Siūlau puikų užkandį prie alaus. Kalmarų žiedelius purioje alaus
tešloje kepkite labai gerai įkaitintuose riebaluose vos keletą minučių
ir patiekite iš kart, dar šiltus. Pamatysite, kaip greit dings nuo
stalo... Reikia: 500 g atvėsintų kalmarų (maždaug keturių) 150 g miltų stiklinės šviesiojo alaus šaukšto alyvuogių aliejaus dviejų kiaušinių baltymų citrinos sulčių apšlakstymui aliejaus kepimui druskos, pipirų pagal skonį
Kalmarus nulupkite ir išimkite kietąją stuburinę dalį. Švariai
išplaukite ir supjaustykite maždaug centimetro storio žiedais.
Apšlakstykite citrinos sultimis.
Tešlai alų išplakite su persijotais miltais, aliejumi, druska ir
pipirais. Palikite pastovėti maždaug pusvalandžiui, kad pabrinktų. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir švelniai įmaišykite į tešlą.
Kalmarų žiedus po vieną nardinkite į tešlą ir kepkite labai gerai
įkaitintame aliejuje, vis vartydami, kad dailiai apskrustų. Kepkite
karštai, bet neilgai, kad kalmarai netaptų guminiais. Iškeptus trumpam sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.