Maskarponės sūrio tortas
Biskvitas:
3 kiaušiniai 30 gr. miltų 30 gr. krakmolo 50 gr. cukraus 1 a.š. kepimo miltelių
Kremas:
500 gr. maskarponės sūrio 400 gr. grietinėlės 36 % 200 gr. jogurto be priedų
0,5 a. š. vanilinio cukraus 160-180 gr. cukraus pudros 1 citrinos sultys 30 gr. želatinos
Biskvito kepimas. Baltymus išplakame iki putų, tuomet beriame cukrų ir plakame iki
standumo. Tuomet po vieną įmaišome trynius. Išsukame iki vientisos
masės. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir
beriame į kiaušinių masę. Labai svarbus dalykas - maišome viską viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies, ir biskvitas iškeps minkštas ir porėtas. Pilame tešlą į 26 cm. torto formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame 190 C 12-15 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.
Kremas. Želatiną užpilame 100 ml. šalto vandens ir palaikome, kol išbrinks.
Išplakame sumaišytus jogurtą, citrinos sultis, cukraus pudrą, vaniliną
ir maskarponę. Ant silpnos ugnies ištirpiname želatiną, ir atvėsusią
supilame į jogurto/maskarponės masę. Viska išplakame. Pastatome į
šaldytuvą, kad pradėtų stingti (iki drebučių konsistencijos). Masė
stingsta labai greitai, svarbu neperlaikyti! Iki standumo išplakame
grietinėlę ir įmaišome ją į pradedančią stingti jogurtinę masę.
Į
lėkštę, kurioje patieksime tortą, dedame biskvitą. Apjuosiame jį torto
formos žiedu. Supilame kremą, ant viršaus šaukšteliu "sušiaušiame"
bangeles. Statome į šaldytuvą mažiausiai 4 val. Sustingusį tortą
papuošiame vaisiais ir truputi pabarstome cukraus pudra. Skanaus!
P.S. Nepaprastai purus ir skanus tortas... Man, kaip maskarponės tortų mėgėjai, tai buvo tikras atradimas :)
Šaltinis: http://aj-receptai.blogspot.com
|