vištienos kulšelė arba gabalėlis vištienos krūtinėlės,
vidutinio dydžio morka,
vidutinio dydžio obuolys,
truputis sviesto,
griežinėlis svogūno (galima ir nedėti).
Paruošimas:
Puode išlydykite truputį sviesto ir sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir porą min. patroškinkite. Sudėkite nedideliais gabalėliais pjaustytą vištieną (jei tai kulšelė, prieš tai, žinoma, nuimkite odelę ir nuimkitę mėsytę nuo kaulo) ir truputį patroškinkite ant silpnos ugnies. Tuomet sudėkite plonais griežinėliais pjaustytą morką, po 2-3 min. troškinimo sudėkite gabalėliais supjaustytą obuolį (prieš tai nupjovę žievę, išpjovę sėklalizdžius) ir užpilkite nepilną stiklinę virinto vandens (kad tik apsemtų) ir įdėkit trupinėlį druskos. Leiskite užvirti ir tuomet ant silpnos ugnies viską troškinkite apie 15 min. Kai visa baigs troškintis, likusį vandenuką galite nupilti, ir pagal mažylio amžių sutrinkite blenderiu (skystumo troškinukui suteiks išsitroškinę obuoliukai), kad gautųsi vientisa tyrelė, o jeigu mažylis jau moka kramtyti - tai užteks troškinuką ir kiek suturinti šakute. Galima į troškinuką įdėti ir išvirtų ryžių.
Daržovių tyrelės su žuvyte
Tyrelė su žuvyte "menkės filė+bulvė+morka+cukinija+žiedinis kopūstas" (nuo 10-11 mėn.)
Ingredientai:
gabalėlis menkės filė (tinka ir šaldyta, tik prieš gaminant būtina lėtai atšildyti).
vidutinio dydžio bulvė,
vidutinio dydžio morka,
riekelė cukinijos ,
sauja žiedinio kopūsto šakelių (atskirtų nuo stiebo),
Paruošimas:
Supjaustykite gabalėliais bulvę, morką, sudėkite į puodą su vandeniu virti ir ant daržovių uždėkite žuvies filė gabalėlį (nepripilkite daug vandens - geriau, kad žuvis virtų garuose). Uždengę puodą lėtai virkite apie 10 min. Tada išėmę žuvies gabalėlį, ant bulvių ir morkų sudėkite griežinėliais supjaustytą cukiniją, susmulkintą žiedinį kopūstą ir ant viršaus vėl uždėkite žuvies gabalėlį (kita puse) ir dar pavirkite apie 15 min. Išėmę žuvies gabalėlį, peiliu ir šakute ją suplėšykite į smulkius gabalėlius, tuo pačiu išrinkdami visas ašakas. Tuomet viską sutrinkite smulkintuvu į vientisą tyrelę. Galite paskaninti sviestuku, mamos pienuku, pieno mišiniu ar aliejumi.
Tyrelė su žuvyte "jūros lydekos filė+bulvė+žirneliai+kukurūzai" (nuo 10-11 mėn.)
Ingredientai:
gabalėlis jūros lydekos filė (tinka ir šaldyta, tik prieš gaminant būtina lėtai atšildyti),
vidutinio dydžio bulvė,
sauja žirnelių (tinka šaldyti),
sauja kukurūzų (tinka šaldyti),
keli griežinėliai poro.
Paruošimas:
Supjaustykite gabalėliais nuskustą bulvę, sudėkite į puodą žirnelius, kukurūzus, keletą poro griežinėlių ir ant daržovių uždėkite žuvies filė gabalėlį (nepripilkite daug vandens - geriau, kad žuvis virtų garuose). Uždengę puodą lėtai virkite apie 20-25 min. Išėmę žuvies gabalėlį, peiliu ir šakute ją suplėšykite į smulkius gabalėlius, tuo pačiu išrinkdami visas ašakas. Tuomet viską sutrinkite smulkintuvu į vientisą tyrelę. Galite paskaninti sviestuku, mamos pienuku, pieno mišiniu ar aliejumi.
Šaltinis: