1. Jei norite kvapnios ir aromatingos kavos, neužplikykite jos verdančiu vandeniu. Kavos skonis bus išraiškingesnis, jei įbersite į ją žiupsnelį druskos.
2. Kad ryžiai išvirtų birūs ir būtų balti, virdami įpilkite į vandenį 1 šaukštelį ryžių acto.
3. Kitas būdas išvirti birius ir baltus ryžius - įpilti į vandenį 1 šaukštelį citrinos sulčių ir verdant neuždengti puodo dangčiu.
4. Jei norite, kad iš faršo gaminami patiekalai būtų skanesni, į faršą dėkite šių produktų: morką, tarkuotą žalią bulvę, mėsos sultinio ar garstyčių. Nustebsite, kokio nepaprasto skonio mėsytę iškepsite.
5. Kad gaminant padažus, grietinės nesutrauktų karštis, įpilkite truputėlį pieno.
6. Kad kopūstai bandelių įdarui būtų minkšti, supjaustę užpilkite juos verdančiu vandeniu, o tada sudėkite juos į šaltą vandenį. Nupilkite vandenį, nusausinkite ie kepkite kopūstus. Spalva išliks tokia pati, kopūstai nepatamsės.
7. Jei padažui reikia vyno, o jūs nenorite jo pilti, nes patiekalą valgys vaikai, galima vyną pakeisti actu, kuriame ištirpinti keli šaukšteliai cukraus.
8. Nepjaustytos paukštienos galiojimo laikas yra ilgesnis, nei pjaustytos dalimis.
9. Jei mėgstate dešreles, aptepkite jas garstyčiomis ir kepkite keptuvėje. Jos bus skanesnės.
10. Kad lengvai pašalintumėte plėvelę nuo kepenėlių, pasibarstykite rankas druska.
11. Jei norite, kad mėsa išvirtų minkšta ir sultinga, dėkite ją iš karto į verdantį vandenį.
12. Kad po atidaryto pomidorų padažo dangteliu neatsirastų pelėsis, kaip kartais būna, pabarstykite dangtelį sausomis garstyčiomis.
13. Kad uogų kisielius būtų skanus, aromatingas ir ryškios spalvos, virkite tik nuspaustas uogas, cukrų ir krakmolą, kol sutirštės. O iš uogų išspaustas sultis supilkite baigus virti kisielių.
14. Parduotuvių majonezą galima pakeisti sveikesniu užpilu - grietine, sumaišyta su garstyčiomis ir smulkintu kietai virtu kiaušinio tryniu.
|