Varškės sluoksnis:
Varškė, 9 % riebumo, 500 g
Sviestas, 100 g
Cukraus pudra, 250 g
Kiaušiniai, 4 vnt.
Vanilės esencija, 2 lašai
Šokoladinis sluoksnis:
Margarinas, 250 g
Vanduo, 50 ml
Kakavos milteliai, 30 g
Cukrus, 370 g
Vanilinis cukrus, 11 g
Kiaušiniai, 4 vnt.
Kvietiniai miltai, 400 g
Kepimo milteliai, 11 g
Papuošimas:
Kokteilinės vyšnaitės 100 g
Varškę pertrinkite su minkštu sviestu ir cukraus pudra, įmuškite kiaušinius, įlašinkite vanilės esencijos ir maišykite, kol masė taps vientisa, bet dar matysis varškės kruopelės. Į puodą dėkite margariną, pilkite vandenį ir šildykite nedidelėje kaitroje, kol margarinas ištirps.
Cukrų sumaišykite su kakava ir vaniliniu cukrumi, berkite į skystą margariną ir maišydami kaitinkite, kol ištirps cukrus ir neliks gumulėlių. Nukelkite nuo viryklės ir palikite atvėsti.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius sudėkite į pravėsusią kakavos masę ir gerai išmaišykite. Baltymus išplakite iki standžių putų.
Į kakavos masę nuolat maišydami berkite miltus, įmaišykite kepimo miltelius. Pabaigoje sudėkite plaktus baltymus ir tešlą gerai išmaišykite.
Kepimo skardą ištepkite sviestu, supilkite į ją šokoladinę tešlą, sukrėskite varškės masę. Varškės sluoksnis turi būti kepimo formos centre, o iš kraštų – šokoladinė tešla.
Statykite kepimo formą į orkaitę ir kepkite 50- 60 minučių 180 laipsnių karščio orkaitėje.
Pyrago gabalėlius papuoškite vyšnaitėmis ir patiekite.
|