi batų 2 poros, ir jos turi būti padarytos ir atiduotos kartu, nes kitaip bus kraujo :P
Turėjau dvi rankoves.

Pamatavau, kiek mezginio reikia. Prakirpau siūlus. Iškart abiejų rankovių, kad paskui nereikėtų eilių skaičiuot. Vieniems batams suėjo rankogaliai, o kitai porai panaudojau likusią vienos rankovės dalį.  Atardžiau reikiamą gabalą.

     

 

Parinkau tinkamus virbalus ir surinkau akis nuo krašto. Norėjau, kad batų apmegzta dalis būtų ilgesnė, už patį batą ir uždengtų daugiau kojos. Nes buvo gan trumpi. Tad mezgiau dryžuotą dalį: po porą eilių vis kitais siūlais.

 Tada mezgiau tamsiai rudais, lygiai. Tiesa, kaip rašiau, mezginys yra ilgesnis už žalią bato audinį, tad dryžuotai daliai (kuri jau bus virš tos turimos žalios bato dalies), kad būtų kojoms šilčiau, tamsiai rudais siūlais numezgiau palenkimą. Galima apseiti ir be šio papildomo darbo ir tiesiog prisiūti audinį. Susiuvau mezginio šonus. Apačią dar apnėriau dviem eilėm žemų stulpelių tamsiai rudais siūlais.

     

Prisiuvau apatinę mezginio dalį prie bato žalio audinio.

 Viršuje rudą dalį palenkiau į vidų, prisiuvau ne tik prie mezginio, bet ir prie bato krašto. Viršuje įvėriau gumytę, o kad ji neslankiotų, nes gi palenkimas kokių 7 cm pločio, žemiau gumytės tiesiog pradaigsčiau per abu mezginio sluoksnius.

     

 

 Nunėriau papuošimus. Vienai porai elementariausius apskritimus, o kitai - tokį pat apskritimą, tik kiek parauktą ir papuošiau sagom.

Prašom, štai mūsų batukai - kaip nauji :) Ir niekas tokių neturi :) Palyginimui tradiciškai įdedu nuotrauką "Prieš" ir "Po". Kažkaip susirgau senų daiktų atnaujinimu :D Erikas jau juokiasi, kad senatvei vieta prie šiukšlių konteinerio man rezervuota :D Nes VISKO MAN REIKIA :D

Šaltinis:

http://ranku-darbo-gyvenimas.blogspot.com/2011/12/nauji-seni-vaikiski-batai-arba-batai.html

 

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



Silva Data: 2012-02-29 10:02:29
kaip faina, neitiketina :)

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą