Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Moliūgų ir cukinijų patiekalai

Dalintis

 MOLIŪGŲ TRINTA SRIUBA

Reikės:
apie 1 kg moliūgo (jau išvalyto, be sėklų), 2 didesnių svogūnų, 1 nedidelės česnako galvutės, 2-3 vidutinio dydžio morkų, 1 vištienos ar daržovių sultinio kubelio, vandens, 2-3 lydyto sūrelio trikampėliai (arba porą šaukštų paprasto lydyto sūrelio), grietinės,
krapų.

Moliūgą reikia išvalyti: nuplauti, nupjauti kietą odą, išskobti sėklas, supjaustyti 2 cm dydžio gabaliukais. Svogūnus, česnakus nulupti ir susmulkinti: svogūnus didesniais šiaudeliais, česnakus - kiekvieną skiltelę per pusę. Morką nuskusti, gerai nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Visas daržoves sudėti į puodą ir užpilti verdančiu vandeniu, kad tik vos vos dengtų. Aš vandenį kaitinu elektriniame virdulyje. Kai pradės virti, įberti sutrupintą sultinio kubelį. Virti, kol daržovės visiškai suminkštės. Jei vanduo išgaruos anksčiau laiko, įpilti dar šiek tiek.

Kai daržovės jau bus išvirusios, sutrinti "blenderiu" arba virtuviniu kombainu. Puodą vėl užstatyti ant silpnos ugnies, sudėti sūrelius ir gerai išmaišyti, kol jie ištirps. Sriuba paruošta.
Pagardinti grietine ir šviežiais ar džiovintais krapais.

CUKINIJŲ SUMUŠTINUKAI

Šį kartą siūlau sumuštinukus iš cukinijų. Man šis patiekalas labai skanus :-), greitai paruošiamas :-), nesudėtingas :-)... Žodžiu, pabandykite!

Reikės:
nedidelės cukinijos, 2-3 pomidorų, gabalėlio sūrio (gali būti ir riekelėmis), prieskonių: citrininių pipirų, baziliko arba kitų jums patinkančių prieskonių.

Gaminimas:
Nuplaukite cukiniją, supjaustykite riekelėmis (jei cukinija maža, tai odos lupti nereikia, jei darysite iš didelės arba peraugusios, kietą odą nulupti būtina). Pomidorus nuplaukite ir taip pat supjaustykite riekelėmis. Sūrį pjaustyti tokio dydžio gabalėliais kaip ir cukiniją (sūris bus dedamas ant sumuštinukų viršaus).

Skardą ištiesti kepimo popieriumi. Ant popieriaus išdėlioti cukinijos riekeles, ant viršaus dėti pomidoro gabalėlius, pabarstyti prieskoniais (aš barstau daug citrininių pipirų, kad aštriau būtų). Tuomet uždėti sūrio riekeles. Sumuštiniai paruošti kepti.
Skardą dėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepti, kol sūris gražiai pagels (apie 10-20 min.). Valgyti galima ir šaltus, nors karšti skaniau!

 

ĮDARYTA CUKINIJA

Tik nesijuokite, kad viską gaminu tik iš cukinijų. Bet jos man tokios skanios... :-) Šį kartą pasikviečiau draugų ir vakarienei iškepiau įdarytą naminėmis daržovėmis cukiniją :-) Pirmą kartą tokį patiekalą valgiau pas tetą, buvo labai skanu, todėl skubėjau ir pati pasidaryti kažką panašaus. Siūlau ir jums pabandyti, nepasigailėsite, vakarienė bus ir lengva, ir skani ;-) Ir dar vienas šio patiekalo privalumas: galima dėti bet kokią patinkančią mėsą, vienas daržoves keisti kitomis taip pat pagal individualų skonį :-)

Reikės:
vidutinio dydžio cukinijos, žiupsnelis druskos, apie 0,5 kg maltos mėsos (naudojau maltą kalakutieną, galima dėti ir vištienos smulkiai pjaustytą filė), 1 kiaušinis, prieskonių maltai mėsai, 2 vidutinių morkų, 2 nedidelių svogūnų, šparaginių pupelių (apie vieną saują), gabalėlis sviesto, šaukštas grietinės (ir/arba majonezo), įvairių žalumynų, apie 200 g sūrio (naudojau dviejų rūšių sūrį: fermentinį geltoną bei mocarelą), šaukštas aliejaus (skardai patepti).

Gaminimas:
Cukiniją perpjauti per pusę, išskobti sėklas. Cukinijos vidų pabarstyti druska ir palikti keletui minučių. Pasiruošti daržoves: supjaustyti morkas griežinėliais, svogūnus žiedais, šparagines pupeles į tris dalis (jei cukinija plati, pupelių galima ir nepjaustyti). Paruošti mėsą (įmušti kiaušinį, įberti prieskonius, sumaišyti). Į kepimo skardą įpilti truputį aliejaus, kad cukinija nepridegtų, bet ir neplaukiotų riebaluose, nes kepdama išskirs sulčių. Į cukiniją sudėti mėsą (be kaupo), ant mėsos dėlioti morkas, svogūnus, šparagines pupeles, tarp sluoksnių įdėti ir žalumynų (krapų, petražolių ar kitų žolelių). Ant daržovių viršaus uždėti sviesto gabalėlių, grietinės, galima ir majonezo. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iš viso apie 1 val. Po 30-40 min. ant kepinio viršaus užbarstyti tarkuoto sūrio/sūrio mišinio.

Valgyti karštą. Prie šio patiekalo tinka orkaitėje keptos bulvės ar bulvių košė.

 
Šaltinis:
http://pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/search/label/Dar%C5%BEovi%C5%B3%20patiekalai



Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą