1 a.š sodos
1 st. cukraus
100 gr. sviesto
4 kiaušiniai
3 v.š medaus
4 stiklinės miltų
0,8 litro grietinės
0,5 citrinos sulčių
4 v.š cukraus
1 pakelis vanilės cukraus
2 v.š želatinos
Riešutai papuošimui
Gesintą sodą, cukrų, sviestą, kiaušinius ir medų sumaišyti ir pakaitinti garų vonelėje, kol sviestas ištirps ir nebebus cukraus kristalų. Kaitindami
- nuolat maišome , kad kiaušiniai neišvirtų. Atvesinti. Po 1 stiklinę suberti miltus ir išmaišyti,
valandai pastatyti į šaldytuvą.
Tešlą padalinti į 8 dalis . Ant kepimo popieriaus iškočiojame ir kepame kiekvieną lakštą po 6 min. 175 l.
Kol kepame lakštus, nepamirškime ir apie kremą :) išbrinkykite želatiną šaltame vandeny apie 30 min.
Kai visi lakštai atvės, pradedame dirbti su kremu. Pakaitiname želatiną garų vonelėje arba mikrobangej.
Grietinę išplakame su cukrumi, vanile ir citrinos sultymis. Įpilame želatiną. Gerai išmaišome ir sutepme lakštus - apie 2 v.šaukštus ant
lakšto. Papuošiame riešutais. Pastatome į šaldytuvą - geriausia valgyt antrą - trečią dieną :) Skanaus!