2013.09.01
Kočiojama saldi tortų apdengimo masė arba "Rolled fondant" Gaminama šaltu
būdu ir išlyginama kočėlu, todel ją taip ir vadina. Ši masė gaunasi švelni, lanksti, o išdziūvusi laiko formą. Gerai pjaustosi, naudojama saldžiųjų kepinių apdengimui, bei modeliavimui. Kadangi ši masė nesukietėja "į ragą" , ji nera tinkama figurėlėms ar gėlėms lipdyti.
Receptas:
- 1 v.š želatinos + 1 v.š vandens želatinai
- 3 v.š. dirbtinio medaus
- 120 g. krakmolo
- 500 g. cukraus pudros
- 5 v.š aliejaus
- 1 a.š citrinos rugšties.
|
|
Želatiną užpilame vandeniu, leidžiame išbrinkti.
Pudrą su krakmolu sumaišome, persijojame.
1/3 ar net mažiau sauso mišinio įdedame į dubenį, kuriame maišysime masę.
Išbrinkus želatinai, ją išlydome mikrobangėje
Į iškaitintą, ištirpusią želatiną dedame 1 arbatinį šaukštelį citrinos rūgštelės (aš piliau citrinų sulčių), supilame medų, išmaišome iki vientisos masės
maišant supilame į 1/3 jau atsidėto sauso mišinio,
maišyti iki vientisos masės,
palaipsniui susidėti likusį sausą mišinį,
pačioj pabaigoj supilti aliejų ir kvapų, įšminkyti
Masę užminkius, suvyniojame maišelyje sandariai (ar į maistinę plevelę) ir paliekame kambario temperatūroje „pailsėti“.
Vitlija
Aš facebooke
|