Mamos dienoraštis ir pasididžiuojanti namų šeimininkė siūlo keletą įdomių receptų kasdieniam ir šventiniam stalui.
1. MINI SUNUŠTINUKAI SU SŪRELIU
Jums reikės tik trijų produktų: mažų duonos riekelių, mėgstamo tepamo sūrelio (labai tinka "Philadelphia"), pomidorų uogienės. Darbo eigą manau jau žinote...
Kitas įdomesnis užkandis - 2. OMLETO, SŪRELIO IR VYTINTO KUMPIO SUKTINUKAI
Reikės: kelių kiaušinių, prieskonių pagal skonį, tepamo sūrelio "Philadelphia" ar panašaus, vytinto kumpio (Serrano).
Iš plaktų kiaušinių paskanintų norimais prieskoniai iškepti plonus omletus. Juos atvėsinti. Aš tai net kepu dieną prieš vakarėlį, kad sutaupyčiau laiko. Iškepusius omletus dedu į didelę lėkštę, uždedu kepimo popieriaus skiautelę ir ant viršaus kitą omletą. Taip jie nesulimpa. Omletus reikia patepti sūreliu ir apibarstyti vytinto kumpio juostelėmis. Atsargiai viską suvynioti, šiek tiek paspausti, kad gerai suliptų, supjaustyti gautą vyniotinį griežinėliais ir kiekvieną perverti smeigtuku. Ir viskas, galima tiekti.
PATARIMAS: Į plaktus kiaušinius neberkite druskos. Sūris ir kumpis visada būna ganėtinai sūrūs. VARIANTAS: Ant sūrio dar galima užberti kapotų šviežių krapų. Užkandžiui suteikia gaivaus skonio.
Na, ir kaip gi baliukas be įdarytų kiaušinių... Įdaryti kiaušiniai mano Brangiajam tikras išsigelbėjimas. Jam kiaušiniai tinka pusryčiams, pietums ir vakarienei, o jei dar per balių... Ai, manau, kad jau tai minėjau. :o)
3. KIAUŠINIAI SU TUNU
Reikės: Kietai virtų kiaušinių, tuno savose sultyse, majonezo, alyvuogių.
Kiaušinius nulupti, perpjauti per pusę. Išimti trynius. Baltymus palikti atskiroje lėkštėje. Trynius sutrinti gilesniame dubenyje. Sudėti nusunktą tuną ir gerai viską sutrinti šakute. Gautą masę sumaišyti su majonezu. Galima paskaninti kapotomis alyvuogėmis (aš nedėjau, nes man nepatinka). Šia mase įdaryti baltymų puseles. Papuošti ir skanauti.
PATARIMAS: Kiaušinius išsivirti iš vakaro, nulupti ir pasiruošti įdarą. Įdarą galima laikyti nedideliame užsukamame stiklainėlyje. Baltymų skilteles uždengti maistine plėvelę. Viską laikyti šaldytuve iki vakarėlio.
Antras variantas - 4. KIAUŠINIAI ĮDARYTI KUMPIU IR MARINUOTAIS AGURKĖLIAIS
Reikės: Kietai virtų kaišinių, virto kumpio, Džiugo sūrio, marinuotų agurkėlių, šiek tiek kapotų marinuotų paprikų, majonezo, maltų juodųjų pipirų.
Pasiruošti įdarą: agurkėlius ir paprikas susmulkinti, sūri smulkiai sutarkuoti, kumpį sukapoti. Kiaušinius nulupti, perpjauti pusiau, išimti trynius. Trynius sutrinti šakute ir sumaišyti su kitais produktais. Paskaninti maltais pipirais ir sumaišyti su majonezu. gautu mišiniu įdaryti baltymų puseles. Papuošti ir viskas.
Linkiu Jums visiems išbandyti šiuos užkandžius ir laukiu Jūsų atsiliepimų. Skanaus! Šaltinis: http://pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com
|