Tešla:
Kvietiniai miltai 110 g
Pienas 300 ml
Kiaušiniai 1 vnt.
Sviestas (tešlai) 20 g
Sviestas (kepimui) 20 g
Druska žiupsnelis
Įdaras:
Krevetės (neluptos, šaldytos) 500 g
Petražolės 5 šakelės
Minkštas sūris (tarkuotas) 300 g
Padažas:
Aliejus 20 g
Svogūnėliai (Shallots) 5 vnt.
Grietinėlė, 35 proc. rieb. 300 ml
Baltas vynas 50 ml
Druska
Pipirai ~
Iš miltų, kiaušinio, pieno ir lydyto sviesto sumaišykite tešlą ir pagardinkite druska. Įkaitinkite keptuvę, patepkite ją sviestu ir iškepkite plonus blynus per visą keptuvę.
Krevetes nulupkite ir sumaišykite su kapotomis petražolėmis.
Ant blynų dėkite krevečių, tarkuoto sūrio ir susukite vamzdelius. Juo sudėkite ant skardos ir kiškite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol pradės rusti ir išsilydys sūris.
Nedideliame puode arba keptuvėje, aliejuje, apkepinkite kubeliais pjaustytus svogūnėlius, supilkite vyną ir patroškinkite, vėliau supilkite grietinėlę, sumažinkite kaitrą ir virkite, kol padažas pradės tirštėti. Pagardinkite druska ir pipirais.
Blynelius patiekite su padažu ir salotų lapais. Skanaus.
Daugiau receptų:
|