Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Susitikime virtuvėje > Karštieji patiekalai > Mano firminis karštasis patiekalas
Dalintis

Mūsų lankytojos mamos - nepaprastai darbščios kūrybingos. Džiaugiamės tuo ir dalinamės konkurso ,,Mano firminis patiekalas" dalyvių receptais.

 Julijana111 KIBINAI

Vyrų džiaugsmas.(šeimos firminis patiekalas) Jums reikės:
Tešlai - 1kg miltų, 500g margarino,1 stiklinė vandens. Įdarui - 500g jūsų pasirinktos mėsos(aš naudojau kiaulieną), 3 svogūnai, 5 bulves, druska, pipirai, prieskonines žolelės pagal jūsų skonį.
Gaminimas: Įdaras - mėsą, bulves, svogūnus supjaustyti kubeliais. Druska, pipirai, žolelės - pagal jūsų skonį. Viska sumaišyti. Tešla - margariną ištirpinti ant mažos ugnies, supilti 1 stiklinę vandens, sumaišyti. Įberti miltus ir viska sumaišyti. Tešla bus šilta ir neturi lipti prie rankų. Suformuoti pyragėlius ir pašauti į iš anksto pašildinta iki 220` orkaitę. Kepti 50-60min. SKANAUS. -
 Virga MĖSOS GĖLĖS

mesos geles - is mesos, kumpio, destos griezineliu sukamos geles, i jas idedama idaro, kokio tik turite- svoguno, darzoviu, kumpio, surio, salotu, dziovintu pomidoru, zalumynu, alyvuogiu. toks patiekalas - nepaprastai grazus ir labai skanus. mano visos sventes tik su juo. sveciams labai patinka
 Dangė KEPTI BAKLAŽANAI

apkepti baklažanai - nieko labai sudėtingo, bet priklausomai nuo priedų tinka valgyti kaip garnyrą irnet kaip pagrindinį patiekalą. pirmiausia baklažanai supjaustomi riekėmis.

pamerkiama minutei į vandenį su citrina, voliojama miltuose, kiaušinio plakinyje. Labai mėgstame į kiaušinio plakinį įdėti tirpinto medaus, riešutų. tada skonis išvis neapsakomas.
 Elina Fettuccine bolognese

 (makaronai valdo mus :) )
1 Lauro lapas, 1 Svogūnas
 50g sviesto, 2 morkos, 1 stikl vandens, 700g maltos mėsos
50g parmezano, 1p spagečių, 1/2 stikl balto vyno, 1/2a.š muskato
 2 saliero kotai, 2š alyvuogių aliejaus, pgl sk druska, pipirai
3 stikl pomidorų (konservuotų, be odelių).
 Aliejuje svieste pakepiname smulkintą svogūną ir morkas. Sudedame salierą, druską, pipirus ir kepiname, kol viskas gražiai pagelsta. Sudedame faršą, apkepiname, supilame vyną, pastą, vandenį, įmetame lauro lapelį, išmaišome ir paliekame viską troškintis apie 1-1,5h. Prieš baigiant troškinti įberiam muskato riešuto. Ant virtų spaghetti makaronų užtarkuojam parmezano sūrio, pilam padažą ir dar užtarkuojam parmezano sūrio. Skanaus :)
 Milda  NAMINIAI SUSHI

Reikės: 2 puodelis sushi ryžių,
 1/3 puodelis ryžių acto,  2 arb. šaukštelis cukraus,
 0,5 arb. šaukštelis druskos 3,
 vnt. nori lapų, 1 g wasabi 1,5 arb.
 šaukštelis sojų padažo,  3-5 g marinuotų imbierų
 120 g šalto rūkymo lašišos, 180 g krabų lazdelių
 puse ilgo agurko, puse avokado,  1 sezamo sėklų
 1 valg. šaukštas sūrio „Philadelphia“

Gaminimas : Pirmiausiai reikia pasiruošti ryžius. Į didesnį dubenį supilti 2 puodelius ryžių. Užpilti šaltu vandeniu, skalauti. Kai vanduo pasidaro baltas, vandenį reikia nupilti, įpilti švaraus vandens – skalauti. Kai vanduo pabąla – procedūrą kartojame. Ir taip, kol vanduo praktiškai nebus baltas (mažiausiai 4-5 kartus). Tada ryžius supilame į koštuvą, dar kartą perplauname vandeniu ir leidžiame nuvarvėti (~30 min.). Nuvarvėjusius ryžius pilame į puodą, užpilame 3 puodeliais vandens. Vandeniui užvirus, ryžius pamaišyti, uždengti ir ant mažos kaitros virti, kol vanduo susigers (jeigu dangtis nestiklinis, galima labai trumpam ir labai mažai praverti pasižiūrėti). Tuomet kaitrą išjungti ir laikyti uždengtą apie 15 min. (atidaryti negalima!). Tada ryžius išsklaidyti ant skardos, kad pravėstu. Kol ryžiai vėsta, į emaliuotą arba nerūdijančio plieno puodą įpilti actą, įberti 0,5 a.š. druskos ir 2 a.š. cukraus. Pakaitinti ( neužvirinti!), kol ištirps druska ir cukrus. Supilti acto tirpalą ant pravėsusių ryžių ir išmaišyti. Palaukti, kol ryžiai atvės iki kambario temperatūros. Sushi ryžiai labai limpa prie pirštų, todėl geriausiai šalia pasidėti dubenį su šaltu vandeniu. Jame pamirkyti rankas prieš imant ryžius. SUKTINUKAI: Sushi sukimui naudoti bambukinį kilimėlį. Nori lapą perpjauti/perkirpti per pusę. Ant jo dėti nori lapą. Ant lapo drėgna ranka patiesti sluoksnį ryžių, paliekant vieną kraštą neuždengtą (~2-3 cm). Ant ryžių  per vidurį sudėti įdarą (krabų lazdeles/lašišą/avokado/agurko/sūrio „Philadelphia“).Įdaras iš 2 ingredientų. Susukti į ritinėlį (sukti link neuždengto ryžiais krašto), suformuoti kvadratinę formą. Suformavus paimam LABAI aštrų peilį,jį sušlapinam ir supjaustom sushi (peilio nereikia stipriai spausti!). IŠVIRKŠTINIAI: Nori lapą perpjauti/perkirpti per pusę. Ant jo pilnai užkloti ryžių sluoksnį. Atsargiai apversti – ryžiais žemyn. Tada ant nori lapo sudėti įdarą: “Philadelphia” sūrio, krabų lazdelę, agurko arba vietoje krabų lazdelės dėti lašišos. Susukti į ritinėlį ir suformuoti kvadrato formą. Supjaustyti, apvolioti kepintose sezamo sėklose. Valgyti su sojos padažu, wasabi ir marinuotais imbierais.
 VIŠTIENOS SUKTINUKAI
 2 vnt. obuoliai
 50 g sviestas
 1 vnt. morka
 1 vnt. vištienos krūtinėlė
 1 valg. šaukštas medus
 1 valg. šaukštas citrinos sultys
1 arb. šaukštelis garstyčios
 2 valg. šaukštas alyvuogių aliejus
 1 vnt. svogūnas, 1 vnt. paprika
 100 g ryžiai (ilgagrūdžiai)
 2 valg. šaukštas saulėgrąžų aliejus
 1 vnt. brokolis, 1 vnt. agurkas
 2 vnt. pomidorai, 2 vnt. rauginti agurkai
 1 juodos alyvuogės (skardinė), 1 salotų gūželė
1 žiupsnelis druskos, 1 valg. šaukštas sojų padažas
 2 valg. šaukštas "Pesto" padažo.

 Vištienos suktinukai gaminimas : Užsimerkiam ryžius prieš valandą. Verdam ryžius, kai pradedam ruošti vištieną. Vištienos krūtinėlę nuplaunam, perpjaunam per pusę išilgai. Pamušam ir patepam bazilikų padažu. Paliekam 15-20 min. Supjaustom pusę paprikos ir svogūną šiaudeliais, įdedam druskos pagal skonį, juos pakepinam alyvuogių aliejuje iki svogūnai parus. Iškeptus svogūnus su paprikom dedame ant vištienos su bazilikų padažu.
Ant viršaus dedam truputį sviesto (galima ir fermentinio sūrio). Susukam suktinukus ir susmeigiam smeigtukais. Dedam į įkaitintą keptuvėje saulėgražų aliejų. Uždengiam. Kepam apie 15 min. nedideliame karštyje. Norint, kad paskrustų, atsargiai apverčiam ir nudengus dangtį pakepinam keletą min. Storesniais griežinėliais supjaustom obuolį, prieš tai išimam sėklytes su viduriuku ir keletą min. pakepiname iš abiejų pusių keptuvėje šalia vištienos. Atskirame inde užvirinam vandenį, įberiam žiupsnelį druskos ir keletą minučių verdam brokolius. Smulkiai susitarkuojam morką. Supjaustom daržoves.

Padažas: 1 šaukštas medaus, 1 šaukštas sojų padažo, 1 šaukštas citrinos sulčių, 1 šaukštas pomidorų padažo, 1 arb. šaukštelis garstyčių. Viskas sudėtines dalis sudėti į vieną indą ir išmaišyti. Į lėkštę pilame padažo, dedame suktinuką, ryžius ir daržoves. Puošiame alyvuogėmis.
 ĮDARYTA LYDEKA VELYKŲ STALUI IR NE TIK

Lydeką išdaryti ir išimti žiaunas. Tada labai atsargiai odą atskirti nuo žuvies mėsos. Iškaulinti, atskirti mėsą nuo ašakų, Saugoti, kad ašakų nelinktų. Iškaulintą mėsą sumalti vidutinio smulkumo mėsmale, galima ir stambesne- lieka stipresnis lydekos skonis. Pagal žuvies dydi, jei žuvis sveria apie du kg reikia keturių svogūnų. Juos supjaustyti skiltelėmis( na svogūnus per pus ir pusmėnulio grežinėliais). Svogūnus apkepti naminiame svieste ir sumalti į žuvį su visu sviestu. Įmušti 2-3 kiaušinius. Reikia 4-5 riekučių batono išmirkyto piene, ji taip pat susmalti į žuvį. Galima dėti saują- dvi manų, kad žuvis pasipustų. Dėti žuvies prieskonių, pipirų, bei druskos pagal skonį. Gautą masę išmaišyti ir sukimšti į žuvies odą, nepamiršti išluptą žuvies odą apibarstyti prieskoniais. Gautą masę sukišti į odą, bei užsiūti padarant lydekos formą. Pašauti į orkaitę ir kas 15-20 min. pašlakstyti vandeniu, kad oda nesukietėtų. Kepame vieną val. Skanaus!
 KEPENĖLIŲ TORTAS

Produktai: 1,5kg jautienos kepenų, 2 kiaušiniai,
5 v.š. miltų, 3 dideles morkas, 5 svogūnai,
majonezas, grietinė, pomidorų padažas,
1 galvutė česnako, druska, pipirai.
Gaminimas: kepenys kartu su 2 svogūnais permalti per mesmalę, imusti kiašinius, iberti miltus, druska, pipirus ir viska ismaišyti. Iš šios masės kepti blynus(kaip lietinius). Majonezą sumaišyti kartu su grietine 50/50 ir pomidorų padažų, išspausti česnaka ir viska sumaišyti. Likusius svogūnus pakepimti kartu su morkomis. Formuojam torta: ant lekštės dedam1 kepenėlių blyna, užtepam jau padarytu padažų, o ant padažo dedam kepintus svogūnus su morkomis. Ir taip sloksniuojame visus blynus. Papuošiame virtais kiaušiniais, čeri pomidoriukais ir žalumynais. Torto kraštus aplipdome likusiom morkom su svogunais. Galima apibarstyti sezamo seklomis. Skanaus.
 Raimonda APKEPAS

Greita ir skanu.
Reikia: 6 virtų bulvių, kepinto faršo, pusės baklažano, 2 pomidorai.
Viską sudedame sluoksniais. Galima dar patarkuoti lydito sūrio. Visą grožį užpilame padažu (svieste pakepinti miltai, paskui supilam pieno 0,5 l ir į gautą padažą imušam kiaušinį). Kepam orkaitėj 30 min. 190 laipsnių temperatūroje. Skanaus.
 PELIŲ NAMELIS - SALOTŲ TORTAS

Reikes:
3 virtų bulvių, 1 virtos morkos,
300g virto kalakuto krutinėlės(galima ir vištienos)
 1/2 bonkutes konservuotų ananasu,
2 iš anksto supjaustyti ir uzmarinuoti(vidutinio dydžio) svogūnų, 300g sutarkuoto sūrio, 3 vitru kiaušinių,
keliu putpelių kiaušinių, majonezo.
Pirmas sluoksnis sutarkuotos bulves, pertapam majonezu, dedam sutarkuotas morkas, svogūnus, krutinelę, pertepam majonezu. Dedam ananasu grežinelius,2 sutarkuotus kiausinius. Visa misraine aptepam majonezu ir apibarstome sūrių. Iš likusio kiaušinio darom didele pelyte, iš putpelių kiaušinių - mažas pelytes. Mišraine laikom šaldytuve apie 2 val.Skanaus.
 ŽUVIES TORTAS

Ingridientai: silpnai sūditos raudonos žuvies file 500g,
4 virti kiaušiniai, virti ryžiai 6-7 v.š.,
krabu lazdelės arba krevetes 1 ipakavimas.

Kremui: minkštas sūris "Filadelfija" 100g, grietinės 8 v.š., majonezo 8 v.š., želatinos 16g. Papuošimui: raudoni ikrai, žalimynai. Gaminam: Kremui - želatina užpilam 1/2 stikline vandens ir paliekam 30 min kad išbrinktu ir paskui pavirinsim ant silpnos ugnies kol visai ištirps. Kol želatinas aušta, sumaišom majomezą, grietinę, sūrį. Paskui ipilam želatina ir viska gerai suplakam. Sutarkuojam atskirai kiaušinio trinius, baltimus, krabų lazdeles. Į busimojo torto formą dedam celofana(kad paskui butu lengviau išimti tortą) plonais žuvies grežinėliais apdedam formos krastus ir dugną. Visus likusius produktut sluoksniuojame: kremas, sutarkuoti triniai, kremas, sutarkuotos krabų lazdelės, kremas, sutarkuoti baltimai, kremas, ryžiai, kremas. Forma su tortų dedam nakčiai į šaldytuvą kad sustingtu želatinas. Po 8-10 val išimam iš šaldytuvo formą su tortu, ant jos dedam didele lėkštę ir apverčiam. Tortas lengvai išeis iš formos. Papuošiame žalumynais ir raudonaisiais ikrais. Skanaus.
 UKRAINIETIŠKI VIRTINUKAI

"Украинские вареники на пару"
Nežinau kiek yra ragavusiųjų šį patiekalą, bet aš jį miegstu nuo mažens :D
Taigi, mums reikės : 4 kiaušiniai, 1 stiklinė cukraus
 1 stiklinė varškės, 1 a.š sodos (nugesinti),
 miltai (niekada nematavu kiek tiksliai reikia...

Tešla turi buti minkšta) žiupsnelis druskos Įdaras be koks - varškė, uogos ir t.t Mano su mėlynėmis Kiaušinius išplakti su cukrumi. Įdėti sodą ir varškę, labai gerai išmaišyti. Įberti druskos ir persijuotus miltus. Išminkiti tešlą. Turi nelipt prie ranku, bet išlikt minkšta, bus skaniau ir lengviau lipdysis. Puode užvirinti vandenį, ant viršaus užrišti merliuką arba uždėti kokį didesni setelį. Suformuoti virtinukus, sudėti ant puodo paliekant tarp jų tarpus, nes jie nemažai padidėja ;) ir uždengti.
Išlaikyti po dangčiu apie 7 min. Patiekti su uogienę ar grietinę.

 Rasa FARŠIRUOTA VIŠTA

1 broilerio, 500g vistienos farso, 3 riekeliu batono,
svoguno, 30g dziovintu slyvu ,
abrikosu ir lazdyno riesutu. druskos ir pipiru. pirmiausia reikes vištą perpjauti išilgai nugaros ir atskirti kaulus nuo odos, paliekant sparnelių ir šlaunelių kaulelius.

Numesineti nuo kauliukų, sumalti vištienos mesa,tuomet ideti dar farso, džiovintu vaisiu ir riesutus ,pamirkyta batona (gali piene ar grietineleje mirkyti).sudeti prieskonius ir svoguna smulkiai pjaustyta.Gerai išminkyti faršą ir suformuoti , tik plokštesnę vista. Kepti apie 1,5 val. maždaug 180 laipsnių karštyje, įpylus į skardą vandens.

Iveta DARŽOVIŲ MAKARONŲ APKEPAS

 Pataisytas receptas:
 Reikės: makaronų; daržovių (priklauso kokias mėgstate, paprikų, raugintų agurkų, pomidorų, žirnelių, pievagrybių ar kt.),
sūrio, grietinės, prieskonių, faršo arba dešrelių,
pomidorų padažo arba majonezo.

Paruošimas: išvirti makaronus, sudėti į kepimo indo dugną sluoksnį, po to sluoksniais dėti supjaustytas daržoves, (kas porą sluoksnių užtepti paviršių grietine ir apibarstyti prieskoniais), galite dėti sluoksnį ar du pakepinto faršo arba apkeptų gabalėliais pjaustytų dešrelių, uždėti majonezo arba pomidorų padažo, ant pačio viršaus uždėti daug tarkuoto sūrio. Kepti orkaitėje apie 40min. Skanaus!


 Milda NAMINĖ PICA

Picos padas:
50 g. mielių, 1 arbt. š. cukraus,
 Žiupsnelis druskos, 1,5 stiklinės pašildyto pieno
 4 valg. š. aliejaus, 400 g. miltų

Ingredientai: Sūris, Dešra, Pomidorų padažas, Porai, Paprika, Pievagrybiai, Majonezas

Gaminimas: Mieles ištirpinti su cukrumi. Po to suberti druską ir supilti šiltą pieną. Pilam aliejų ir beriam persijotus miltus (kad tešla būtų puri). Minkom kol nelips prie rankų. Paliekam tešlą 30 min. pakilti. Per tą laiką susipjaustom visus ingredientus. Kai tešla pakilo dar paminkom ir formuojam norima forma (aš kepiau per visą skardą). Kai padarot formą ją subadome šakute ir aptepame aliejumi. Tada pašauname į orkaitę įkaitinta iki 200 laipsnių ir kepam 5 min. Kai apkepė ištepam karštą padą svietu (arba aliejum). Dedam pomidorų padažą, ištepam, barstom sūrį (tik kad pasidengtu padas) ir dedam ingredientus kaip jus norite. Gale reikia užbarstyti likusiu sūriu ir uždėti majonezą. Kepame įkaitintoje orkaitėje (200 l.) apie 30-40 min. Kol viskas iškeps :) Skanaus:)

 Greta PASTA SU JŪROS GĖRYBĖMIS

Pasta su jūros gėrybėmis.
Reikės:
Itališkos pastos, šaldytų jūros gėrybių,
svogūno, pipirų, druskos,
citrinos ir alyvuogių aliejaus.

Jūros gėrybes atšildyti. Dėti virti pastą, tik nepervirti! Pjaustytą svogūna pakepinti su aliejumi.Paskui gėrybes su visu skyščiu versti į keptuvę, apibarstyti pipirais ir druska ir pakepinti apie 5 minutes. Užspausti truputį citrinos sulčių.

Kai makoronai jau būna beveik beveik išvirę, suversti juos (be vandens) į keptuvę ir palaikyti porą minučių. Sudėjus pasta į lėkštes dar apšlakstyti alyvuogių aliejumi, jis tikrai prideda skonio.
   
   


Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą