Makaronai „Penne“ 500 g
Kalakutienos faršas 400 g
Alyvuogių aliejus 30 ml
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 4 skilt.
Maltos aitriosios paprikos 2 g
Morkos 1 vnt.
Pomidorai savose sultyse 800 ml
Raudonasis sausas vynas 100 ml
Petražolės 5 šakelės
Kietasis sūris 50 g
Druska
Pipirai
Svogūnus ir česnakus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Morką nuskuskite ir sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite svogūnus, česnakus ir aitriuosius pipirus kepti, kol lengvai apskrus. Tada sudėkite tarkuotas morkas ir dar pakepinkite.
Supilkite pomidorus savose sultyse, pamaigykite juos šakute ir supilkite raudonąjį vyną. Troškinkite apie 15 minučių vidutinėje kaitroje.
Kalakutienos faršą paskaninkite druska ir juodaisiais pipirais ir formuokite nedidelius kukulius, kuriuos dėkite į pomidorų padažą ir troškinkite dar apie 10 minučių.
Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus. Virkite apie 10 minučių arba kaip parašyta ant pakuotės.
Makaronus nukoškite ir suverskite į paruoštą padažą su kukuliais. Išmaišykite.
Prieš patiekiant, makaronus apibarstykite smulkintomis petražolėmis ir tarkuotu kietu sūriu. Skanaus.
Daugiau receptų:
|