Mamos dienoraštis ir Pasididžiuojanti namų šeimininkė siūlo įdomų garnyrą:
Marinuoti svogūnų žiedeliai
Reikės: 2,1 kg paruoštų naudojimui svogūnų (nuluptų,
nuplautų), 12 lauro lapelių, 48 juodųjų pipirų grūdelių, 12 kvapiųjų pipirų grūdelių.
Marinatui reikės: 1,5 l vandens, 150 ml acto (naudojau obuolių 6 proc.
actą), 150 g druskos, 40 g cukraus. Iš šio produktų kiekio padariau 6 puslitrinius
(viso 3 litrus) stiklainiukus marinuotų svogūnų.
Gaminimas:
Svogūnus nulupti, nuplauti, supjaustyti
žiedeliais. Į paruoštus stiklainius dėti po kelis laurų lapelius, po kelis
kvapiuosius pipirus bei po 8 juodųjų pipirų grūdelius (recepte buvo parašyta,
kad reikia tik kelių grūdelių, bet man patinka, kai būna aštriau, tai įdėjau
daugiau :-)). Ant prieskonių sudėti svogūnų žiedelius. Viską užpilti karštu
marinatu bei užsukti dangteliais. Stiklainius palaikyti kelias
minutes apverstus. Laikyti vėsioje vietoje. Skanaus !
http://pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com
|