Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Kaip dekoruojate namus?

Dalintis

 

Konkurso ,,Kaip dekoruojate namus"  dalyvių nuotraukos su aprašymais.

Bus pildoma.

 

      

     

 

Atnaujinti baldai- spintelė, kėdė, lovytė.

Kartais papiešiu ant baldų ar tiesiog juos perdažau. Taippat papiešiu ant durų, pvz. tualeto.

Reikalingos priemonės: senas baldas, dažai, teptukai. 

Atvirukai - pakabinti vietoj užuolaidų.

Piešinys - dukrytė nupiešė linijas, aš nuspalvinau. dabar šis piešinys kabo ant durų tamsiąjame kambariuke.

mama Polina

 

 Livija

Dekupuotas rėmelis

 

 Kalėdiniais motyvais dekupuota medinė lėkštė  - puiki dekoracija kalėdiniams stalui. Naugotas dvikomponentinis sendinimas.

Sonata

   Dekupuota sena lentyna. Naudotas dvikomponentis sendinimo būdas, balti, rusvi akriliniai dažai, servetėlės, lakas.

Taip seni daiktai atgimsta naujai.

Kristina
   Dekupuota sena, neprigijusi prie namų interjero miniatiūrinė kėdutė. Naudotas dvikomponentis sendinimo būdas, balti ir rusvi akriliniai dažai, servetėlės, lakas.

Kristina
   Dekupuotas padėklas su kojelėmis. Taip paprastas medinis padėklas virto gražiu, labai mėgiamu mūsų šeimoje.

Kristina
   Dekupuotas padėkliukas ir stovelis pjaustymo lentelės. naudoti tik akriliniai baltos spalvos dažai, servetėlės. Nulakuota laku.

Labai džiaugiuosi spalvingomis virtuvės dekoro detalėmis :)

Kristina
   Skalbinių dėžė, apklijuota iš servetėlių iškirptomis kriauklėmis. Juk čia dekupažas :)

Kristina
       Dekupuotas senas vazonas. Naudotas dvikomponentinis sendinimo būdas, gelsvi ir rudi akriliniai dažai, servetėlės, nulakuota.

Vitalija
   Dekupuoti seni vazonai.
Vitalija
 

 Dekupuota lėkštė. Nors ši lėkštė daugiau ,manau, nauajmetinė, tokias padariau 6. Kartais dabar tokias lėkštes naudoju kaip vaisines,kažkam kitam sudėti.

Vitalija.

 

 Klevo rožės

pagaminti šias rožes visai nesunku - tereikia per pusę perlenktus spalvotus klevo lapus susukti ir surišti. Galima pridėti uogų, kadagių, visžalių augalėlių šakelių. Ši rožių kompozicija po kurio laiko sudžiūna.

vazą apipiešiau pati.

Alicija

 

 

Siūlų krepšys - padarytas pačios iš seno plastikinio kibiro.

Apipintas ir apnertas  kibirėlis. dabar naudojamas kaip raktų dėžutė prie laukųjų durų.

Senas šviestuvas. Jį apnėriau ir virto vėl nauju.

Tikiuosi Jums patiks mano rankdarbiai. Mėgstu visokius
darbelius ir nuolat ką nors sugalvoju, atnaujinu. Bus įdomu pasižiūrėti ir ką kitos "primąsto"

Dalia

 

 

Nors nerti ir nelabai moku, bet ką jau ką, bet manau dekoruoti tikrai moku

 Savo mažą virtuvėlę aš dekoravau dekupažo technika, čia visada šilta ir jauku, nesvarbu ar už lango žiema, pūga, pas mane virtuvėje visada žydi aguonuos.

Mama Ernesta

   Lovatiesės dekoro detalės - iš spalvotos juostelės padarytos gėlės, kotelis, prisiūta - gražiau, įdomiau, originaliau

Silvija
         

 Geroji namų dvasia -  Naminukas

Šiam Naminukui padaryti reikia: lininės medžiagos, lininių siūlų, vatos, akyčių/sagų, vielutės.Pirmiausia iš lininės medžiagos pasiūnamas kvadratinis maišelis, prikemšama vatos, galas užsiūnamas. Iš lininių siūlų padaromi plaukai ir ūsai. Olaukai prisiūnami būsimo naminuko viršugalvyje, ūsai - per vidury veiduko. Priklijuojamos akys/sagos. Nuneriama žemu stulpeliu su užmetimu kepurytė. Kojoms ir rankoms - siūlu apvyniota vielutė, kurią rankų ir kojų vietoje įsmeigti į naminuko kūnelį, o įsmeigtą dalį - užlenkti, kad neiškristų. Kojų pėdos - nunerti rutuliukai, prikimšti vatos.

mama Violeta

   

Reikės truputėlį kantrybės, bet rezultatas to vertas.  Ši staltiesėlė puošia ir valgomojo stalą, ir gražiai atrodo dukrytės kambaryje ir net po papuošalų dėžute.

Staltiesėlės skersmuo: 43 cm.

Reikia: 2 kamuoliukų baltų siūlų (430 m/50 gr.) vąšelio Nr. 1,25.

Nunerkite  9 pynutės kilpas ir 1 jungiamąja kilpa sujunkite jas į apskritimą; toliau nerkite pagal schemą. Apdaila: staltiesėlę ištempkite, rūpestingai prismaigstykite, sudrėkinkite krakmolo kleisteriu ir išdžiovinkite, pridengę medžiagos skiaute.  

Gita     Schema čia.

 

  Dėžutė iš laikraščių

Reikės tik laikraščių, klijų, žirklių  ir dažų. Eiga: laikraštį per visą plotį sukarpyti 10 cm pločio juostelėmis, sulankstyti 2 cm pločio ilgomis juostelėmis, kraštus suklijuoti, kad neišsilankstytų. Ir pradėti pinti pradedant nuo dugno. Pabaigus lankstyti, laikraščio kraštus užlenkti į vidų, paklijuoti apie 2 cm. likusią dali nukirpti. Apipurkšti dažais. Galima dažyti teptuku su guašu, akriliniais dažais, statybiniu beicu.

Kristina

 

 Dėžutė iš laikraščių.

Reikės laikraščių, klijų, žirklių  ir dažų.  Eiga: panašiai kaip anksčiau aprašyta eiga, tik čia laikraščio juostelės - apvyniotos ant kulinarinių iešmukų ( ir būtinai pačius iešmukus išrtraukti, kad lankstytųsi ). Jų reikės tikrai daug. Dėžės dugnas - kartono ar faneros lakštas. Čia pinama taip, kaip pinami krepšiai iš vytelių- padaromi kiekviename dėžės šone po 5 pagrindines juostelių stovus, ant kurių bus pinama. Kiekvienas dėžės šonas pinamas atskirai, paskui tomis pačiomis laikraščių juostelėmis sutvirtinama. Darbas reikalauja laiko, kantrybės ir kruopštumo.

Kristina

 

Į vazoną pasėjau melisos - tai prieskoninė žolelė, pasižyminti raminančiu, skausmą mažinančiu, silpnu antibakteriniu, kraujagysles plečiančiu ir kraujospūdį mažinančiu poveikiu. Ji gerina apetitą, virškinamojo trakto
veiklą, atpalaiduoja žarnyno spazmus, skatina tulžies išsiskyrimą, slopina pykinimą ir vėmimą.
Šalia įsmeigiau du dekupuotus paukštelius ir štai puokštė - žaliuoja visą žiemą, taip pat keletą lapelių buvo panaudota desertams puošti.

Skanu ir  gražu.
Gita

                

 Mano namų vonią puošia ryškiai mėlynos spalvos buteliai su įdėtomis gėlėmis. Žiemą tai būna dirbtinės gėlės arba išsprogdintos medžių ar krūmų šakelės, na o pavasarį ir vasara - tik skintos lauko gėlės, rudenį mėgstu įsmeigti į butelius spalvotų klevo lapų.

mama Violeta

 

Daug metų virtuvę puošiu svogūnų piramidėmis. Tai tikrai gražu, drąsiai galiu pasakyti, kad atrodo kaip dekoracija, o ir kaip smagu žiemą matyti  žalumą virtuvėje, ir gaminant šviežių vitaminų šeima gauna su pjaustytais, ant maisto barstytais svogūnų laiškais.  Pasigaminti nesunku, tereikia plastikinio butelio,  3  L ar 5 L. Butelio viršutinė siaurėjanti dalis nupjaunama, šonuose šachmatine tvarka išpjaunamos skylės, maždaug 3-4 cm skersmens. Į butelį įberiama šiek tiek žemių, tose vietose, kur  išpjautos apatinės skylės butelyje, iš vidaus ant žemių padėti svogūnų galveles, jų viršūnėles pakreipti į išpjautas butelio skylutes, pro šias skyles ir sudygs svogūnų laiškai. Beriamas sluoksnis žemių iki kitos butelio skylių eilės, dedami svogūnai, pakreipiama į išpjautas skylutes... ir taip iki butelio viršaus.  Svarbu nepamiršti, kad tokią virtuvės dekoraciją būtina kasdien lieti  iš viršaus dideliu kiekiu vandens, kad vanduo pasiektų apatinius svogūnus.

mama Violeta

 

 Dekoracija ,,Sluoksniuota vaza"

Šiai dekoracijai padaryti reikia stiklinės vazos ( gali būti net gražus stiklinis šviesaus stiklo butelis ), kriauklių ir visokių spalvotų birių maisto produktų - ryžių, kruopų, arbatžolių, kavos, cukraus, druskos, aguonų, prieskonių ir t.t Į tuščią vazą beriami šie birūs produktai sluoksniais. Ant viršaus įdedama kriauklių. Vienas draugas juokavo, kad čia mano akvariumas :)

 

mama Violeta

 

 

Paveikslas ,,Undinė"

Šiuo savo pačios sukurtu paveikslu puošiu vonios sienas. Paveikslui naudojau atvirutę su nespalvota Undinės nuotrauka, mėlynos spalvos  aksominį kartoną ir rėmelius.

mama Violeta

 

 Virtuvės dekoracija  ,,Vašku aplieta žvakė"

Šios žvakidės pagrindas - apversta taurė su nudužusia kojele. Ant viršaus lašintas spalvotų žvakių vaškas. Ši žvakė ( nuotraukoje žvakė iš viršaus nuimta  ) puikiai dera prie šventinio stalo, nuolat ją degame, o kai uždegama lašanti žvakė, ši žvakidė apsilieja natūraliai žvakės vašku.

mama Violeta

 

 Megzti puodeliai

Megztas stačiakampio formos mezginys su pynėmis, susiūnama dviejose vietose - apačioje ir viršuje, uždedama ant puodelio.

mama Violeta

       

Žiemą išsprogdinta geltonai žydinčio krūmo šakelė - puikus akcentas interjerui.

Diana

        

 Puiki dekoracija Šv.Valentino dienai. Širdelė pagaminta iš rožinių siūlų, todel suteikia švelnumo ir gerų emocijų. Šaltą žiemos vakarą kiekviena gali pasigaminti ką panašaus. Paprasta, gražu ir miela ;)

Greta

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



Laima Data: 2018-03-07 11:03:17
Labai gražūs darbai, žaviuosi žmonėmis, kurie kuria tokį grožį. Aš pati nelabai atrandu laiko, tai namus puošiu
Rasa Data: 2017-04-26 16:04:12
Aš tai savo namus dekoruoju dirbtinių gėlių puokštėmis. Nusiperku dirbtines gėles čia http://www.gelesinternetu.eu/lt/dirbtines-geles.htm

Rima Data: 2013-05-31 21:05:30
Oi pasirodo tai buvo labai seniai. Ups :)

Rima Data: 2013-05-31 13:05:12
O kaip ikelt savo nuotraukas?

Ruta Data: 2011-02-23 10:02:18
Cia radau nepaprastai geru namu dekoravimo ideju. ir pasirodo kaip visa tai paprasta padaryti paciai. as stebiuosi. Jus, moterys, isradingos!!!!

Jurate Data: 2011-02-17 13:02:36
super!!! Kaip grazu - nerealiai!!

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą