Tešla:
Miltai kvietiniai 265 g
Sviestas 125 g
Kiaušiniai 1 vnt
Šaltas vanduo 2 arb. šaukšteliai
Įdaras:
Kiaušiniai (baltymai) 3 vnt
Cukrus 200 g
Uogienė (patepti kepiniui) 3-4 valg. šaukštai
Vynuogės žalios be kauliukų 1 kekė
Tešlos gamybai miltus sumaišome su sviestu ir minkome šakute,
kol padarysime trupinėlius. Pilame plaktą kiaušinio trynį ir vandenį. Minkome
rankomis, kol iš tešlos bus galima padaryti rutuliuką. Tešlą dedame į maistinę
plėvelę ir laikome šaldytuve apie 30 minučių.
Iškočiojame tešlą, vis pabarstydami stalą miltais, kad
neliptų. Tešla turi būti maždaug 23 cm skersmens. Vėliau dedame ją į kepimo
formelę. Šauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 10 minučių.
Būtinai kepkite „akluoju būdu“. Aklasis būdas – kuomet ant tešlos dedame foliją
ir sausus žirnius ir kepame, kad tešla nesukristų.
Kol tešla kepa, suplakame baltymus iki
standžių putų ir, po truputį pildami cukrų, gerai išmaišome.
Kai tešla iškepė, atvėsiname. Tepame tešlos dugną džemu ir
išklojame vynuogėmis. Ant viršaus dedame plaktus baltymus.
Orkaitę įkaitiname iki 230 laipsnių ir šauname pyragą.
Kepame, kol viršus apskrus. Ištraukus atvėsiname ir valgome. Skanaus.