10 vnt.
Vištienos krūtinėlės filė 580 g
Krakmolas 45 g
Majonezas 100 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Džiovintas bazilikas 2 g
Džiovintos slyvos100 g
Druska
Juodieji pipirai malti
Aliejus (kepimui)
Padažas:
Majonezas 2 valgomieji šaukštai
Kečupas 2 valgomieji šaukštai
Česnakai 1 skiltelė
Marinuoti agurkėliai (maži) 1-2 vnt.
Nuo vištienos pašalinkite plėves ir supjaustykite mėsą maždaug 1x1 cm kubeliais.
Slyvas nuplaukite ir pasmulkinkite dar mažesniais gabalėliais nei vištieną.
Vištienos kubelius sumaišykite su smulkintomis slyvomis, majonezu, krakmolu, kiaušiniais, paskaninkite baziliku, druska ir pipirais. Vištienos masę pastatykite pusvalandžiui į šaldytuvą.
Po to keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite į jį po šaukštą vištienos masės, kepsnelius apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai pagels.
Padažui sumaišykite majonezą ir kečupą, įdėkite kapotą česnako skiltelę ir smulkintus agurkėlius. Viską gerai išmaišykite ir patiekite su kepsneliais. Skanaus.