Ingredientai (6-7 žemaičių blynukams):
5-6 vidutinio dydžio bulvės,
kiaušinio trynys,
pusė stiklinės bulvių krakmolo,
1 valg. šaukštas miltų,
nedidelė morka,
200 g mėsytės (tinka mažylio mėgstamiausia).
Išvirkite bulves ir morkytę - viską sutrinkite bulvių grūstuve arba sumalkite mėsmale ir leiskite šiek tiek ataušti.
Įdarui išvirkite mėsytę (verdant įberkite trupinėlį kitą druskos, įdėkite mažą svogūną) ir kai išvirs - viską kartu sumalkite.
Kai
sugrūstos bulvės kiek atauš (kad nebūtų karšta minkyti rankomis),
suberkite krakmolą, įmaišykite kiaušinio trynį ir suberkite miltus.
Tešla turėtų būti nei per minkšta, nei per kieta (kad nebūtų guminė) -
viduriukas bus tada, kai tešla nelips prie rankų. Pamirkę rankas į
vandenį arba į krakmolą, atgnybkite kamuoliuką bulvių tešlos, išplokite
ją ant delno, dėkite įdarą, apspauskite ir sukdami, o vėliau - suplodami
tarp delnų - formuokite blynukus.
Dėkite
juos kepti į įkaitintą aliejų, leiskite ant silpnos ugnies apkepti iš
abiejų pusių. Skanu su grietine, sviesto-grietinės padažu.
P.S. Jei nenorite visų kepti iš karto, dalį blynukų galima apvolioti miltuose ir dėti į šaldiklį užšaldyti kitams kartui.
Ingredientai:
1kiaušinis,
1 obuolys,
1 pakelis varškės,
4 valgomieji šaukštai miltų,
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus (galima ir nedėti),
žiupsnelis druskos, cinamono ir vanilinio cukraus - pagal skonį...
Paruošimas:
Kiaušinį
išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druskyte, įmaišykite varškę,
sutarkuotą (burokine tarka) obuolį, prieš tai nulupus odelę ir išėmus
seklytes, po to - įmaišykite miltus, pagardinkite cinamonu. Kepkite
įkaitintame aliejuje, po kelias min. iš abiejų pusių, kol blynukai
gražiai pagels...
Skanu su trintomis uogytėmis, jogurtu...
P.S. Iškepsite 9-10 nedidelius blynukus, keletą galima apvolioti miltuose ir užšaldyti šaldiklyje kitam kartui.
Ingredientai - blynelių tešlai:
stiklinė miežinių kruopų (virtų),
2 kiaušiniai,
0,5 stiklinės miltų,
0,5 svogūno, truputis druskos.
Ingredientai padažui:
0,5 stiklinės vandens,
valg. šaukštas miltų,
2 šaukštai grietinės,
100g. sviesto,truputis druskos.
Paruošimas:
Išplakite
kiaušinius, sudėkite miežines kruopas (prieš tai išvirtas), suberkite
smulkiai pjaustytą svogūną, miltus ir tešlą gerai išmaišykite. Aliejų
labai gerai įkaitinkite, kad blyneliai neprikeptų. Šaukštu pilkite tešlą
į keptuvę, apkepkite iš abiejų pusių. Padažui miltus išmaišykite su
vandeniu ir supilkite į ištirpintą sviestą. Kaitindami maišykite, kol
masė sutirštės, tada supilkite grietinę ir padažą išmaišykite.
Ingredientai:
1 kiaušinis,
pusė stiklinės pieno,
pusė banano,
2-3 valgomieji šaukštai miltų.
Paruošimas:
Iš
kiaušinio, pieno, miltų išmaišykite grietinės tirštumo blynukų tešlą.
Griežinėliais supjaustykite bananą, sudėkite į tešlą ir išmaišykite.
Kepkite įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių, kol blynukai gražiai
pagels. Labai skanu su plakta grietinėle arba tiesiog - vieni :)
Skanaus, Mažyliai!
Ingredientai:
1 kiaušinis,
pusė stiklinės pieno,
5-6 valgomieji šaukštai miltų,
gabalėlis sviesto (30-40 g),
pusė šaukštelio kepimo miltelių,
truputis cukraus ir vanilinio cukraus.
P.S. Taip pat labai skanu įtarkuoti obuoliuką ir įberti truputį cinamono.
Paruošimas:
Trynį
atskirkite nuo baltymo, išsukite trynį su trupučiu cukraus ir vanilinio
cukraus. Sviestą išlydykite (jei karštas - leiskite truputį pravėsti)
ir sumaišykite su kiaušinio tryniu. Supilkite pieną, suberkite miltus,
sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišykite. Atskirtą
kiaušinio baltymą gerai išplakite (iki putų) ir iš lėto įmaišykite į
tešlą. Tešla turi būti tirštesnė nei lietinių tešlą, savo tirštumu
primenanti grietinę ar net truputį tirštesnė. Kepkite vaflinėje, kol
bynukai gražiai pagelsta - skanu su trintomis uogomis, jogurtu,
vaisiais.
Šaltinis: http://www.mazylioreceptai.lt/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=162&Itemid=80
|