Mamos dienoraštis ir Pasididžiuojanti namų šeimininkė siūlo pasigaminti meksikietiškų tortilijų
TORTILIJOS
Reikės:
250 g kukurūzų miltų, 50 g kvietinių miltų, 600 g vandens, 3 valg. šaukštai saulėgražų aliejaus, 0,5 arb. šaukštelio maltų kalendrų (nebūtina, jei nepatinka), druskos žiupsnelis.
Iš šio produktų kiekio gavosi 10 tortiljų. Mano lietinių keptuvė yra 24 cm skersmens.
Gaminimas:
Visus produktus sumaišyti, kad gautųsi vientisa masė. Vandens pyliau puse stiklinės daugiau, nes tortiljų tešla mano galva gavosi kiek per tiršta. Užmaišytą tešlą palikti brinkti 2 val.
Įkaitinti lietinių keptuvę, įpilti šiek tiek aliejaus (naudojau pagal seną tvarką lašinio gabaliuką keptuvei sutepti), pilti samtį (jei keptuvė maža, keletą valg. šaukštų) tešlos į pakreiptą kampu keptuvę, kad tešla tolygiai pasiskirstytų. Pirmą pusę kepti ilgiau, kol blynas lengvai atšoka nuo keptuvės ir būna gražiai rusvas, apvertus antrą pusę kepti trumpiau, nes ji greičiau pradeda svilti. Iškepusias tortiljas laikiau paprasčiausiai lėkštėje vieną ant kitos sudėtas, nes ruošiausi jas dar apkepinti - jos buvo drėgnos, netraškios - pats tas quesadilla`i :-)
|