Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Susitikime virtuvėje > Duona ir jos gaminiai > Rūtos receptas: Kūčios iKalėdos jau visai čia pat... Kūčiukai (šližikai)
Dalintis

Rūtos receptas: Kūčios ir Kalėdos jau visai čia pat... Kūčiukai (šližikai)


Taip lauktos šventės jau visai ne už kalnų. Beliko tik trys, o tiksliau tik dvi dienos ir kelios valandikės iki Kūčių. Tad pats metas ruoštis, puoštis ir gaminti. Mano pagalbininkė - tikra darbininkė. Prikepė keturias skardas kūčiukų, dar kitaip vadinamų šližikų. Pastarasis pavadinimas man labiau prie širdies. Siejasi su labai gerais vaikystės prisiminimais...

Dalinamės su Jumis Rūtos receptu ir jos nuotraukomis, kad  galėtumėte pasigaminti ir Jūs skanių naminių kūčiukų.

Reikės:

1 kg miltų (+ pabarstymams),
30-40 g šviežių mielių,
1 kiaušinio,
pieno arba vandens
1 arb. šaukštelio cukraus.

Gaminimas:

Mieles su cukrumi išmaišyti, kol mielės ištirps. Tuomet įpilti truputį šilto pieno (apie 50 ml) ir palikti šiltai, kol mielės pakils (aš imu 0,75 l stiklainį, mielės pakyla iki viršaus). Miltus dėti į didesnį dubenį, padaryti per vidurį duobutę, į kurią įmušti kiaušinį bei supilti pakilusias mieles. Minkyti tešlą, vis įpilant vandens arba pieno (aš maišau per pusę). Skysčių reikia pilti tiek, kad minkoma tešla neliptų prie rankų. Suminkytą tešlą palikti dubenyje. Dubenį uždengti švaria šluoste ar medžiaga, padėti šiltai 1-2 val., kad tešla pakiltų. Kai pakyla, suminkyti tešlą dar kartą. Vėl palikti kol pakils.



Tuomet imti tešlą ir daryti iš jos pailgas apvalias juosteles. Aš pasidarau iš tešlos mažus rutuliukus, o jau iš jų rankomis formuoju apvalias juosteles. Juosteles apvolioti miltuose, kad neliptų pjaustant.



Juosteles supjaustyti norimo dydžio gabaliukais (reikia nepamiršti, kad tešla kepdama dar šiek tiek pakils). Aš pjaustau mažais gabaliukais, man patinka, kad kūčiukai būtų maži, kieti ir traškūs.


Kad supjaustyti kūčiukai neliptų, juos taip pat apvolioti miltuose.


Supjaustytus kūčiukus dėti į popieriumi padengtą skardą. Popieriaus nereikia papildomai niekuom tepti.


Skardose kūčiukai turi pastovėti ir truputį pakilti. Aš kepu keliose skardose vienu metu, orkaitėje sudėjusi skardas į skirtingus aukštus iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol paviršius gražiai pagels.


Parašykite kaip Jums sekėsi kepti kūčiukus, kokį receptą naudojote. Įdomu, kaip kiti daro.

Linksmų Jums artėjančių Švenčių ir traškių kūčiukų.

Šaltinis: http://pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą