Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Mamos Renatos mintys apie Vytauto V. landsbergio knygą ,,Angelų pasakos"

Dalintis

Autorius: MD Madikė

Pastaruoju metu jau buvau nustojusi vaikams skaityti knygas prieš miegą. Atrodė, kad jie jau pakankamai dideli – juk jau nebe darželinukai. Bet ši knyga ir vėl sugrąžino mus į senus gerus laikus, kai vaikai į sapnų karalystę leisdavosi klausydami pasakų. O „Angelų pasakos“ prieš Kalėdas puikiai tiko.

Pagrindiniai šios knygos herojai - angelai Mykolas ir Gabrielius sėdi ant debesų ir kuria pasakas, kurios paskui realizuojasi žemėje. Angelai norėtų kurti vien tik geras istorijas, bet jiems tai daryti trukdo nupuolusysis angelas Liucipierius, kuris sėdi piktas pelkėje ir kuria piktas pasakas.

Pasakų yra net trisdešimt. Ir kiekviena vis kitokia, kažko naujo išmokanti. Štai kad ir „Pasaka apie auksinį žmogų“, pasakojanti apie tikrąsias vertybes. Šioje pasakoja  kalbama apie labai turtingą žmogų, vardu Aukselis. Viską, ką jis turėjo, buvo iš aukso. Net žmona buvo auksinė, o vištos dėjo auksinius kiaušinius. Tačiau kai šis žmogelis numirė, niekam jo tas auksas nebuvo įdomus. Danguje svarbiausia geri darbai. O tokių Aukselio gyvenime nebuvo...

Knyga parašyta žaismingai ir nuotaikingai. Tekste daug žavesio ir šypsenų, įdomių palyginimų ir pagražinimų. Ne kartą privertė nusijuokti ne tik vaikus, bet ir mane. Joje kiekvienas gali rasti sau ką nors įdomaus. Net ir dabar, kai užverstas paskutinis šios knygos puslapis, vaikai vis prisimena minimus kaukus, bildukus, bezdukus ir bimbabviečius.

Jei šią knygą nuspręsite skaityti su darželinukais, apsiginkluokite kantrybe ir nusiteikite galimai klausimų lavinai: „o kas tas „Titanikas“ (minimas ir jis); o kodėl kiaulėms perlų nebarsto; ar tikrai žmonėms pasenus pasensta ir patarlės. O ir šiaip darželinukų vaizduotė gali būti pernelyg laki ir per toli juos nunešti. O tada keliauti į sapnų karalystę gali būti ir šiek tiek baugoka... Todėl siūlyčiau šios knygos imtis jau lankantiems mokyklą. 



Jeigu ir jūs norite pačios talpinti savo receptus, rankdarbių nuotraukas su aprašymais ar tiesiog dalintis įdomiomis idėjomis svetainėje, rašykite info@mamosdienorastis.lt  Ir netrukus suteiksime Jums tokią teisę ir galimybę.

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą