Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Auksarankių studija > Mezginiai ir nėriniai > Neriame frivolite drugelius
Dalintis

Mamos dienoraštis ir Auksarankės blogas siūlo išmokti nerti frivolite drugelius.
Jeigu labai įdomu pabandyti nerti, galima pradžioj tai daryti ir su ilgesne siuvimo arba siuvinėjimo adata. Ji turi būti vienodo storio, nestorėjanti. Aš, pavyzdžiui, kol neturėjau labai plonos frivolite adatos, nėriau adata, skirta karoliukams siuvinėti.

Pradedu nerti nuo didesnio sparnelio, t.y. nuo didesnio žiedo. Į adatą įveriu siūlą. Nuo siūlo galo iki adatos siūlo ilgis maždaug 20 cm. Nuo adatos link kamuoliuko maždaug už 40 cm, siūlą (einantį nuo kamuolio) prispaudžiu prie adatos.
   

Darau pirmą frivolite mazgo dalį. Siūlą nuo kamuolio apmetu apie kairės rankos smilių iš priekio. Adata iš kairės į dešinį užkabinu priekinį siūlą ir ištraukiu smilių.

   

Ant adatos padariau pusę mazgo. arau antrą frivolite mazgo dalį. Siūlą nuo kamuolio apmetu apie kairės rankos smilių iš nugaros.

   

Adata iš kairės į dešinį užkabinu nugarinį siūlą ir ištraukiu smilių. Štai dvigubas mazgas.

   

Kaip rašiau anksčiau, jis skaičiuojamas kaip vienas. Neriu iš viso 10 tokių mazgų. Darau akutę. Jai tiesiog vienuoliktą mazgą rišu kiek toliau - už kokių 0,5-1 cm.

   

Vienuoliktą mazgą pritraukiu prie dešimto.Gavosi akutė. Dabar neriu dar mazgą, darau akutę, dar 2 mazgai, akutė ir užbaigiu 10 mazgų.

   

Ištraukiu adatą su siūlu. Tik būtinai palieku siūlo kilpą galę, t.y. neištraukiu viso siūlo iki galo. Į siūlo kilpą kišu adatą ir užtraukiu siūlą iki galo.

   

Štai ir pirmas sparnelis. Kad jis nesiardytų, siūlus surišu paprastu mazgu. Pridedu jau nunertą sparnelį prie adatos ir kuo stipriau, kuo aržiau pirmo sparnelio, rišu pirmą mazgą. Dabar darau mažą sparnelį. Rišu iš viso 5 mazgus, darau akutę ir rišu dar 5 mazgus.

   

Žiedą užbaigiu, kaip ir pirmą. Trečią žiedą neriu taip pat, kaip ir antrą. Tada neriu paskutinį žiedą, kaip ir pirmą. Po kiekvieno žiedo būtinai užtvirtinimui siūlus surišu paprastu mazgu.

   

Kad sparneliai gražiai gultų vienas prie kito, adata užkabinu pirmą žiedą ir siūlus surišu paprastu mazgu. Nukerpu siūlą nuo kamuolio, paliuku bent 10 cm ilgio siūlo galą. Kad drugelio antenos būtų dailios, sudedu 2 siūlus kartu ir surišu juos mazgu štai šitaip. Mazgą pritraukiu kuo arčiau drugelio.

   

 
Gaunu tokį drugelį (pirmasis). O nerdama siuvimo siūlu ploniausia adata, gaunasi mažesnis (antrasis). O trečiasis - dar paprastesnis drugelis. Maži sparneliai tokie, kaip ir pirmojo, o didesnius nėriau taip: 8 mazgai, akutė, 8 mazgai.

   


Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



Ingrida Data: 2011-07-15 16:07:04
as esu maciusi kad tokias daro dekoratyvines juosteles, knygu zymeklius. fantastiskai atrodo :)

Odeta Data: 2011-07-06 10:07:38
juvelyrinis darbas :)...

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą