Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Mamos kampelis > Pasirūpink savimi > Visų grožių meistras – kokosas
Dalintis

Dar nesu turėjusi tokios visagalės priemonės, kuri man atstotų kūno pienelį, masažinį aliejų, veido kremą, plaukų kaukę, skanėstą ir aliejų kepant blynus. Ir visa tai telpa viename nerafinuoto kokosų aliejaus indelyje.
Kai pirmą kartą pabandžiau kokosų aliejų, taip, jis man patiko, bet dar buvau nepasirengusi jo vartoti į kairę ir į dešinę. Riebalinti juo plaukus atrodė keista ir beprasmiška, kepti – na, gerai, bet kaip gi dar odos reikalai ir paskanavimai teisiai iš indelio? Vienu metu man rodėsi per daug. Santūriai tryniau juo veidą ir kūną ir jaučiausi padariusi viską.

Praėjus kažkuriam laikui antrąjį kokosų aliejaus indelį įsigijau sąmoningai. Prisimenu, net keliai linko nuo to laukimo, kai išlipusi iš dušo galėsiu imtis tos ceremonijos: pasemti jo į delnus, švelniai ištirpdyti ir visa širdimi pūkštelti į egzotišką ir be galo saldų aromatą. Nežinau, kas – kvapas, šiluma, švelnumas – už to slypi. Gal tam tikros aromaterapijos natos, kurios, kaip kokie vitaminai, būtent šiuo metu man kaip niekad reikalingi. Dabar kokosų aliejus man vakaro palaima – diena turi būti verta jo burtų.

Beveik esu tikra, kad gyvendama ten, kur kokosai krinta iš dangaus, apsieičiau be kosmetikos parduotuvių. Tačiau būnant čia, kur iš dangaus krinta nebent šalčiai ir šlapdriba, kokosų ieškoti tenka lentynose. Jų ten būna įvairių, įvairios ir jų kainos. Žinokite tik viena, jei labai pigu – tai prasta. Aišku, aukso vertės kokoso, matyt, jums irgi nereikia, tad rinkitės su protu ir skaitydamos etiketes.

Svarbiausia etiketėse ieškokite: nerafinuotas, nedezodoruotas, tyras, šalto spaudimo, ekologiškas. Tokį galite ir drąsiai valgyti, ir naudoti procedūroms. Abejiems tikslams jis tinkamas ir rekomenduotinas, bet grožiui – netgi privalomas.

Jei baiminatės pasiklysti tarp gamintojų, kainų ir kokybės sąvokų, siūlau paprastą išeitį: pabandymui – 30 ml ekologiško kokosų aliejaus, tolesniam naudojimui –  didesnės talpos.

Natūralus nerafinuotas kokoso aliejus yra viena geriausių odos priežiūros priemonių sudėtinių dalių, nes išsaugo odos drėgmę, ją minkština, nepalieka riebumo jausmo. Neįtartumėte, bet kokosų aliejus daro gilų gydomąjį poveikį – stiprina odos ląstelių sieneles, padeda išvengti raukšlių, suglebimo, veikia raminančiai, gydo žaizdeles, išbėrimus, atstato odos apsaugines funkcijas. Neveltui tos mergaitės iš kokoso šalių yra tokiõs gražiõs, sveikata trykštančios odos!

Kaip naudoti

• Kabinkite ranka iš indelio ir naudokite masažui. Kvapas nepakartojamas, tekstūra labai maloni.
• Išlipusios iš dušo ar vonios tuoj pat, dar vandens lašeliams nenudžiūvus, palepinkite kūną. Pro atviras poras aliejus keliaus tiesiai link tikslo.
• Prieš saulės vonias išsitrinkite odą – tai papildomas UV spindulių filtras, o po saulės – gurkšnis drėgmės.
• Lengvai ištepkite sausus ir pažeistus plaukus, ypač jų galiukus ir palikite per naktį. Ryte gerai išplaukite galvą. Plaukai bus glotnūs ir sveikesni.
• Sekmadienį kepkite blynus! Skonis nepakartojamas, tik, būdama taupi, vis pagailiu antrai keptuvei. Geriau pasilikti vakarui.

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą