Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Mamos kampelis > Įdomieji skaitiniai > Šeši darnaus vyro ir moters gyvenimo kartu scenarijaus žingsniai
Dalintis

Ko gero visi mes siekiame darnių santykių, bet deja ne visada gaunasi taip, kaip norėtųsi. Apsilankius dar viename R. Židžiūno seminare „Kaip darniai spręsti santykių konfliktus?“, vykusiame 2013 gruodžio 9d., labiausiai įsiminė šeši vyro ir moters darnaus gyvenimo kartu scenarijų žingsniai.

 

Visos poros per gyvenimą kartu turi priimti daugybę sprendimų. Jei panagrinėtume kaip tie sprendimai yra priimami ir vykdomi, suprastume, kad yra tam tikri jų priėmimo ir vykdymo žingsniai ir kiekvienas poroje pasidalina tam tikrais vaidmenimis.

injan2Šeši darnaus vyro ir moters gyvenimo kartu scenarijaus žingsniai:

1. Impulsas (vyro žingsnis) – vyras imasi atsakomybės inicijuoti kažkokią konkrečią veiklą. Jei vyras nebijo duoti impulsų, imasi iniciatyvos, tai rodo jo vyriškumą. Kuo moteris imasi daugiau atsakomybes, tuo labiau ji pavargsta ir galiausiai pervargsta. Moteris turi daug visokiu idėjų, bet tos idėjos vyrui yra įkvėpimas tam, kad duoti impulsą konkrečiai veiklai. Vyras gali šiame žingsnyje pasireikšti ir moteris turi suteikti galimybę vyrui pasireikšti.

Pvz.: Vyras pasiūlo važiuoti savaitei atostogų prie Baltijos jūros.

2. TAIP/NE (moters žingsnis) – impulso priėmimas arba atmetimas. Moteris turi turėti galimybę pasakyti, kad nenori, kad jai tas konkretus pasiūlymas netinka ir vyras šiame žingsnyje turi jai nusileisti. Jei moteris pasako “NE”, vyras duoda kitą impulsą. Jei moteris sako “nežinau ko noriu”, prasideda vyro emocinė prievarta.

Pvz.: Moteris sako “gerai”.

3. Struktūravimas (vyro žingsnis) – veiklos organizavimas. Vyras imasi sugalvotos veiklos stuktūravimo. Kartais gali ir moteris struktūruoti, tačiau kai tai daro vyras, jam žymiai lengviau to laikytis, o moteris jaučiasi laisva, neprisiimdama atsakomybės. Moteris nusileidžia vyrui ir jo yra galutinis sprendimas.

Pvz.: Vyras pasiūlo kada išvažiuojate, kur važiuojate, galbūt suranda ir užsako, kur gyvensite. Moteris gali prisidėti prie viešbučio kuriame apsistosite suradimo, bet paskutinį žodį turi tarti vyras.

4. Užpildymas (moters žingsnis) – moteris užpildo gyvenimu. Ji džiaugiasi, rengiasi, puošiasi, palaiko nuotaiką. Vyras leidžia jai džiaugtis ir leidžia moteriai skleistis. Jei moteris jaučia per didelę atsakomybę dėl tos veiklos, jei įdėjo perdėm daug jėgų viską organizuodama, jai gali būti sunku mėgautis.

Pvz.: Kai jau nuvažiuojate prie jūros, moteris mėgaujasi jūra, vakarais, naktiniais pasivaikščiojimais ir t.t. Vyras šalia būdamas irgi tuo mėgaujasi ir gėrisi savo žydinčia moterimi.

5. Taškas (vyro žingsnis) – sprendimas, kad jau laikas sustoti. Moteris besimėgaudama, nejaučia ribų, nes jeigu ji jas jaustų, negalėtų mėgautis. Vyras turėtų būti tas, kuris padeda tašką.

Pvz.: Vyras sako – “Jau laikas važiuoti namo, atostogos baigėsi”. Moteris dar gali norėti pasilikti. Ji nejaučia ribų. Bet vyras turi pasakyti “stop” ir moteris turi tai priimti.

6. Įsisavinimas (moters žingsnis) - dalinimasis įspūdžiais ir  emocijomis. Moteris, užbaigus veiklą, dalindamasi emocijomis, įkvepia vyrą tolimesniems impulsams. Pas vyrą tada kyla naujos idėjos, o moteriai belieka žavėtis “Koks tu nuostabus!”

Pvz.: Važiuojant namo, moteris visą kelią dalinasi įspūdžiais kaip buvo nuostabu, koks vyras yra nuostabus ir kokias puikias atostogas suorganizavo. Kaip ji norėtų dar ilgesnių atostogų, kiek buvo įkvėpimo, o jei dar būtų šiltesnė jūra, tai iš vis fantastika.

Ir vyrui kyla naujas impulsas – grįžtam į pradžią :)!

Pvz.: Vyras: “Važiuojam per kitas atostogas porai savaičių prie šiltos jūros”. Jam net saldu pasidaro pagalvojus, kaip tada jo moteris nuostabiai jausis ir kaip abiems bus gerai.

Kartais gali būti taip, kad vaidmenimis yra apsikeičiama, tačiau jei tai vyksta pernelyg dažnai, santykiuose atsiranda daug įtampos – moteris jaučiasi pervargus, nebegali mėgautis, o po to ir dalintis įspūdžiais, to pasekoje vyras nebegauna įkvėpimų ir ratas pradeda suktis kita linkme, kyla vis daugiau konfliktų. Jeigu tai trunka dar ir daugelį metų, darnos santykiuose tikrai nebedaug lieka.

Pamėginkite savo santykiuose pasinagrinėti kaip jūs priimate sprendimus. Kuriuose žingsniuose jaučiate, kad apsikeičiate rolėmis ir kaip tai įtakoja santykius.

Šaltinis:

http://www.ieskantysmenulio.lt/seima/sesi-darnaus-vyro-ir-moters-gyvenimo-kartu-scenarijaus-zingsniai/

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą