Balandžio 25-oji - Pasaulinė
pingvinų diena. Panašiai šiuo metu Antarktidoje prasideda žiema ir
didžioji pingvinų migracija, kai šie nuostabūs paukščiai palieka
vandenyną ir keliauja
tūkstančius kilometrų į žemyno gilumą tam, kad susiporuotų ir padėtų
kiaušinius :)
Šiai progai siūlau ne tik gardžius, bet ir labai žavius užkandukus alyvuogių mėgėjams. Kad juos pagaminti, teks truputėlį pavargti, bet ko gi nepadarysi dėl mielų svečių :) Receptą ruošiau žurnalo ,,Debesys"2013 m. pavasario numeriui, kai už lango buvo dar daug sniego...
Reikia:
30 didelių juodųjų
alyvuogių be kauliukų
30 mažesnių juodųjų
alyvuogių be kauliukų
100 g fetos sūrio
50 g varškės
1 skiltelės česnako
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
1 vidutinės morkos
keletos svogūnų laiškų
keletos krapų šakelių
30 vnt. medinių dantų
krapštukų
Fetos sūrį sutrinkite ir
sumaišykite su varške. Pagal skonį pagardinkite druska ir maltais pipirais.
Įmaišykite trintą česnaką.
Morką nuskuskite ir
supjaustykite griežinėliais. Kiekvienam griežinėliui šiek tiek nupjaukite
šonelius ir išpjaukite mažus trikampėlius. Tai pingvinukų kojos.
Paruoškite pingvinukų
pilvelius. Stambesnes alyvuoges perpjaukite pusiau. Ant vienos alyvuogės
puselės uždėkite rutuliuką sūrio - varškės masės ir užspauskite antrąją pusele
taip, kad matytųsi baltas pilvelis. Tą patį padarykite su likusiomis alyvuogių
puselėmis.
Galvytėms į mažesniųjų
alyvuogių kauliuko angas įsprauskite po mažą morkos gabaliuką. Kiekvieną
alyvuogę skersai persmeikite mediniu dantų krapštuku.
Surinkite pingvinukus:
ant kiekvieno morkos griežinėlio padėkite po stambesnę alyvuogę su sūriu iš
viršaus persmeigdami paruoštąja mažesniąja alyvuoge. Smeikite iki pat morkos,
pingvinuko galvą švelniai pristumdami prie pilvelio.
Paruoštiems pingvinukams
užriškite „šalikus“, per mažesniąsias alyvuoges – galveles pernerdami svogūno
laišką ar krapo stiebelį.
|