Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Mamos kampelis > Patarimai mamai > Paprasti patarimai akių problemoms spręsti
Dalintis

Akių sudirgimams ir ligoms gydyti šiandien laiko turime nedaug. Akys mums reikalingos visą dieną dirbant biure, ilsintis prie televizoriaus, mėgaujantis skaitiniu lovoje. Apie poilsį akims, suderintą mitybą ir dienos rėžimą galima sukurti knygą, tačiau šį kartą – apie pirmąją pagalbą, kurią vertėtų išbandyti prieš „išgryninant“ gydytojo receptą.

Jei daug dirbate kompiuteriu ir jaučiate akių sausumą, kelis kartus per dieną į jas papurškite rožių hidrolato. Svarbu, kad jis būtų natūralaus ir be jokių priedų.

Esant tokioms infekcijoms, kaip konjunktyvitas, purškite rožių ir rugiagėlių hidrolatus, bakterinėms ligoms gydyti tinka pelargonijų, levandų, imbierinių citrinžolių hidrolatai (itin veiksmingi mirtų ir melisų hidrolatai, tik kruopščiai tikrinkite jų kokybę). Kaip alternatyvą hidrolatams galima naudoti žolelių nuoviro kompresus, pavyzdžiui, ramunėlių, šeivamedžių žiedų, paprastųjų akišveičių.

Ajurveda konjunktyvitui gydyti rekomenduoja tokį receptą: pusę šaukštelio Triphalos (Klasikinis ajurvedinis ekologiškų žolelių mišinys organizmui valyti. Milteliais. )   užpilti stikline vandens, palaikyti pernakt ir nukošus plauti akis. Tą pačią ligą palengvins sūraus vandens kompresai: į užvirusį puodelį vandens įdėkite pusę šaukštelio druskos ir palikite atvėsti. Kai jis taps malonios temperatūros, suvilgykite vatos diskelius ir dėkite ant akių. Laikykite 5-10 minučių, kartokite 3-4 kartus per dieną.

Nors akims saugiausi vandeniniai tirpalai, akių erkutės ar Meibomo liaukų sutrikimas (kitaip dar blefaritas) tokiam gydymui pasiduoda nelengvai. Šiam reikalui galima imtis rimtesnių priemonių tik, labai svarbu, laikantis atsargumo priemonių ir nurodytų proporcijų. Galite išbandyti mišinį: į 5 lašus dygminų ar lazdynų aliejaus įlašinkite 1 lašą arbatmedžio eterinio aliejaus. Atitraukite akies voką nuo obuolio ir ausų krapštuku patepkite išilgai blakstienų augimo linijos. Perteklių nuvalykite. Jei eteriniai aliejai ėmė graužti akis, valykite grynu augaliniu aliejumi, o ne vandeniu.

Jei norite sustiprinti regėjimą ir pagražinti paakių odą, pasinaudokite šiuo patarimu: į 15 ml erškėtuogių aliejaus įlašinkite 1 lašą citrininių verbenų eterinio aliejaus. Vakarais tepkite paakių odą. Nors prireiks nemažai kantrybės, tačiau sėkmingi atvejai liudija, kad po kelių metų nebereikia akinių.

Savo receptą, kaip pagerinti regėjimą, turi ir ajurveda. Tai – Jala Neti procedūra, kurios metu sūriu vandeniu plaunamas nosies kanalas. Tam naudojamas specialus piltuvėlis, kuriuo pilamas vanduo pro vieną šnervę įteka, pro kitą išteka.

Procedūrai reikia pusės litro maloniai šilto vandens ir šaukštelio jūros (tik ne joduotos) arba Himalajų druskos. Procedūrą kartokite rytą ir vakarą ir pastebėsite, kad mažiau sergate infekcinėmis ligoms, nebekamuoja galvos skausmai, gerėja savijauta (susireguliuoja hormoninė sistema, nes stimuliuojama hipofizė), lėgsta ausų ligos, valosi ašarų latakai ir tuo pačiu gerėja rega.

Šaltinis:
http://www.patisau.lt/2013/05/paprasti-patarimai-akiu-problemoms.html
 

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą