Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Susitikime virtuvėje > Vitlijos tortai > Biskvitai
Dalintis

Kaip iškepti purų biskvitą tortui?
Biskvitas - tai torto pagrindas. Jų yra ivairių - vanilinių, šokoladinių, su įvairiais priedais.

būdų irgi yra skirtingų - biskvitą galima iškepti šaltuoju ar karštuojų būdu . Man labiausiai patinka karštasis būdas, apie kurį ir papasakosiu.




24 cm. diametro formai reikės:


130 gr. miltų, (jei norite iškepti šokoladinį biskvitą, 30 gr. miltų pakeičiame 
30 gr. kakavos milteliais)

190 gr.  cukraus,

6 kiaušinių,

80 gr. sviesto (ištirpiname garų vonelėje)

vanilino (pagal norą)


Gaminimas

- Orkaitę įkaitiname ne mažiau kaip iki 180 laipsnių temperatūros

- Sviestą ištirpiname garų vonelėje. 

- Kiaušinius sumaišome su cukrumi ir vanilinų. Pastatome ant garų vonelės. Nuolat maišydami pašildome iki 38-40°С - masė turi būti šilta, bet ne karšta.

- Šiltą kiaušinią masę išplakame plakikliu iki standžių putų.

- Persijoti 1/3 miltų  ant kiaušinių masės ir plačia mentele atsargiai išmaišyti. 

- Atsargiai įpilame 1/2 atvėsinto sviesto ir vėl išmaišome. 


Procesą pakartojame: miltai-sviestas-miltai.

Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi ir ištepame sviestu, 

išliejame tešlą ir pašauname į 180 laipsnių orkaitę 30-35 min.

Kepimo metu jokiu būdu nepraverkite orkaitės, kepkite ,,akluoju" būdu ), kitaip biskvitas subliukš.

Iškepusį biskvitą ištraukiame iš orkaitės, kiek atvesiname ir išimame iš kepimo formos. Paprastai aš išlaikau biskvitą apie 8 val. prieš jį panaudojant :)

Vitlija

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



Vitlija Data: 2014-10-22 06:10:37
Laba diena, po to kai iskepu biskvita ji perverciu ir palieku atausti ant groteliu ;) tada tas gumbulas susilygina - nuseda. Neprarandate torto svore ir ner likuciu .

Giedre Data: 2014-10-21 16:10:56
Laba diena. jus taip lygiai ir graziai iskepate biskvitus.Kur paslaptis?man jie visuomet gaunasi su kaubureliu,kuri turiu nupjauti

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą