Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Susitikime virtuvėje > Desertai > Ledai
Dalintis

Pateikiame Jums 3 ledų receptus
 
 
BALTOJO ŠOKOLADO LEDAI
 
Apie 1 l. ledų

650 gr. grietinėlės 35-36 %
150 gr. baltojo šokolado
150 gr. cukraus
4 kiaušinio tryniai
žiupsnelis druskos

Į puodą pilame 200 gr. grietinėlės. Kaitiname nuolat maišydami. Užviriname, tuomet sumažiname ugnį iki mažos, ir maišydami paverdame grietinėlę apie 30 sekundžių. Nuimame nuo viryklės, sudedame sulaužytą šokoladą ir maišome, kol ištirps. Supilame dar 200 gr. grietinėlės, išmaišome. Gautą masę pilame į didesnį dubenį (puodą kuo geriau išgramdome, bet neplauname). Galima perkošti per sietelį, kad nebūtų likusių šokolado gumuliukų.

Tame pačiame puode ant vidutinės ugnies maišydami pakaitiname likusią grietinėlę, druską ir cukrų, kol cukrus ištirps. Atskirame dubenyje išplakame trynius. Plona srovele, intensyviai maišydami pilame grietinėlę į trynius, esančius dubenyje. Išmaišome iki vientisos masės ir pilame atgal į puodą, maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies, kol masė pradės tirštėti, apie 10-15 min., kol masė tapso kisieliaus konsistencijos.

Kiaušinių masę perkošiame per sietelį ir sumaišome su dubenyje esančia grietinėle su šokoladu. Atvėsiname ledų masę (tą reikėtų padaryti pakankamai greitai, t.y. nepalikti stovėti, kol atvės pati, - galima tiesiog maišyti šaukštu, kol atvės) ir statome į šaldytuvą, kad atvėstų visiškai. Tuomet su tuo pačiu dubeniu statome į šaldymo kamerą ir paliekame 1 val. Po 1 val. ledų masę gerai išplakame mikseriu. Vėl statome į kamerą 1 val. Tuomet vėl išplakame mikseriu. Kai išplaksime antrą kartą - supilame į indą, kuriame šaldysime ledus, ir paliekame sustingti. Skanaus!

P.S. Ledai išėjo tiesiog puikūs, sustingę išliko minkšti. Šerbetų mėgėjams jų nerekomenduoju, nes tai "tikri" ledai - saldūs, sotūs ir beprotiškai skanūs :)
.
ŠOKOLADINIAI LEDAI
 
Tai skaniausi ledai, kokius esu iki šiol valgius... Nereikia net ledų gaminimo aparato - viskas labai paprastai pagaminama ir be jo. Ledų receptą įdėjau savo skaitytojos Redos prašymu, kuri priminė, kad vasara jau ne už kalnų, ir greitai norėsime atsigaivinti šaltais ir skaniais ledais :)



Apie 1 litrui ledų

450 gr. grietinėlės 35-36 %
3 v.š. nesaldžios kakavos miltelių
150 gr. juodojo šokolado
150 gr. cukraus
5 kiaušinio tryniai
200 ml. pieno (ne liesesnio nei 3,5 %)
žiupsnelis druskos
1,5 a.š. vanilinio cukraus

Į puodą pilame pusę grietinėlės ir kakavos miltelius. Kaitiname nuolat maišydami, kad nebūtų kakavos gumuliukų ir grietinėlė neprisviltų. Užviriname, tuomet sumažiname ugnį iki mažos, ir maišydami paverdame grietinėlę apie 30 sekundžių. Nuimame nuo viryklės, sudedame sulaužytą šokoladą ir maišome, kol ištirps. Supilame likusią pusę grietinėlės, išmaišome. Gautą masę pilame į didesnį dubenį (puodą kuo geriau išgramdome, bet neplauname). Galima perkošti per sietelį, kad nebūtų likusių kakavos gumuliukų.

Tame pačiame puode ant vidutinės ugnies maišydami pakaitiname pieną, druską ir cukrų, kol cukrus ištirps. Atskirame dubenyje išplakame trynius. Plona srovele, maišydami pilame pieną į trynius, esančius dubenyje. Išmaišome iki vientisos masės ir pilame atgal į puodą, maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies, kol masė pradės tirštėti. Aš viriau apie 15 min., masė tapo kisieliaus konsistencijos.

Kiaušinių masę perkošiame per sietelį ir sumaišome su šokoladine mase. Įmaišome vanilinį cukrų. Atvėsiname ledų masę (tą reikėtų padaryti pakankamai greitai, t.y. nepalikti stovėti, kol atvės pati, - galima tiesiog maišyti šaukštu, kol atvės) ir statome į šaldytuvą, kad atvėstų visiškai. Tuomet su tuo pačiu dubeniu statome į šaldymo kamerą ir paliekame 2 val. Po 2 val. ledų masę gerai išplakame mikseriu. Vėl statome į kamerą 2 val. Tuomet vėl išplakame mikseriu. Kai išplaksime antrą kartą - supilame į indą, kuriame šaldysite ledus, ir paliekame sustingti. Skanaus!

P.S. Fantastiško skonio ledai! Sustingo idealiai - jokių ledų kristaliukų, kaip dažnai būna gaminant ledus be ledų gaminimo aparato. Tik šerbetų mėgėjus perspėju, kad ledai riebūs, saldūs :)

BRAŠKINIAI LEDAI

Kadangi sode iš po vešlių žalių lapų jau raudonuoja braškės, neatsispyriau pagundai pasidaryti braškinius ledus!



Apie 1 litrui ledų

500 gr. šviežių braškių (galima naudot ir šaldytas)
150 gr. cukraus
1 a.š. citrinos sulčių
300 ml. grietinėlės 35-36 %
150 ml. grietinėlės 10-12 %
žiupsnelis druskos
3 tryniai
0,5 a.š. vanilinio cukraus

Braškes, 35 gr. cukraus ir citrinos sultis dedame į blenderį ir 2-3 paspaudimais susmulkiname taip, kad liktų maži braškių gabaliukai (jei jų nenorite - suplakite iki vientisos tyrelės). Pastatome į šaldytuvą.

Į puodą pilame pusę grietinėlės 35-36 %, visą grietinėlę 10-12 %, likusį cukrų ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus. Tuomet paliekame 10-15 min. atvėsti arba tiesiog kelias minutes intensyviai pamaišykite ir mišinys pakankamai atvės. Dubenyje išplakame trynius (apie 2 min.) Šiltą grietinėlės/cukraus mišinį po truputį pilame į išplaktus trynius nuolat maišydmi. Tuomet kiaušinių/grietinėlės mišinį pilame atgal į puodą, ir ant vidutinės ugnies nuolat nuo dugno maišydami kaitiname apie 10-12 min., kol masė pradės tirštėti (mano buvo kiek tirštesnė, nei kisielius).

Į gilų dubenį supilame likusią pusę grietinėlės. Per sietelį į ją pilame karštą mišinį, išmaišome. Beriame vanilinį cukrų. Dedame braškes. Viską išmaišome iki vientisos masės ir statome į šaldytuvą visiškai atvėsti (kai sudėjau šaltas braškes, mano ledų masė buvo pakankamai atvėsusi, tad iš karto stačiau į šaldytuvą). Kai šaldytuve atvėsta - statome su tuo pačiu dubeniu į šaldymo kamerą. Po 2 val. išplakame ledus mikseriu. Vėl šaldome 2 val. kameroje. Tuomet dar kartą išplakame mikseriu. Dabar supilame viską į indą, kuriame šaldysime ledus ir paliekame sustingti (geriaus per naktį). Skanaus :)


Šaltinis:

http://aj-receptai.blogspot.com/2011/06/braskiniai-ledai.html


Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą