Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Strijos

Dalintis

 

Strijos - (nėštumo drūžės)  – tai šviesiai rožiniai ar balti į randus panašūs odos ruoželiai, atsirandantys ant pilvo, krūtų, sėdmenų, šlaunųir kitose kūno vietose,  kur tempiasi oda.
 
Apie 60% nėščiųjų apie penktą mėnesį dėl greitai besitempiančios odos, hormonų kaitos ir genetinio paveldimumo ant pilvo atsiranda strijų. Jų gali atsirasti ir staiga netenkant ar priaugant svorio (net ir vyrams), bręstant, augimo  metu.  Šiais gyvenimo periodais susilpnėja odos jungiamasis audinys, sumažėja elastingumas, odai reikia daugiau maisto medžiagų. Organizme vykstantys pokyčiai veikia elastines skaidulas, jos deformuojasi ir odos paviršiuje atsiranda į randus panašūs rausvi dryžiai (įplyšimai), kurie ilgainiui šviesėja tampa balti,  panašūs į randus.
 
Strijų profilaktika nėštumo metu
 
Strijos - tai estetinis odos defektas,  sukeliantis daug psichologinių problemų moterims. Jos vengia dėvėti atviresnius drabužius, maudymosi kostiumėlį, neretai ima slėpti savo kūną nuo partnerio. Moterys gailisi, jog per mažai domėjosi odos pokyčiais nėštumo metu arba netikėjo profilaktikos svarba.

Todėl verta žinoti, kad strijų galima išvengti tik profilaktikos pagalba. Labai svarbu odos būklė prieš nėštumą – kuo oda sveikesnė, minkštesnė ir geriau drėkinama, tuo ji geriau tempiasi ir tuo mažiau bus strijų. Kosmetologai pataria nuo trečio nėštumo mėnesio  iki pat gimdymo ir net porą mėnesių po gimdymo naudoti specialias odos priežiūros  priemones, kurios gerina odos mitybą, drėkina odą ir didina jos elastingumą, padeda lengviau atlaikyti jai tenkantį krūvį,  saugo nuo strijų atsiradimo .   Kuo labiau moteris rūpinsis savo oda jau nuo pirmųjų nėštumo mėnesių, tuo didesnė tikimybė, kad oda nesutrūkinės. Aišku, strijų gali atsirasti net ir prižiūrint odą, bet tada jų būna mažiau, strijos yra siauresnės.
 
Nuo strijų gali apsaugoti kraujotaką stimuliuojantis masažas - kasdien po kontrastinio dušo pirštais švelniai pažnaibyti pilvą, šlaunis, sėdmenis, krūtis. Po tokio masažo odą patepti specialiais nuo strijų apsaugančiais kremais arba geliais.
 
Sportas, kiek leidžia galimybės aktyvus judėjimas sumažina strijų atsiradimo tikimybę.
Labai svarbu segėti specialiai nėščioms moterims skirtas liemenėles, o liemenį sujuosti specialiu korsetu, kuris apsaugo odą ir raumenis nuo pertempimo. 
 
Atsiradus strijoms, svarbu nedelsti – kol strijos yra rausvos spalvos, būtina pradėti naudoti specialias priemones, kurios padeda odai gražiau sugyti trūkimo vietoje. Naudojant tinkamai parinktas priemones strijos gyja greičiau ir sumažėja, o pabalus tampa vos matomos.
 
Strijų gydymas
 
Kosmetologai teigia, kad kosmetikos priemonės, mezoterapija (kai į striją įšvirkščiama įvairių veikliųjų medžiagų ir dirbtinai sukeliamas uždegimas, kurio metu stimuliuojama kolageno ir elastino gamyba), endermologija ( vakuuminis limfodrenažinis masažas), gydymas lazeriu gali strijas tik sumažinti – jos tampa mažiau pastebimos. Svarbu žinoti, jog šie gydymo būdai yra efektyvesni kol strijos dar yra rausvos spalvos.
 
Plastinė chirurgija svarbi estetiniu požiūriu ir gali būti taikoma jau įsisenėjusioms, pabalusioms strijoms gydyti -  jos metu  oda yra ištempiama, todėl tampa lygesnė, o strijos beveik nematomos.
Kristina Fišienė

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



Lora Data: 2013-01-04 19:01:32
Rezultatas dar priklauso ir nuo to, kokiu lazeriu strijos naikinamos. Naujausios kartos lazeriai, tokie kaip Fraxel Dual, leidžia beveik visiškai pašalinti rausvas strijas ir maksimaliai sumažinti įsisenėjusias.

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą