|
|
|
|
Mūsų lankytojos mamos - nepaprastai darbščios kūrybingos. Džiaugiamės tuo ir dalinamės konkurso ,,Mano firminis patiekalas" dalyvių receptais.
Julijana111 KIBINAI
Vyrų džiaugsmas.(šeimos firminis patiekalas) Jums reikės: Tešlai -
1kg miltų, 500g margarino,1 stiklinė vandens. Įdarui - 500g jūsų
pasirinktos mėsos(aš naudojau kiaulieną), 3 svogūnai, 5 bulves, druska,
pipirai, prieskonines žolelės pagal jūsų skonį. Gaminimas: Įdaras -
mėsą, bulves, svogūnus supjaustyti kubeliais. Druska, pipirai, žolelės -
pagal jūsų skonį. Viska sumaišyti. Tešla - margariną ištirpinti ant
mažos ugnies, supilti 1 stiklinę vandens, sumaišyti. Įberti miltus ir
viska sumaišyti. Tešla bus šilta ir neturi lipti prie rankų. Suformuoti
pyragėlius ir pašauti į iš anksto pašildinta iki 220` orkaitę. Kepti
50-60min. SKANAUS. -
|
Virga MĖSOS GĖLĖS
mesos geles - is mesos, kumpio, destos griezineliu sukamos geles,
i jas idedama idaro, kokio tik turite- svoguno, darzoviu, kumpio,
surio, salotu, dziovintu pomidoru, zalumynu, alyvuogiu. toks patiekalas -
nepaprastai grazus ir labai skanus. mano visos sventes tik su juo.
sveciams labai patinka
|
Dangė KEPTI BAKLAŽANAI
apkepti baklažanai - nieko labai sudėtingo, bet priklausomai nuo
priedų tinka valgyti kaip garnyrą irnet kaip pagrindinį patiekalą.
pirmiausia baklažanai supjaustomi riekėmis.
pamerkiama minutei į vandenį
su citrina, voliojama miltuose, kiaušinio plakinyje. Labai mėgstame į
kiaušinio plakinį įdėti tirpinto medaus, riešutų. tada skonis išvis
neapsakomas.
|
Elina Fettuccine bolognese
(makaronai valdo mus :) ) 1 Lauro lapas, 1
Svogūnas 50g sviesto, 2 morkos, 1 stikl vandens, 700g maltos
mėsos 50g parmezano, 1p spagečių, 1/2 stikl balto vyno, 1/2a.š
muskato 2 saliero kotai, 2š alyvuogių aliejaus, pgl sk druska,
pipirai 3 stikl pomidorų (konservuotų, be odelių). Aliejuje svieste pakepiname smulkintą svogūną ir morkas. Sudedame
salierą, druską, pipirus ir kepiname, kol viskas gražiai pagelsta.
Sudedame faršą, apkepiname, supilame vyną, pastą, vandenį, įmetame lauro
lapelį, išmaišome ir paliekame viską troškintis apie 1-1,5h. Prieš
baigiant troškinti įberiam muskato riešuto. Ant virtų spaghetti makaronų
užtarkuojam parmezano sūrio, pilam padažą ir dar užtarkuojam parmezano
sūrio. Skanaus :)
|
Milda NAMINIAI SUSHI
Reikės: 2 puodelis sushi ryžių, 1/3 puodelis ryžių acto, 2 arb.
šaukštelis cukraus, 0,5 arb. šaukštelis druskos 3, vnt. nori lapų, 1 g
wasabi 1,5 arb. šaukštelis sojų padažo, 3-5 g marinuotų imbierų 120 g
šalto rūkymo lašišos, 180 g krabų lazdelių puse ilgo agurko, puse
avokado, 1 sezamo sėklų 1 valg. šaukštas sūrio „Philadelphia“
Gaminimas : Pirmiausiai reikia pasiruošti ryžius. Į didesnį dubenį
supilti 2 puodelius ryžių. Užpilti šaltu vandeniu, skalauti. Kai vanduo
pasidaro baltas, vandenį reikia nupilti, įpilti švaraus vandens –
skalauti. Kai vanduo pabąla – procedūrą kartojame. Ir taip, kol vanduo
praktiškai nebus baltas (mažiausiai 4-5 kartus). Tada ryžius supilame į
koštuvą, dar kartą perplauname vandeniu ir leidžiame nuvarvėti (~30
min.). Nuvarvėjusius ryžius pilame į puodą, užpilame 3 puodeliais
vandens. Vandeniui užvirus, ryžius pamaišyti, uždengti ir ant mažos
kaitros virti, kol vanduo susigers (jeigu dangtis nestiklinis, galima
labai trumpam ir labai mažai praverti pasižiūrėti). Tuomet kaitrą
išjungti ir laikyti uždengtą apie 15 min. (atidaryti negalima!). Tada
ryžius išsklaidyti ant skardos, kad pravėstu. Kol ryžiai vėsta, į
emaliuotą arba nerūdijančio plieno puodą įpilti actą, įberti 0,5 a.š. druskos ir 2 a.š. cukraus. Pakaitinti (
neužvirinti!), kol ištirps druska ir cukrus. Supilti acto tirpalą ant
pravėsusių ryžių ir išmaišyti. Palaukti, kol ryžiai atvės iki
kambario temperatūros. Sushi ryžiai labai limpa prie pirštų, todėl
geriausiai šalia pasidėti dubenį su šaltu vandeniu. Jame pamirkyti
rankas prieš imant ryžius. SUKTINUKAI: Sushi sukimui naudoti bambukinį
kilimėlį. Nori lapą perpjauti/perkirpti per pusę. Ant jo dėti nori
lapą. Ant lapo drėgna ranka patiesti sluoksnį ryžių, paliekant vieną
kraštą neuždengtą (~2-3 cm). Ant ryžių per vidurį sudėti įdarą
(krabų lazdeles/lašišą/avokado/agurko/sūrio „Philadelphia“).Įdaras iš 2 ingredientų. Susukti į ritinėlį (sukti link neuždengto
ryžiais krašto), suformuoti kvadratinę formą. Suformavus paimam LABAI
aštrų peilį,jį sušlapinam ir supjaustom sushi (peilio nereikia stipriai spausti!).
IŠVIRKŠTINIAI: Nori lapą perpjauti/perkirpti per pusę. Ant jo pilnai
užkloti ryžių sluoksnį. Atsargiai apversti – ryžiais žemyn. Tada ant
nori lapo sudėti įdarą: “Philadelphia” sūrio, krabų lazdelę, agurko arba
vietoje krabų lazdelės dėti lašišos. Susukti į ritinėlį ir suformuoti
kvadrato formą. Supjaustyti, apvolioti kepintose sezamo sėklose. Valgyti su sojos padažu, wasabi ir
marinuotais imbierais.
|
VIŠTIENOS SUKTINUKAI
2 vnt. obuoliai 50 g sviestas 1 vnt. morka 1 vnt. vištienos krūtinėlė 1 valg. šaukštas medus 1 valg. šaukštas
citrinos sultys 1 arb. šaukštelis garstyčios 2 valg. šaukštas
alyvuogių aliejus 1 vnt. svogūnas, 1 vnt. paprika 100 g ryžiai
(ilgagrūdžiai) 2 valg. šaukštas saulėgrąžų aliejus 1 vnt. brokolis, 1
vnt. agurkas 2 vnt. pomidorai, 2 vnt. rauginti agurkai 1 juodos
alyvuogės (skardinė), 1 salotų gūželė 1 žiupsnelis druskos, 1 valg.
šaukštas sojų padažas 2 valg. šaukštas "Pesto" padažo.
Vištienos
suktinukai gaminimas : Užsimerkiam ryžius prieš valandą. Verdam ryžius,
kai pradedam ruošti vištieną. Vištienos krūtinėlę nuplaunam, perpjaunam
per pusę išilgai. Pamušam ir patepam bazilikų padažu. Paliekam 15-20
min. Supjaustom pusę paprikos ir svogūną šiaudeliais, įdedam druskos
pagal skonį, juos pakepinam alyvuogių aliejuje iki svogūnai parus.
Iškeptus svogūnus su paprikom dedame ant vištienos su bazilikų padažu. Ant viršaus dedam truputį sviesto (galima ir fermentinio sūrio). Susukam
suktinukus ir susmeigiam smeigtukais. Dedam į įkaitintą keptuvėje
saulėgražų aliejų. Uždengiam. Kepam apie 15 min. nedideliame karštyje.
Norint, kad paskrustų, atsargiai apverčiam ir nudengus dangtį pakepinam
keletą min. Storesniais griežinėliais supjaustom obuolį, prieš tai
išimam sėklytes su viduriuku ir keletą min. pakepiname iš abiejų pusių
keptuvėje šalia vištienos. Atskirame inde užvirinam vandenį, įberiam
žiupsnelį druskos ir keletą minučių verdam brokolius. Smulkiai
susitarkuojam morką. Supjaustom daržoves.
Padažas: 1 šaukštas medaus, 1
šaukštas sojų padažo, 1 šaukštas citrinos sulčių, 1 šaukštas pomidorų
padažo, 1 arb. šaukštelis garstyčių. Viskas sudėtines dalis sudėti į
vieną indą ir išmaišyti. Į lėkštę pilame padažo, dedame suktinuką,
ryžius ir daržoves. Puošiame alyvuogėmis.
|
ĮDARYTA LYDEKA VELYKŲ STALUI IR NE TIK
Lydeką išdaryti ir išimti žiaunas. Tada labai atsargiai odą
atskirti nuo žuvies mėsos. Iškaulinti, atskirti mėsą nuo ašakų, Saugoti,
kad ašakų nelinktų. Iškaulintą mėsą sumalti vidutinio smulkumo mėsmale,
galima ir stambesne- lieka stipresnis lydekos skonis. Pagal žuvies
dydi, jei žuvis sveria apie du kg reikia keturių svogūnų. Juos
supjaustyti skiltelėmis( na svogūnus per pus ir pusmėnulio
grežinėliais). Svogūnus apkepti naminiame svieste ir sumalti į žuvį su
visu sviestu. Įmušti 2-3 kiaušinius. Reikia 4-5 riekučių batono
išmirkyto piene, ji taip pat susmalti į žuvį. Galima dėti saują- dvi
manų, kad žuvis pasipustų. Dėti žuvies prieskonių, pipirų, bei druskos
pagal skonį. Gautą masę išmaišyti ir sukimšti į žuvies odą, nepamiršti
išluptą žuvies odą apibarstyti prieskoniais. Gautą masę sukišti į odą,
bei užsiūti padarant lydekos formą. Pašauti į orkaitę ir kas 15-20 min.
pašlakstyti vandeniu, kad oda nesukietėtų. Kepame vieną val. Skanaus!
|
KEPENĖLIŲ TORTAS
Produktai: 1,5kg jautienos kepenų, 2 kiaušiniai, 5 v.š. miltų, 3
dideles morkas, 5 svogūnai, majonezas, grietinė, pomidorų padažas, 1
galvutė česnako, druska, pipirai. Gaminimas: kepenys kartu su 2
svogūnais permalti per mesmalę, imusti kiašinius, iberti miltus, druska,
pipirus ir viska ismaišyti. Iš šios masės kepti blynus(kaip lietinius).
Majonezą sumaišyti kartu su grietine 50/50 ir pomidorų padažų,
išspausti česnaka ir viska sumaišyti. Likusius svogūnus pakepimti kartu
su morkomis. Formuojam torta: ant lekštės dedam1 kepenėlių blyna,
užtepam jau padarytu padažų, o ant padažo dedam kepintus svogūnus su
morkomis. Ir taip sloksniuojame visus blynus. Papuošiame virtais
kiaušiniais, čeri pomidoriukais ir žalumynais. Torto kraštus aplipdome
likusiom morkom su svogunais. Galima apibarstyti sezamo seklomis.
Skanaus.
|
Raimonda APKEPAS
Greita ir skanu. Reikia: 6 virtų bulvių, kepinto faršo, pusės
baklažano, 2 pomidorai. Viską sudedame sluoksniais. Galima dar
patarkuoti lydito sūrio. Visą grožį užpilame padažu (svieste pakepinti
miltai, paskui supilam pieno 0,5 l ir į gautą padažą imušam kiaušinį).
Kepam orkaitėj 30 min. 190 laipsnių temperatūroje. Skanaus.
|
PELIŲ NAMELIS - SALOTŲ TORTAS
Reikes: 3 virtų bulvių, 1 virtos morkos, 300g virto kalakuto krutinėlės(galima ir vištienos) 1/2 bonkutes
konservuotų ananasu, 2 iš anksto supjaustyti ir uzmarinuoti(vidutinio
dydžio) svogūnų, 300g sutarkuoto sūrio, 3 vitru kiaušinių, keliu
putpelių kiaušinių, majonezo. Pirmas sluoksnis sutarkuotos bulves,
pertapam majonezu, dedam sutarkuotas morkas, svogūnus, krutinelę,
pertepam majonezu. Dedam ananasu grežinelius,2 sutarkuotus kiausinius.
Visa misraine aptepam majonezu ir apibarstome sūrių. Iš likusio
kiaušinio darom didele pelyte, iš putpelių kiaušinių - mažas pelytes.
Mišraine laikom šaldytuve apie 2 val.Skanaus.
|
ŽUVIES TORTAS
Ingridientai: silpnai sūditos raudonos žuvies file 500g, 4 virti
kiaušiniai, virti ryžiai 6-7 v.š., krabu lazdelės arba krevetes 1
ipakavimas.
Kremui: minkštas sūris "Filadelfija" 100g, grietinės 8 v.š.,
majonezo 8 v.š., želatinos 16g. Papuošimui: raudoni ikrai, žalimynai.
Gaminam: Kremui - želatina užpilam 1/2 stikline vandens ir paliekam 30
min kad išbrinktu ir paskui pavirinsim ant silpnos ugnies kol visai
ištirps. Kol želatinas aušta, sumaišom majomezą, grietinę, sūrį. Paskui
ipilam želatina ir viska gerai suplakam. Sutarkuojam atskirai kiaušinio
trinius, baltimus, krabų lazdeles. Į busimojo torto formą dedam
celofana(kad paskui butu lengviau išimti tortą) plonais žuvies
grežinėliais apdedam formos krastus ir dugną. Visus likusius produktut
sluoksniuojame: kremas, sutarkuoti triniai, kremas, sutarkuotos krabų
lazdelės, kremas, sutarkuoti baltimai, kremas, ryžiai, kremas. Forma su
tortų dedam nakčiai į šaldytuvą kad sustingtu želatinas. Po 8-10 val
išimam iš šaldytuvo formą su tortu, ant jos dedam didele lėkštę ir
apverčiam. Tortas lengvai išeis iš formos. Papuošiame žalumynais ir
raudonaisiais ikrais. Skanaus.
|
UKRAINIETIŠKI VIRTINUKAI
"Украинские вареники на пару" Nežinau kiek yra ragavusiųjų šį
patiekalą, bet aš jį miegstu nuo mažens :D Taigi, mums reikės : 4
kiaušiniai, 1 stiklinė cukraus 1 stiklinė varškės, 1 a.š sodos (nugesinti), miltai (niekada nematavu kiek tiksliai reikia...
Tešla turi buti
minkšta) žiupsnelis druskos Įdaras be koks - varškė, uogos ir t.t Mano
su mėlynėmis Kiaušinius išplakti su cukrumi. Įdėti sodą ir varškę,
labai gerai išmaišyti. Įberti druskos ir persijuotus miltus. Išminkiti
tešlą. Turi nelipt prie ranku, bet išlikt minkšta, bus skaniau ir
lengviau lipdysis. Puode užvirinti vandenį, ant viršaus užrišti merliuką
arba uždėti kokį didesni setelį. Suformuoti virtinukus, sudėti ant
puodo paliekant tarp jų tarpus, nes jie nemažai padidėja ;) ir uždengti.
Išlaikyti po dangčiu apie 7 min. Patiekti su uogienę ar grietinę.
|
Rasa FARŠIRUOTA VIŠTA
1 broilerio, 500g vistienos farso, 3 riekeliu batono, svoguno, 30g
dziovintu slyvu , abrikosu ir lazdyno riesutu. druskos ir
pipiru. pirmiausia reikes vištą perpjauti išilgai nugaros ir atskirti
kaulus nuo odos, paliekant sparnelių ir šlaunelių kaulelius.
Numesineti
nuo kauliukų, sumalti vištienos mesa,tuomet ideti dar farso, džiovintu
vaisiu ir riesutus ,pamirkyta batona (gali piene ar grietineleje
mirkyti).sudeti prieskonius ir svoguna smulkiai pjaustyta.Gerai
išminkyti faršą ir suformuoti , tik plokštesnę vista. Kepti apie 1,5
val. maždaug 180 laipsnių karštyje, įpylus į skardą vandens.
|
Iveta DARŽOVIŲ MAKARONŲ APKEPAS
Pataisytas receptas: Reikės: makaronų;
daržovių (priklauso kokias mėgstate, paprikų, raugintų agurkų, pomidorų,
žirnelių, pievagrybių ar kt.), sūrio, grietinės, prieskonių, faršo arba
dešrelių, pomidorų padažo arba majonezo.
Paruošimas: išvirti makaronus,
sudėti į kepimo indo dugną sluoksnį, po to sluoksniais dėti supjaustytas
daržoves, (kas porą sluoksnių užtepti paviršių grietine ir apibarstyti
prieskoniais), galite dėti sluoksnį ar du pakepinto faršo arba apkeptų
gabalėliais pjaustytų dešrelių, uždėti majonezo arba pomidorų padažo,
ant pačio viršaus uždėti daug tarkuoto sūrio. Kepti orkaitėje apie
40min. Skanaus!
|
Milda NAMINĖ PICA
Picos padas: 50 g. mielių, 1 arbt. š. cukraus, Žiupsnelis druskos,
1,5 stiklinės pašildyto pieno 4 valg. š. aliejaus, 400 g. miltų
Ingredientai: Sūris, Dešra, Pomidorų padažas, Porai, Paprika, Pievagrybiai,
Majonezas
Gaminimas: Mieles ištirpinti su cukrumi. Po to suberti druską
ir supilti šiltą pieną. Pilam aliejų ir beriam persijotus miltus (kad
tešla būtų puri). Minkom kol nelips prie rankų. Paliekam tešlą 30 min.
pakilti. Per tą laiką susipjaustom visus ingredientus. Kai tešla pakilo
dar paminkom ir formuojam norima forma (aš kepiau per visą skardą). Kai
padarot formą ją subadome šakute ir aptepame aliejumi. Tada pašauname į
orkaitę įkaitinta iki 200 laipsnių ir kepam 5 min. Kai apkepė ištepam
karštą padą svietu (arba aliejum). Dedam pomidorų padažą, ištepam,
barstom sūrį (tik kad pasidengtu padas) ir dedam ingredientus kaip jus
norite. Gale reikia užbarstyti likusiu sūriu ir uždėti majonezą. Kepame
įkaitintoje orkaitėje (200 l.) apie 30-40 min. Kol viskas iškeps
:) Skanaus:)
|
Greta PASTA SU JŪROS GĖRYBĖMIS
Pasta su jūros gėrybėmis. Reikės: Itališkos pastos, šaldytų jūros
gėrybių, svogūno, pipirų, druskos, citrinos ir alyvuogių aliejaus.
Jūros
gėrybes atšildyti. Dėti virti pastą, tik nepervirti! Pjaustytą svogūna
pakepinti su aliejumi.Paskui gėrybes su visu skyščiu versti į keptuvę,
apibarstyti pipirais ir druska ir pakepinti apie 5 minutes. Užspausti
truputį citrinos sulčių.
Kai makoronai jau būna beveik beveik išvirę,
suversti juos (be vandens) į keptuvę ir palaikyti porą minučių. Sudėjus
pasta į lėkštes dar apšlakstyti alyvuogių aliejumi, jis tikrai prideda
skonio.
|
|
|
|
|
|
Komentaras
Kiti komentarai
|
|
|
|
|
|
|
|