Bulvės 600 g
Vištienos filė 300 g
Kiaulienos šoninė (šaltai rūkyta) 200 g
Rozmarinai 2 šakelės
Majonezas 400 g
Garstyčios 1 valg.šaukšt.
Ančiuvių filė 7 vnt.
Sūris kietas (tarkuotas) 3 valg. šaukšt.
Svogūnų laiškai 100 g
Petražolės (plačialapės) 100 g
Druska
Pipirai ~
Bulves nuskuskite, supjaustykite norimo dydžio kubeliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nukoškite ir atvėsinkite.
Vištieną supjaustykite mažais gabalėliais ir apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus. Atvėsinkite.
Kiaulienos šoninę supjaustykite plonais griežinėliais ir apkepkite labai gerai įkaitintoje keptuvėje kartu su rozmarinais.
Majonezą sumaišykite su garstyčiomis, smulkintais ančiuviais ir kietuoju tarkuotu sūriu.
Į dubenį sudėkite bulves, vištieną, apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais, petražolėmis, druska, pipirais, apliekite majonezo padažu ir gerai, bet atsargiai išmaišykite.
Į lėkštes dėkite bulvių ir vištienos salotas, ant viršaus užvožkite keptos šoninės griežinėlius su rozmarinais. Skanaus.
Daugiau receptų:
|