Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Susitikime virtuvėje > Šaltieji patiekalai > Linksmieji pingvinukai
Dalintis

Balandžio 25-oji - Pasaulinė pingvinų diena. Panašiai šiuo metu Antarktidoje prasideda žiema ir didžioji pingvinų migracija, kai šie nuostabūs paukščiai palieka vandenyną ir keliauja tūkstančius kilometrų į žemyno gilumą tam, kad susiporuotų ir padėtų kiaušinius :)

 
Šiai progai siūlau ne tik gardžius, bet ir labai žavius užkandukus  alyvuogių mėgėjams. Kad juos pagaminti, teks truputėlį pavargti, bet ko gi nepadarysi dėl mielų svečių :) Receptą ruošiau žurnalo ,,Debesys"2013 m. pavasario numeriui, kai už lango buvo dar daug sniego...


Reikia:

30 didelių juodųjų alyvuogių be kauliukų
30 mažesnių juodųjų alyvuogių be kauliukų
100 g fetos sūrio
50 g varškės
1 skiltelės česnako
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
1 vidutinės morkos
keletos svogūnų laiškų
keletos krapų šakelių
30 vnt. medinių dantų krapštukų

 
Fetos sūrį sutrinkite ir sumaišykite su varške. Pagal skonį pagardinkite druska ir maltais pipirais. Įmaišykite trintą česnaką.
 Morką nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais. Kiekvienam griežinėliui šiek tiek nupjaukite šonelius ir išpjaukite mažus trikampėlius. Tai pingvinukų kojos.
 

 

Paruoškite pingvinukų pilvelius. Stambesnes alyvuoges perpjaukite pusiau. Ant vienos alyvuogės puselės uždėkite rutuliuką sūrio - varškės masės ir užspauskite antrąją pusele taip, kad matytųsi baltas pilvelis. Tą patį padarykite su likusiomis alyvuogių puselėmis.

 

Galvytėms į mažesniųjų alyvuogių kauliuko angas įsprauskite po mažą morkos gabaliuką. Kiekvieną alyvuogę skersai persmeikite mediniu dantų krapštuku.


Surinkite pingvinukus: ant kiekvieno morkos griežinėlio padėkite po stambesnę alyvuogę su sūriu iš viršaus persmeigdami paruoštąja mažesniąja alyvuoge. Smeikite iki pat morkos, pingvinuko galvą švelniai pristumdami prie pilvelio.
 
 


Paruoštiems pingvinukams užriškite „šalikus“, per mažesniąsias alyvuoges – galveles pernerdami svogūno laišką ar krapo stiebelį.
 


 

Šiuos užkandukus ruoškite prieš pat patiekdami. Skaniausi ir dailiausi tik šviežūs.

Šaltinis:
http://ausrra.blogspot.com/

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą